Ga naar inhoud

HereIsTom

Lid
 • Aantal items

  93
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

HereIsTom won de laatste dag op 24 juni 2022

HereIsTom had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Over HereIsTom

 • Verjaardag 13-11-1966

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HereIsTom's prestaties

 1. Helaas zijn er meer van die apparaten die veel stroom verbruiken als je ze niet gebruikt. Wij hebben dan ook een stekkerdoos met schakelaar, waar de stekkers in zitten en de schakelaar uit als we de apparaten niet gebruiken. Bij de TV hoek zit een Klik Aan / Klik Uit schakelaar, zodat je die makkelijk met afstandsbediening uit kan zetten, als we geen TV kijken. Alles bij elkaar scheelt het al snel zo’n 100W aan sluipverbruik, dat is toch al ruim 800kWh per jaar!
 2. Ik denk systeem 1, als je één grote buitenunit hebt en maar één binnenunit draait zit je met het minimum vermogen van de buitenunit, die is veel hoger bij grotere units.
 3. Ja maar wel gelijk naar 64%, dat betekent dat je dan meteen al 36% kwijt bent van je opbrengst. En opslag zal voorlopig niet goedkoper worden omdat de vraag groter wordt, dat zie je nu al met een warmtepomp, dus nu al ook al 2x zo duur als een jaar geleden. En terugleveren krijg je straks niks meer voor!
 4. Niemand weet wat de toekomst brengt, maar als de energiemarkt zo blijft en de saldering wordt afgeschaft in 2025, wordt het erg moeilijk om nog te verdienen aan je zonnepanelen. Je ziet nu al dat veel leveranciers nog maar 9 cent of minder betalen voor teruglevering. Stroom kost al niks meer op momenten dat ze veel leveren omdat er dan een overschot is, leveranciers willen dan ook niks meer betalen voor je overschot en niet meer salderen betekent dat je in de winter te weinig hebt en in de zomer de stroom van je panelen direct zelf moet gebruiken. Als je overdag werkt wanneer de panelen veel leveren heb je zelf weinig verbruik waardoor je naar een opslag moet kijken, batterijen zijn daarvoor nog veel te duur. Kortom we moeten nog maar zien hoe dat gaat in de toekomst.
 5. @reshiftjpc Wij hadden ons inschreven voor de collectieve inkoop, maar kregen te horen dat het dak niet geschikt was omdat er niet minstens 8 panelen op passen. @Lampje Van collega’s ook gehoord dat ze veel problemen hadden met de leverancier via eigen huis, toen ze kwamen bleken de panelen niet te passen, na 3 maanden kwamen ze alsnog leggen, maar toen bleek de omvormer stuk, nu zitten ze al paar maanden met niet werkende panelen en eigen huis zegt niks te kunnen doen, moeten ze maar bij de installateur zijn ?
 6. @reshiftjpc Het dak hier is helaas maar geschikt voor 4/5 panelen, die samen max zo’n 2000kWh opleveren. Heb nu verschillende offertes waarvan de gemiddelde prijs zo’n €6000,- is. Het is nu zo druk bij de installateurs dat ze de hoofdprijs vragen en pas op zijn vroegst in juni kunnen leggen helaas. Vereniging eigen huis wil niks doen met zo weinig panelen ?
 7. @reshiftjpc Maar als de terugleververgoeding nog lager is, dan duurt het dus nog langer voordat je ze hebt terugverdient!?
 8. Dat is niet altijd zo, onlangs offerte laten maken, aantal panelen dat past leveren max 2000kWh op, installatie kost €6000,- Wij hebben nog een energiecontract voor 5 jaar á €0,23 per kWh. direct zelf verbruik is 33% = €152,- Als ik dan een berekening maak van 2000 x €0,23 = €460,- Saldering 2025 64% = €295,- 2026 = €295,- 2027 = €253,- 2028 = €212,- 2029 = €170,- 2030 = €152,- 2031 = €152,- Totaal = 1989,- Als ik dan €1,- per kWh betaal is het nog 6 jaar, dus totaal 14 jaar voordat ze zijn terugverdient. En dan maar hopen dat er geen kosten aankomen, zoals bijv. omvormer e.d. Klopt de berekening?
 9. Bij de TV heb ik een stopcontact met schakelaar zodat hij bij geen gebruik helemaal uit gaat, dan heb je geen sluipverbruik wat al snel 25W per uur is bij een TV. Zeker met de huidige energieprijzen is dat een besparing. Zo’n stekkerdoos met schakelaar heb ik voor meerdere apparaten, zo ook voor de opladers. Hier ook al sinds dat we hier wonen in de gang, keuken e.d. rookmelders, beter save the sorry ?
 10. Als je een goede telefoon hebt met originele lader valt dat wel mee en kun je ‘m prima ‘s nachts opladen.
 11. Dat ligt er maar, bijv. de aanschafkosten en de terugleververgoeding, als die niet goed zijn zijn ze ook niet winstgevend.
 12. @jleysnerInderdaad even merk en type vermelden. Heb je al gevraagd bij verkoper of fabrikant?
 13. @SeniorBeIk neem aan dat de accu en oplader nog gewoon werken, dus gewoon weer proberen op te laden en even in de gaten houden. Vaak zit er inderdaad een beveiliging in tegen oververhitting, maar met zulke temperaturen laden is wel slecht voor de accu, de levensduur wordt er minder van. De beste temperatuur om te laden is tussen de 10 en 23 graden. Ook een accu in de zon is niet goed voor de levensduur, dus fiets met accu zoveel mogelijk in de schaduw plaatsen.
 14. Veel oude laders hebben ook gewoon een USB-A aansluiting dus kun je die gewoon gebruiken met verloop kabel. Apple gebruikt al USB-C op al zijn nieuwe apparaten, deze laders kun je dan ook gebruiken voor andere laders. Alleen nu maar hopen dat ze één soort USB-C aansluiting gebruiken, want ook daar heb je weer verschillende maten in zoals o.a. mini en micro. ?
 15. Het ligt eraan hoe de zonnepanelen zijn aangesloten, als die serieel zijn aangesloten dan klopt het als één paneel kapot is dat de rest het dan ook niet meer doet, als ze paralel zijn aangesloten blijft de rest het wel doen, dat heeft niks met de mpp tracker te maken. Een mpp tracker zorgt er alleen maar voor als er op een of meerdere panelen schaduw komt de rest het wel iets beter blijft doen, maar heb je veel/vaak zonnepanelen in de schaduw of op verschillende richtingen naar de zon kun je beter meerdere mpp trackers gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...