Ga naar inhoud

Rasmus

Lid
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Rasmus's prestaties

Nieuwkomer

Nieuwkomer (1/8)

  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ik heb de dataheet en foto's van de printplaat met een vriend gedeeld die meer elektronische kennis heeft. We gaan er binnenkort even samen naar kijken. Bedankt voor de tip hier had ik zelf nog niet aan gedacht. Wellicht dat de 5 volt voeding overbelast is geraakt..
  2. De draaiknop werkt perfect. Hij laat verschillende programma's zien. En het display licht op zodra de stroom wordt aangesloten. Is dit wat je bedoelt? Hij piept gewoon niet als je de toetsen indrukt, en het toerental verspringt niet, zodra de knop aangeraakt wordt. De start knop functioneert ook niet. Alle knoppen rechts van de draaiknop lijken niks te doen. Helaas heb ik geen TNY of LNK chip gezien. Dit is de chip: https://nl.aliexpress.com/item/4000986462021.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.30bf6d76QkqzWj&gatewayAdapt=glo2nld Voor zover ik weet, was deze niet in Nederland leverbaar. Bedankt voor het laten weten, hoe ik die foto's via een URL up kon loaden: https://photos.app.goo.gl/ihXDahusDbMQXy5Z9 Mocht de juiste foto er niet tussen zitten dan hoor ik het graag.
  3. "Siemens kent alleen foutcodes met een E of F en E34 betekent dat het slot van de deur niet vergrendeld wordt." Het gaat om de storing F43 (4 en 3 perongeluk omgedraaid en De S moest een F zijn.) De koolborstels waren zeer versleten dus dit was correct aangegeven door het display wat knipperend de code weer geeft. "Waarom niet de weerstand verhoogd naar de volgende hogere waarde in de reeks en de ICE die je noemt is dat de LNK of TNY chip? En waarom die in China gekocht?" Ik heb geen verstand van weerstanden maar 33 OHm is hoger dan 27 Ohm en dat zat er origineel in.(27 Ohm). Ik weet helaas nog niet wat LNK of TNY chip zijn.
  4. Ik heb van een Siemens s14-s49 aquastop 8kg extra klasse wasmachine met een S34 foutcode. De koolborstels vervangen. De wasmachine gaf aan dat deze versleten waren dus ik dacht quick fix. Na het vervangen van de koolborstels. Viel mij een doorgebrand onderdeeltje op vd printplaat. Via maakmijnwitgoed heb ik een nieuwe weerstand (33 Ohm)besteld. En via AliExpress het doorgebrande ICE component (ICE2A1650424L0P XK436025K01). Oude componenten los gesoldeerd en nieuwe erop. Nu valt mij alleen op dat als ik het bedieningspaneel aanraak de knoppen niet reageren. Startknop/ toerental etc. Ik geloof dat ze al niet werkten voordat ik begon met de reparatie. Ik hoop er op deze manier achter te komen of er iets is wat ik over het hoofd heb gezien. Ik heb geen zichtbare schade kunnen waarnemen op de printplaat of de printplaat van het bedieningspaneel. Ik kan de wasmachine nu niet resetten omdat het bedieningspaneel niet reageert, wat wel nodig is als ik de informatie on-line moet geloven. Is er iemand die al eens eerder met dit bijltje gehakt heeft? Ik kan helaas geen foto inladen: Siemens S14-S49 aquastop 8kg extraklasse Siemens- Electrogerate GmbH E-nr. WM 14S490NL/10FD8803200320 220-240V 50Hz 10A 1400min 1900-2100W Wmax 2200-2400W
×
×
  • Nieuwe aanmaken...