Warmtepompen en CV-ketels
49 topics in dit forum
-
- 8 volgers
- 10 reacties
- 1,5k weergaven
Hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel Het kabinet heeft vandaag aangekondigd dat een hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht wordt in woningen. De warmtepomp moet de nieuwe standaard worden voor woningen. Is je cv-ketel aan vervanging toe? Dan zal je straks verplicht over moeten gaan op een warmtepomp. Heb je geen geschikte woning dan is een elektrische warmtepomp of het warmtenet een optie. Met deze maatregel wil het kabinet de overgang naar duurzame energie versnellen. Er zullen ook meer monteurs worden opgeleid om het aantal warmtepomp installaties straks aan te kunnen. Ook zal de productie van warmtepompen worden opgeschaald tegen 2…
Laatste antwoord door MarcelVisser, -
- 2 volgers
- 2 reacties
- 920 weergaven
Warmtepompen zijn hot! Je hebt er vast weleens over gehoord. Maar wat is het eigenlijk? We leggen je in dit topic alles uit over wat een warmtepomp precies is en welke soorten er zijn.
Laatste antwoord door HereIsTom, -
- 2 volgers
- 1 reactie
- 681 weergaven
Op 24 november was het mogelijk om naar de livestream over warmtepompen te kijken. Tijdens de livestream werden er samen met 2 warmtepomp experts allerlei zaken besproken rondom warmtepompen. Daarnaast beantwoorden experts vooraf ingestuurde vragen en antwoorden die we op dat moment via de chat binnenkregen. Ben jij je aan het oriënteren op een warmtepomp? Dan is het zeker de moeite waard om terug te kijken. Dus heb je de stream gemist of wel gezien en wil je 'm graag terugkijken? Dat kan! Zie onder:
Laatste antwoord door Alex, -
- 1 volger
- 1 reactie
- 523 weergaven
Met gasprijzen die door het dak gaan en de winter in aantocht kijken veel Nederlandse consumenten met argusogen naar hun huidige gasverbruik. Er moet toch een duurzame manier zijn om te bezuinigen, zonder meteen op wooncomfort in te boeten?
Laatste antwoord door Alex, -
- 1 volger
- 1 reactie
- 828 weergaven
Bij een kapotte cv ketel is het tijd voor een nieuwe. Je wilt immers niet zonder warm water zitten. Maar wanneer is het nog meer tijd om een nieuwe ketel aan te schaffen? Hieronder vier beweegredenen op een rijtje.
Laatste antwoord door Alex, -
- 3 volgers
- 2 reacties
- 113 weergaven
Duurzaam Droomhuis op beurs Huis & Energie, Brabanthallen in Den Bosch Veel huiseigenaren zetten stappen voor een energiezuiniger en comfortabeler huis. Maar hoe doe je dat? En in welke volgorde? Bezoek 10, 11 of 12 juni 2022 het Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal op de beurs Huis & Energie in de Brabanthallen in Den Bosch en krijg antwoord op je vragen. In het Duurzaam Droomhuis kun je alle duurzame producten bekijken. Van ledlampen, zonnepanelen en isolatie tot een warmtepomp. Onze onafhankelijke adviseurs in het Droomhuis geven uitleg, zodat je ter plekke al je vragen over de producten kunt stellen. Wil je nu al aan de slag met het verduurzamen va…
Laatste antwoord door Lampje, -
- 3 volgers
- 12 reacties
- 452 weergaven
Hoi mensen, Ik heb een vraagje, hopelijk weet iemand waarvan de adapter is in mijn meterkast. Ik wist niet goed in welk forum deze vraag thuis hoort maar heb toch maar dit forum gekozen. Ik woon nog niet zo lang in dit huis en in de meterkast zit er een adapter van Honyewell aangesloten die weer aangesloten is op de warmteinstallatie. Hij zit ook gewoon in het stopcontact. In de woonkamer heb ik een Chronotherm 4 bediening voor de warmte via radiatoren door heel het huis. Boven in de badkamer zit een Jowitherm bediening voor misschien vloerverwarming? Er is niet gezegd dat er vloerverwarming is, maar het lijkt er sterk op. Ik heb nu 2 vrage…
Laatste antwoord door Jes, -
- 3 volgers
- 12 reacties
- 1,9k weergaven
Mijn situatie is het volgende: Goed geïsoleerd huis (bouwjaar 2005) Laag gasverbruik (alleen voor verwarming en warm water) Vloerverwarming beneden en badkamer Boven radiatoren (staan bijna nooit aan) Inductiekookplaat Wij krijgen na bijna 6 maanden wachten in januari Remeha elga ace 4kw na half jaar begin langzaam de vraag te stellen waarom heb ik nog CV (2013) nodig. In toekomst gaat de Remeha het huis verwarmen alleen warmwater gaat via de CV. Hoe kom ik van het gas af? Bestaan er geen warmtepomp CV ? Opzolder is niet veel ruimte en dat maakte al voor all electric lastig en een boiler neemt veel ruimte in beslag.. Je kunt natuurlijk e…
Laatste antwoord door FransdenOudsten, -
Heb zonnepanelen op oost. CV, wil een kleine warmte pomp. En extra zonnepanelen 800 of 600 m3 gas
door S.Talsma.- 2 volgers
- 1 reactie
- 427 weergaven
Wie kan met mij een goed plan maken? Ben ook nog Radio Zend Amateur. Wil geen storing.
Laatste antwoord door HereIsTom, -
- 3 volgers
- 10 reacties
- 548 weergaven
Ik heb een Netatmo relais en thermostaat. Op mijn radiatoren zitten netatmo thermostaten, zodat ik de verwarming op elke kamer op afstand kan aan- en uitzetten. Combineert dat met een warmtepomp?
Laatste antwoord door ankebisschops, -
- 3 volgers
- 4 reacties
- 899 weergaven
Als ik het goed heb kan je een warmtepomp in de zomer ook gebruiken om (een beetje) te koelen. Dan kan je toch veel beter een losse airco op je slaapkamer zetten die je een paar uur voordat je gaat slapen even aanzet? Zo'n warmtepomp kost je toch anders heel veel stroom?
Laatste antwoord door HereIsTom, -
- 1 volger
- 2 reacties
- 287 weergaven
Als ik langs huizen loop met een warmtepomp kan ik die vaak horen. Geldt dat voor alle (lucht)warmtepompen of zijn nieuwe versies stil(ler)?
Laatste antwoord door Alex, -
- 3 volgers
- 4 reacties
- 1k weergaven
Waar kan de warmtepomp aangesloten worden op een bestaand systeem en hoe ver kan de afstand tot de huidige cv ketel zijn
Laatste antwoord door Alex, -
- 2 volgers
- 2 reacties
- 403 weergaven
Ik heb vloerverwarming in een bungalow, waarbij de leidingen onder in een 25 cm dikke betonnen plaat liggen. De betonplaat is t.o.v. de onderlaag extreem goed geisoleerd. De betonnen plaat is m.a.w. een warmteaccu, die alleen naar boven haar warmte uitstraalt. De hybride installatie die ik heb bestaat uit een Remaha Calenta 40c gaswandketel in combinatie met een Elga 3.0 4.9 kW warmtepomp. Momenteel heb ik de installatie als volgt afgesteld. De Honeywell touch thermostaat staat op temp. continu 24/7 met max. omgevingstemperatuur van 18.5 gr.C. De Elga slaat dus bij 19 gr. C af en bij 18 gr.C aan. De Remeha gaswandketel staat ingesteld op alleen sanitair warm water…
Laatste antwoord door Alex, -
Welk schakelpunt moet ik kiezen bij een lucht-water hybride waterpomp in combinatie met een CV
door Tonono- 2 volgers
- 3 reacties
- 449 weergaven
Hallo Alex, Ik heb net een nieuwe CV en wil deze mogelijk met een hybride lucht-water warmtepomp combineren. De meeste warmte pompen schakelen om naar CV verwarming tussen +5 en -5 graden Celsius voor de buiten lucht temperatuur. Maar als je echt gas wilt besparen lijkt me een laag omschakelpunt voordeliger of zie ik dit verkeerd? Gaarne advies.
Laatste antwoord door Alex, -
- 3 volgers
- 3 reacties
- 762 weergaven
wij willen onze heteluchtverwarming (Brink) vervangen ivm zijn leeftijd , maar er zijn volgens de installateur van heteluchtverwarming nog geen goede ervaringen met warmtepomp. is er wel een oplossing op komst? tevens hebben wij naast de heteluchtverwarming ook een CV voor warmwater en vloerverwarming/ bijverwarming. Wat zijn de beste oplossing op korte termijn? Ons huis heeft energielabel B en is van 1994.
Laatste antwoord door Alex, -
- 3 volgers
- 3 reacties
- 231 weergaven
Ik heb stadsverwarming en heette lucht verwarming en vloerverwarming kan je dan gewoon je dan een warmte pomp op aansluiten ik denk zelf van niet
Laatste antwoord door Alex, -
- 3 volgers
- 5 reacties
- 261 weergaven
Ik heb vorig jaar een woning gekocht uit 2002, waarin destijds vanaf de bouw een warmtepomp is geplaatst. Deze schijnt na 20 jaar zo ongeveer aan het eind van zijn levensduur te zijn. Wat zijn dan de mogelijkheden voor vervanging van de warmtepomp? Moet dan de hele installatie vervangen worden, of alleen een deel? Hoe verhouden de kosten zich dan ten opzichte van een hele nieuwe installatie? is voor vervanging van een oude warmtepomp ook subsidie beschikbaar? Ik ben wel benieuwd naar de antwoorden. Casper
Laatste antwoord door Alex, -
- 12 volgers
- 46 reacties
- 2,5k weergaven
Denk jij na over het installeren van een warmtepomp in je huidige woning? Dan heb je daar vast vragen over. Op het warmtepompforum kun je al je vragen kwijt over warmtepompen. Op 24 november 19:30 worden alle vragen tijdens het Warmtepomp livestream event behandeld door warmtepomp experts Stijn Otten van HeatTransformers en Rick Bruins van Remeha. Uiteraard kun je tijdens de livestream ook vragen stellen. Update 9/12: de warmtepomp livestream heeft inmiddels plaatsgevonden waarbij o.a. volgende onderwerpen ter sprake zijn gekomen: Wat is een warmtepomp en welke types zijn er? Welke warmtepomp is geschikt voor welk huis? Stadsverwarming en vloerverw…
Laatste antwoord door StijnHeatTransformers, -
- 3 volgers
- 2 reacties
- 887 weergaven
Goedemiddag, het gaat hier om een vrijstaande woning 184 m2 vloeroppervlakte bouwjaar 1998 met stadsverwarming Hele woning onder en boven Hr + glas isolatie is redelijk tot goed beganegrond radiatoren met vloerverwarming als bijverwarming boven alleen radiatoren Warmwatervoorziening dmv warmtewisselaar is het zinvol om hier een hybride warmtepomp erbij in te zetten?
Laatste antwoord door StijnHeatTransformers, -
- 3 volgers
- 2 reacties
- 275 weergaven
L.s., Zo'n warmtepomp lijkt me wel interessant, alleen is ons huis 45 jaar geleden gebouwd met een conventionele CV-installatie waaronder 2 convectorputten. ik meen dat er toen gerekend werd met 90 gr C aanvoer- en 70 gr C retourtemperatuur Alle vloeren er uit breken beneden om er een vloerverwarming in te leggen, lijkt me geen optie. WAT zijn de andere mogelijkheden? grotere radiatoren? geblazen convectoren zou kunnen in de beide convectorputten - moeten er dan over de volle lengte van het verwarmingslichaam ventilatoren komen zitten? of is het voldoende om een paar van die ventilatoren er onder te monteren? Iets geheel nieuws? In de badkamer zou i…
Laatste antwoord door StijnHeatTransformers, -
- 2 volgers
- 3 reacties
- 244 weergaven
hoeveel meer electra ga ik verbruiken bij het gebruik van een warmtepomp
Laatste antwoord door StijnHeatTransformers, -
- 2 volgers
- 2 reacties
- 218 weergaven
Is er iemand op dit forum die ervaring heeft met toestemming te verkrijgen voor het plaatsen van de buitenunit voor een all electric WP op een plat dak; bij een VVE situatie?
Laatste antwoord door b.hoogstad4, -
Omslagpunt
door gngschotsman- 4 volgers
- 2 reacties
- 221 weergaven
Wij hebben een goed geisoleerde bungalow bouwjaar 2000. Dubbel glas. Een zijde garage en andere zijde bungalow van buren. Dubbel betondak met isolatie ertussen. Aangesloten op stadsverwarming. Verbruik ca. 20 Gj per jaar voor verwarming en warm water. Zonnepanelen 2600 Wph. Zonder voorheffing krijgen we al jaren € 200,-. per jaar terug op de elektra rekening. Installatie radiatoren met ventilatoren en 15 mm leidingen. Verwarmen hal (1 radiator), kamer/keuken (4 radiatoren) en badkemer(1 radiator) met vloerverwarming. Rest radiatoren zijn altijd afgesloten. Afsluiten stadsverwarming kost € 3400,-. Waar ligt ongeveer het omslagpunt van een warmtepomp. Eventueel z…
Laatste antwoord door TomHeatTransformers, -
- 2 volgers
- 1 reactie
- 218 weergaven
Mijne heren, Ik heb sinds 2000 een warmtepomp boiler e daar meet apparatuur aangehangen, zie dat zodra de omgevings temp. daalt onder de 10 graden het opgenomen ellektrisch vermogen steil toeneemt dus daar zakt het rendement flink. Ik wil een warmtepomp kopen om een hybride systeem te laten bouwen. Bij welke buiten temperatuur is hier het omslagpunt?? Wij hebben een woning uit 1973, overal isolatieglas en rolluiken, vloerisolatie en bodem afdekking, begane vloer is de gevel geisoleerd, hoekwoning , ketel 7 jaar oud, gasverbruik circa 700 kubiek meter/jr Is dit aantrekkelijk?? wat ik met gas bespaar moet niet geheel opgaan aan extra elektriciteits kosten!!!!…
Laatste antwoord door TomHeatTransformers,
-
Forumstatistieken
184k
Aantal topics1,2m
Aantal berichten -
Leden online
Geen leden om te tonen