Ga naar inhoud

Lampje

Moderator
  • Aantal items

    3145
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    119

Alles dat geplaatst werd door Lampje

  1. Helaas kan ik dat raamwerk nergens vinden bij de onderdelen leveranciers, je zult het echt van de Beko service moeten hebben.
  2. Dat filter is alleen ter illustratie van de problemen met filters. Deze komt uit mijn AEG, jouw filters zullen er anders uitzien. Zij moeten niet alleen met perslucht geblazen worden, want dat lost niets op. Ze blijven dan verstopt. En water en zeep lost ook geen kalk op. De enige manier is weken in azijn! De warmtewisselaar moet met heet water gespoeld worden, pluizen blijven kleven. En over de ventilator hoor ik je ook niet, ik heb daar wel eens een sok zien vastzitten. Ook de schoepen kunnen volledig versmeerd zijn en dus niet de opbrengst hebben die schone schoepen opleveren kunnen. Filters moeten na ELKE droogbeurt gereinigd worden!!!!! Je hebt echt een luchtdoorstromingsprobleem, dat opgelost moet worden door de zaak grondig schoon te maken, in alle hoeken en gaten.
  3. Dit modelnummer heb je opgegeven en dit nummer staat er op de foto: aan het einde een 9 i.p.v. een 0, logisch dat ik geen enkel model kon vinden. het model is dus HTV 7733 XW0 Daar zoek ik op verder
  4. Wat me in jouw verhaal ontbreekt is het schoonmaken van de kanalen met kattenstaart en stofzuiger, de ventilator en het schoonmaken van de filters. Want ook al denk je dat de filters schoon zijn, dan nog zitten ze vol resten wasmiddel en kalk. Ook de warmtewisselaar moet regelmatig onder de douche. Hieronder zie je duidelijk dat de luchtbel niet verdwijnt door het filter. Teken dat het filter dus gewoon microscopisch gezien dicht zit. Ook te constateren met een stofzuiger is het filter schoon dan blijft hij niet "plakken". Dus neem een grote bak, koop schoonmaakazijn en laat de filters lekker een nacht weken. En schrob ze daarna met een zachte borstel schoon. Ook kan het zijn, dat de aandrijfmotor door een slechte condensator niet aan zijn vermogen komt en daardoor de ventilator ook te langzaam draait. Dus de condensator (laten) meten op capaciteit. Want alles wijst erop dat de doorstroming van lucht niet voldoende is.
  5. Dit is wat ik vraag, want zonder dit kan ik niets vinden. Wel heb ik een filmpje gevonden van een wasdroger van Beko, die hetzelfde probleem heeft. Het is nog al een gepruts om het frame te vernieuwen. Zie https://youtu.be/_KRfBuoFMYY Bij de onderdelen heb ik het niet kunnen vinden, maar misschien als je het vraagt bij https://fixpart.nl/contact/index?, dat ze je verder kunnen helpen.
  6. Ik ben bij Beko wel eerder plastic frames tegengekomen als frame tussen knop en electronica. Maar ik kan voorlopig nog niets vinden, omdat je niet alle gegevens van het typeplaatje hebt vermeld. Graag een foto daarvan.
  7. Is al een wat oudere link, maar kijk maar eens: https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=5&t=22 of zoek op "printplaatreparatie witgoed"
  8. Die garantie kan ik je ook niet geven, als ik de machine zou hebben, ging ik op de chip aan het meten. Maar ja dat is ook een deel van mijn vak geweest, wat je ook niet van de een op de andere dag in de pocket had.
  9. Ja dat is helaas ook een optie, die ik niet graag onderschrijf. Want ik heb in 50 jaar slechts 2 wasmachines gehad, en ze altijd kunnen repareren. Maar ook voor mij was het ook weer een leerzaam traject, want had nog niet eerder te maken gehad met de omvormer, die Bosch nu gebruikt. De techniek staat voor niets, in China kost hij een euro of 3.
  10. Een asborgring pers je in de gleuf met bijv. een waterpomptang en verwijder je met twee kleine schroevendraaiers en wip je hem er zo uit. Om op alle punten borging te hebben, moet je wel dusdanig schuiven dat je overal "vlees" hebt.
  11. Bij Bosch Siemens zijn dit geen losse vermogenstransistoren meer, maar een complexe chip. Voor de reparateurs die dit toch wel willen meten en repareren, de datasheet: IRDAKO726350B Datasheet
  12. Dan zal je net als de servicemonteur van Bosch hoogstwaarschijnlijk de complete module moeten vervangen en daar hangt wel een prijskaartje aan! Maar dat moet je wel eerst zeker stellen! https://www.bosch-home.nl/productoverzicht/11032419#/Tabs=section-fitsappliance/Togglebox=manuals/ Maar zelf wisselen scheelt je wel de voorrijkosten en arbeidsloon. En als je de monteur via Bosch inhuurt om dit te doen, komt er nog het een en ander bij: Als de reparatie buiten de garantie valt. We zijn altijd duidelijk over de kosten die je betaalt. Ons starttarief is € 119,-. Dit tarief geldt voor een reparatie waar geen vervangend onderdeel voor nodig is. Als de monteur wel een onderdeel moet vervangen, betaal je ook de kosten van het onderdeel en het arbeidsloon van € 11,90 per 6 minuten.
  13. Gegevens van deze serie: Merk BOSCH TypeWAWH2643NL/20 FD-nummer9906-9908 Productiedatum01-06-19 tot 01-08-19 Deze serie is maar 2 maanden geproduceerd en dus nog geen 5 jaar oud. Ja garantie durven geven op een motor die nagenoeg geen onderdelen heeft, die stuk kunnen gaan is makkelijk. Maar op de invertor die onlosmakelijk nodig is geldt deze garantie helaas niet. Je hebt het al gevonden hoe je de invertor eruit moet halen. Helaas verwisselt deze meneer alleen de print. Vervangen Invertor Module Wasmaschine iQ700 - E57 - 00706019 - Trommel draait niet Mocht je verder nog naar de vermogenstransistoren willen kijken, dan kan ik je wel helpen aan de methode hoe te bepalen of de vermogenstransistoren defect zijn. Want als die kapot zijn is er vaak niets te zien. In dit filmpje van een Miele sturing wordt het goed uitgelegd en is ook bruikbaar om op deze print te meten. Helaas is de schakeling bij Bosch Siemens wat complexer, maar met de datasheet pin lay out zou je er ook aan kunnen meten. Foutcode F53 Motorelektronica Miele ELP 266 Fout zoeken en reparatie
  14. Wat heeft jou doen besluiten de motor te vervangen? Wat was de reden dat je de V snaar vervangen hebt? Heb je ook naar de invertor gekeken, die de aansturing van de motor verzorgt?
  15. Ik wilde net al zeggen in jouw "poederfoto" zie je hem duidelijk zitten. Maar intussen heb je het zelf al gevonden. Nou verder veel succes!
  16. Daar wordt weinig over gepubliceerd, E57. Maar toch zijn er regelmatig problemen mee. Je hebt een draaistroom aandrijfmotor en die wordt gestuurd door een invertor. Op de motor geven ze vaak 10 jaar garantie, maar die gaat haast nooit stuk. Wel de invertor en die lijkt bij deze types wat te krap gedimensioneerd te zijn en door te zware belasting de geest te geven. Bij het bezwijken van de vermogenstransistoren kan het blijven, maar er kan ook grotere vervolgschade ontstaan. En je de complete invertor moet vervangen. Als deze een sluiting hebben en de motor is nog aangesloten dan draait de trommel zwaar. Maar er kan ook meer beschadigd zijn op de print, omdat de smalle printsporen als zekering dienstdoen. Lees dit verhaal maar eens: Siemens wasmachine motorsturing defect E57 https://www.bosch-home.nl/supportdetail/product/WAS32743NL/07#/Tabs=section-spareparts/Togglebox=tb0145/
  17. Graag had ik van jou alle gegevens van het typeplaatje op een foto om fouten te voorkomen. Want zonder deze gegevens kan ik niets in de documentatie vinden.
  18. Dit is de eerste keer dat ik een afwijkende chip in een Bosch Siemens machine zie zitten, Zo te zien lijkt die chip wel te werken want anders bleef alles dood, ook het display. Ik heb ook geen flauwe notie, waar je het zou moeten zoeken. Want documentatie hierover is nergens te vinden als je geen dealer van Bosch Siemens bent. De knoppen zullen waarschijnlijk gevoed worden met 5 volt, een gebruikelijke spanning voor de logica. Die moet ook uiteindelijk bij de chip vandaan komen, zoek de datasheet eens op aan de hand van het type, en kijk of je het principe kunt vertalen naar de print lay out en of je een falende component tegen komt. https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/download/80275/INFINEON/ICE2A165.html
  19. Hierop nog geen antwoord gehad. En ja met die foutcodes zet je me wel helemaal op het verkeerde been, Vergeet even niet dat jij mijn ogen en oren bent! Dat zijn dit soort kleine chips met 7 poten die de stuurstroom van de electronica verzorgen Typenummer begin vaak met TNY of LNK. Heb je deze vervangen? Maak er eens een foto van met veel licht en plaats het origineel op google photo en plaats de link hier, want met de beelden regelrecht hier geplaatst wordt het beeld te veel gecomprimeerd en kun je niet uitvergroten. Geef eens aan welke componenten je precies vervangen hebt.
  20. Siemens kent alleen foutcodes met een E of F en E34 betekent dat het slot van de deur niet vergrendeld wordt. Hou gaf de machine dat dan aan? Waarom niet de weerstand verhoogd naar de volgende hogere waarde in de reeks en de ICE die je noemt is dat de LNK of TNY chip? En waarom die in China gekocht? Branden er nog wel signaallampjes op de print? Waarom niet? Want een foto van wat je gedaan hebt, zou de zaak een stuk duidelijker maken. Want ik heb geen glazen bol en die reeks cijfers zeggen mij niets.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...