Ga naar inhoud

HereIsTom

Lid
  • Aantal items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Community antwoorden

  1. HereIsTom's bericht in Als er 1 paneel uitvalt, doet de rest het dan ook niet meer?? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het ligt eraan hoe de zonnepanelen zijn aangesloten, als die serieel zijn aangesloten dan klopt het als één paneel kapot is dat de rest het dan ook niet meer doet, als ze paralel zijn aangesloten blijft de rest het wel doen, dat heeft niks met de mpp tracker te maken.
    Een mpp tracker zorgt er alleen maar voor als er op een of meerdere panelen schaduw komt de rest het wel iets beter blijft doen, maar heb je veel/vaak zonnepanelen in de schaduw of op verschillende richtingen naar de zon kun je beter meerdere mpp trackers gebruiken.
     
  2. HereIsTom's bericht in Vraag over verwarmen met airco werd gemarkeerd als het antwoord   
    Hallo Willy, als je nu verwarmt met een CV ketel op gas is het zeker goedkoper om te verwarmen met een Airco, ook zonder zonnepanelen.
    Sinds afgelopen winter hebben wij ook een Airco warmtepomp van MHI, daarmee hebben we de hele winter ons huis verwarmt en is de CV ketel niet meer aan geweest om te verwarmen. Het verbruik van de Airco viel ons reuze mee, als je je gasverbruik van de afgelopen jaren weet en daar het gemiddelde van neemt is dat bij ons net zoveel als het elektra vebruik voor de airco.
    Ons langjarig gemiddelde gasverbruik in de wintermaanden was 500m3, afgelopen wintermaanden was ons elektra verbruik van de Airco 500 kWh. Dus dat is veel goedkoper als je al uit gaat van dat 1m3 gas zeg maar €1,- kost en  1kWh stroom €0,25 dan was dat met gas dus €500,- geweest en is het met de de Airco nu dus €125,-
    Dus zelfs als je veilig rekent en je gasverbruik maal 2 zou doen voor de Airco, dan zou het met de Airco dus €250,- kosten, das nog steeds de helft goedkoper dan met gas. En als je ook nog zonnepanelen hebt dan ben je dus nog veel goedkoper uit, want dan wek je je eigen stroom op.
  3. HereIsTom's bericht in Apps downloaden op Smart TV werd gemarkeerd als het antwoord   
    Jammer dat je je vraag dan niet duidelijk stelt en dat dan ook niet even laat weten?
    Maar nee, het nadeel van Samsung smart TV’s is dat ze hun eigen dicht getimmerde systeem hebben waar je dus geen andere apps op kunt installeren.
    Alleen smart TV’s met Android TV zoals bijv. die van Sony kun je wel alle apps op installeren.
     
  4. HereIsTom's bericht in Hoe vaak moet je zonnepanelen schoonmaken? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Dat ligt aan het weer, als het regelmatig regent spoelen ze wel schoon, maar bij droog weer kunnen ze snel vuil zijn en wordt de opbrengst snel minder.
    Om te voorkomen dat ze groen worden is minstens 1x per jaar een goede schoonmaakbeurt zeker aan te bevelen.
  5. HereIsTom's bericht in Hoeveel zonnepanelen moet ik kopen? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het is altijd goedkoper om het in één keer goed te doen, maar veel te veel stroom opwekken kan je in de toekomst kwijt zijn als je het niet zelf verbruik doordat ze vanaf 2024 het salderen gaan afbouwen.
    Je kunt wel alvast rekening houd als je in de nabije toekomst een warmtepomp wil of elektrisch wil gaan rijden.
     
  6. HereIsTom's bericht in Moet ik zonnepanelen aanmelden bij de verzekeraar? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ja dat is altijd verstandig omdat te melden en te vragen bij je verzekeraar, wat er verzekerd is en hoeveel het kost verschilt per verzekeraar.
  7. HereIsTom's bericht in Kun je teveel zonnepanelen hebben? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Dat ligt inderdaad aan de toekomst, niemand weet wat ze nog precies gaan doen met het salderen, vanaf 2024 gaan ze dat waarschijnlijk afbouwen.
    Als dat zo is heb je dus niks meer aan de stroom die de panelen meer opleveren dan je verbruikt. Wil je safe spelen dan neem je dus net zoveel panelen als je gemiddelde jaarverbruik. Hou er wel rekening mee dat je straks waarschijnlijk meer stroom gaat verbruiken door bijv. een warmtepomp en elektrisch rijden. Hier verwarmen we bijv. met een Airco Warmtepomp, deze is zuinig met stroomverbruik, maar ons totale stroomverbruik is dus wel een stuk meer nu, maar we verbruiken nu dus ook geen gas meer om te verwarmen. En aangezien je met zonnepanelen dus je eigen gratis stroom hebt kost het verbruik dus ook niks.
  8. HereIsTom's bericht in Terugverdientijd van zonnepanelen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Als je weet hoeveel de panelen hebben gekost en je weet hoeveel ze opleveren kun je het berekenen.
    Bijv. als de panelen € 3000,- kosten en ze leveren 3000 kWh op per jaar en je stroomtarief is € 0,25, dan bespaar je dus per jaar € 750,- maal 4 is dat € 3000,-, dus in 4 jaar heb je ze dan terug verdient.
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...