Ga naar inhoud

Lampje

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Lampje's prestaties

Junior

Junior (2/8)

 • 30 dagen mijlpaal
 • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

 1. Zie [url=https://youtu.be/sQrvUKXx8po]Testprogramma AEG Waschmaschines, samenvatting gebruikelijke modellen[/url]
 2. Deurvergrendeling defect, open tijdens wassen / gaat niet open aan einde wasbeurt.
 3. Ik denk in eerste instantie richting koolborstels van de aandrijfmotor, als deze machine tenminste koolborstels heeft. Graag het PNC nummer van de machine vermelden. Dan kunnen we exact zien wat voor machine het is.
 4. Nog even een aanvulling op het bericht van Bennie. Hij is een van het drietal techneuten, die met de botheid van de forumeigenaar geconfronteerd werden. Alle op het forum staande documentatie is onbereikbaar voor ons geworden. De site eigenaar weigert in gesprek te gaan, dat is jammer, want er stond een schat aan informatie op. Maar gelukkig, zit heel veel kennis in ons hoofd. En zijn we nu niet meer afhankelijk van de grillen van een ander. Hazee heeft de taak op zich genomen om onderdelen, die nodig zijn om printen te kunnen repareren, in te kopen. Want die zijn vaak niet als enkele stuks te koop of de levertijden zijn erg lang. Want de wasdroger en wasmachinefabrikanten repareren geen printen en verkopen liever zeer dure printkaarten (van meer dan 200 euro), terwijl de reparatie met de componenten, soms nog geen 10 euro kost. Daarnaast "Bennie", een electrotechnicus, die werkzaam is als installatietechnicus en als derde "Lampje", die als gepensioneerde allround electro-onderhoudstechnicus zijn kennis en vaardigheden aanbiedt. Hij is ook gecertificeerd reparateur gedrukte schakelingen (printkaarten). Zo proberen wij op afstand, de forumleden door te sturen en te leiden, zelf hun machines op goedkope manier te repareren en te behoeden voor de schroothoop.
 5. Heb je al eens naar de koolborstels van de aandrijfmotor gekeken?
 6. Dat is veel te hoog, diode in doorlaat heeft boven de drempel maar heel weinig weerstand. Om een diode goed te meten moet je hem wel loshalen, want je weet niet waar je door heen meet.
 7. Wat ik kan vinden voor deze fout is dat er mogelijk problemen zijn rondom de doorstroomsensor. De waterkraan dicht, de zeef in de kraan verstopt, toevoer verstopt, Magneetventiel defekt, Aqua Stop Ventiel defekt, Druksensor defekt
 8. Dank je wel Harry, dat was zo veel dat ik het overzicht een beetje kwijt was.
 9. Is er nu wel electronicavoeding, branden er wel signaleringen? Is de diode, die niet in voorraad was, intussen wel vervangen?
 10. Harry wat houdt code E6A in? Want in mijn documentatie kan ik die nergens vinden. Wel de code EA6 is dit soms een tikfout?
 11. Ja Marjolein, Als je zelf niet kunt sleutelen dan worden de afwegingen natuurlijk anders, want de voorrijkosten en het uurloon gooien daarbij behoorlijk roet in het eten. Ik heb nu net een AEG lavamat afgedankt die was 27 jaar, en nu stopte de watertoevoer niet meer, het magneetventiel bleef hangen. Eigenlijk een klusje van niets, maar ik vond dat ik wel een nieuwe verdiende. Mijn eis was weer een AEG, want mijn eerste wasmachine is ook 23 jaar meegegaan. Maar dan wel een borstelloze motor. Blijk dat ik als weduwnaar een machine van 9 KG vulgewicht gekocht te hebben. Iedereen lachen. Nou ik vind het prachtig al die grote zaken uit de caravan na de vakantie, zoals kussen en dekbed geen enkel probleem. Geen spijt van gehad. Je kunt daar voor gewoon schoonmaakazijn nemen, want aan azijn wordt kalk gebonden die het wasgoed hard maakt. En azijn houdt ook nog eens de kleuren van textiel vast. Een week of wat geleden 3 cans van 5 liter gekocht bij de Aldi, met lavendel geur. Hebben we ook nog een luchtje aan de was.
 12. Het link maken is niet helemaal goed gegaan. Hopelijk gaat het nu wel goed https://photos.app.goo.gl/KM7hqQEkrvKJn6eE9
 13. Maar daar hoef je niets aan te zien, dit zijn onzichtbare kuren, wel vind ik een 4 tal soldeerpunten nog verdacht, zie https://photos.app.goo.gl/KM7hqQEkrvKJn6eE9 Soldeeer ze voor de zekerheid door en zie wat de vervanging van de diode doet.
 14. Hier zie je het stappenplan als je het zelf aandurft om te vervangen [url=http://www.maakmijnwitgoed.nl/content/7-stappenplan-zelf-lnk304-weerstand-vervangen]LNK / TNY vervangen stappenplan[/url]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...