Ga naar inhoud

Miele wasdroger warmtepomp - code 002


Ga naar oplossing Opgelost door Maus0611,

Aanbevolen berichten

  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Wat ik wel weet is hoe je de deksel moet verwijderen.

Removing top panel from Miele WDB020 HD 720p Schroefjes iets lossen en induwen

Ik ben helaas geen Miele specialist, maar er zijn er wel die meelezen zoals @Maus0611 en je dat antwoord wel kunnen geven.

In jouw geval zal het waarschijnlijk een slecht contact op de printplaataansluiting zijn en in het slechtste geval een breuk in de ader, die af en toe zijn contact verliest.

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Deze machine is geproduceerd tussen 1-7-14 en 1-1-17

En er zijn nauwelijks nog onderdelen van te koop.

Kabelbomen al helemaal niet.

Dus de inventive geesten zullen aan het werk moeten.

De losse pluggen zijn wel te koop, want die maakt Miele niet zelf, maar het is haast onbegonnen werk om de juiste te vinden.

Dan moet je echt op zoek gaan naar een donormachine.

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Mijn vraag naar Erwin was om te weten dat ik de draad kan uitmeten  met de multimeter, omdat de droger nog af en toe werkt, zal de draad niet helemaal onderbroken zijn. Misschien kan ik nog even wachten tot deze volledig onderbroken is om gemakkelijker te lokaliseren.

De kabelboom is bij Miele origineel te verkrijgen voor 83 € . Als ik de optie die Erwin gebruikte door te solderen, zal ik dat ook trachten te doen.

Link naar reactie
  • Oplossing

Ja daar is de Maus!

 

Ik zou beginnen met een nieuwe temperatuursensor, als je de kabels niet zichtbaar los aantreft en dit dus niet de storing is. De sensoren willen soms weleens onderbreken zodra ze warmer worden, dus na een half uur draaien bijvoorbeeld. Onderdeelnummer 7017321

Storing F2, F02, F002 (@lampje, zijn dezelfde meldingen) Tevens zijn alle onderdelen nog gewoon te koop, weet niet waar je dat vandaan haalt? Op de MSD (link hieronder) staat niet alles op beschikbaar maar het is er wel degelijk.

De zijwand(en) kun je demonteren:

Bovenblad eraf schroeven, de 2 dopjes vooraan aan de zijkant doorprikken en eruit wippen. De torx schroeven losdraaien tot ze naar buiten beginnen te komen, niet verder draaien want dan komen de schroeven eruit en dat hoeft niet. Blad kun je nu optillen aan de voorzijde en aan de achterkant uit de machine haken.

Waterreservoir eruit halen. Daarna het bedieningspaneel optillen uit de voorwand. Let op, de stekkers laat ik altijd allemaal zitten. Er is één stekker die los kan, dat is de witte draad tussen bedieningspaneel en de 'dwarsbalk' bovenop de machine. Kun je met wat liefde gewoon loswrikken.

Dwarsbalk demonteren: Markeer de 2 inkepingen links en rechts precies tussen de schroeven, zo kun je de balk weer precies op dezelfde plek terugzetten, er zit namelijk wat stelruimte op de schroeven. 4 schroeven los + die in het midden waar de houder van de waterbak in zit.

Onder het bedieningspaneel zit tussen de zijwant en de voorwand één schroef met daarbij een metalen plaatje, hou deze schroef apart, deze zit alleen maar op dat punt.

Verder: Schroeven van de zijpanelen losmaken, 2 stuks bovenop achteraan, en een stuk of 4-6 aan de achterkant. Het zijpaneel kun je nu recht omhoog trekken ca 1-2cm, en daarna kun je hem voorzichtig naar achteren weg trekken. Het paneel zit gehaakt in de voorzijde, bekijk dit even voordat je hem weer in elkaar zet.

 

De temperatuursensor zie je zitten bovenop de compressor. Wees voorzichtig met de koperen leidingen, ga hier geen krachten op zetten en schroef de compressor ook nooit los. Een scheur in de leiding = koelgas weg = einde machine.

 

Tekeningen op:

https://www.miele.nl/c/onderdelen-en-accessoires-24.htm

Vervolgens naar beneden scrollen 'Bezoek onderdelencatalogus'.

 

Wat betreft vervangen kabelboom, dit is een lastig karwei aangezien de kabelboom uit één geheel bestaat en door de gehele machine loopt. Dan moet letterlijk ALLES los en uit elkaar, trommel eruit, besturingen eruit etc. Niet aan beginnen.

Uitmeten van de kabelboom is ook lastig, aan de besturingszijde (links) zitten de kabels met meerderen tegelijk op de stekkers, tevens zijn de stekkers lastig uit te meten en beschadigen snel met meetpennen.

aangepast door Lampje
Link gewijzigd naar continu werkend
Link naar reactie

Hartelijk dank Maus voor je uitgebreide antwoord !

Ik zal deze handleiding bij de hand houden als ik de droogkast demonteer. Stap voor stap met je uitleg zal het wel lukken.

Ik zal het gedrag van de droogkast nog even opvolgen. Gisteren code 002 na 1 uur drogen. Maar het is ook al geweest na een paar minuten… Andere keer is de was volledig droog. Echt geen regelmaat op te plakken. Met wat ik nu weet kan ik het verder opvolgen alvorens er aan te beginnen.

Link naar reactie
10 uren geleden, Maus0611 zei:

Storing F2, F02, F002 (@lampje, zijn dezelfde meldingen) Tevens zijn alle onderdelen nog gewoon te koop, weet niet waar je dat vandaan haalt?

Ik heb overal gezocht bij Miele NL, Beekman, Parts NL enz en kon weinig vinden. Waar vindt jij ze dan wel?

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...