Ga naar inhoud

Flyer95

Lid
  • Aantal items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Flyer95

  1. Het wordt dat toch een nieuwe ventielblok. Bij een laatste test blijk het water terug met minder druk te lopen.
  2. Ja Lampje, ik had het wel gelezen, maar na het kuisen van de filter bij het kraantje, had ik nooit een tweede filter in de ventielblok verwacht en die dan nog vuil was ondanks een eerste filter.. Zal in de toekomst tweekeer nadenken…
  3. Bij Maus was toch het vermoeden dat er iets schort met de watertoevoer vanuit het kraantje. Lampje had mij ook al op gewezen de 30 sec test te doen. Daarom ben ik blijven zoeken. Ander kraan hielp niet, de filter aan het kraantje ook gereinigd met een beetje beterschap. Op foto’s van een ventielblok had ik gezien dat deze ook nog extra voorzien was van een filter. Deze bleek namelijk bij mij met veel roest bevuild te zijn. Deze zo goed mogelijk gereinigd met goed resultaat. Hierbij nog een video van de waterbak waar de zeepbak uit is verwijderd. Ik moet wel de machine nog testen en de wasbak reinigen. IMG_3987.mov
  4. Hallo Maus, Heb een ander kraantje gemonteerd, maar dat biedt geen oplossing. Ik heb een klein filmpje genomen tijdens het spoelen van de input van water in de zeepbak. Mij lijkt dat hier toch veel water loopt en toch knippert de invoer nog af en toe wanneer er al veel water in de trommel staat. Zou het kunnen dat het iets met niveau meting is, zoals Lampje hierboven vermeldt? IMG_3973.mov
  5. De waterdruk van het kraantje is in orde. Dit had ik al reeds getest.
  6. Om op de vraag van Maus te antwoorden “Werkt de wasmachine wel met de voorwas erbij?”, heb ik dit programma (voorwas + hoofdwas) helemaal laten draaien. De machine heeft het hele programma afgewerkt zonder problemen. Opmerkelijk was dat de water toevoer zowel bij voorwas, hoofdwas en spoelen heel goed was. Nadien een hoofdwas terug aangezet en de watertoevoerled begon af en toe opnieuw te knipperen bij water laden in de machine, om vervolgens verder te wassen. Leek dat de watertoevoer niet optimaal was bij begin van het programma. Ook dit programma heeft hij zonder probleem afgewerkt. Begrijp er niets van…
  7. Hierbij een foto van de waterinlaat van de wasmachine. Ik weet niet waar de tweede filter aangeduid door Lampje zit.
  8. Neen Lampje, ik heb geen aquastopslang. De waterfilter zit aan het kraantje waar normaal de aquastopslang zit. De filter is proper.
  9. Dank voor jullie hulp. De voorwas gebruiken wij niet. Dus dat weet ik niet. Wel is zo dat de straal bij de hoofdwas niet krachtig is. Bij het spoelen hoor ik water lopen maar ik zie er geen in de bakjes. Bij de derde spoeling gaat de machine spoelen via de wasverzachterbakje, maar de machine stopt en knippert bij de eerste spoeling. Dat deze spoeling normaal werkt weet ik dus niet.
  10. Alleen het toevoerlampje knippert Lampje. De kreukbeveiliging/einde blijft gewoon branden en knippert niet. Waarschijnlijk om aan te geven dat de machine ermee stopt.
  11. Dank voor je reactie Lampje. Ik was even vergeten te melden dat ik de externe toevoer bij het kraantje gecontroleerd heb. Ook heb ik de filter aan de waterkraan gereinigd maar dit hielp niet. Verder is er ook geen knik in de aanvoerdarm.
  12. Hallo, Na de hoofdwas begint de wasmachine te centrifugeren en neemt hoorbaar water om te spoelen. Bij het begin van het spoelen begint de toevoer te knipperen en het spoelprogramma gaat over naar kreukbeveiliging/einde, waarna het programma stopt (zie foto). De wasmachine is een Miele Novotronic W963. Zie foto. Kunnen jullie mij helpen om deze fout op te sporen ?
  13. Vandaag heeft de droogkast een droog sessie afgewerkt zonder een storing. Probleem opgelost door het plaatsen van de nieuwe sensor ! Dank aan allen. Maus met zijn oplossing van de storing, demontage-handleiding en onderdelenlink. Lampje voor zijn opvolging, opzoekwerk en nuttige raad. Erwin voor zijn bericht over zijn ervaring met draadbreuk.
  14. Ik kan de tekeningen bekijken en bestellen. Ligt misschien toch aan je browser.
  15. Weet niet waaraan het ligt, maar ik krijg dit plaatje :
  16. Via die link kan ik de tekeningen wel bekijken en bestellingen plaatsen.
  17. De bedoeling was om zo lang mogelijk te wachten met de reparatie, zodat ik een eventuele draadbreuk zou kunnen lokaliseren. Vorige week was het dan zover: zoals Maus voorspelde werkte de droogkast om na een half uur in storing te gaan. Opnieuw aanzetten had geen zin : 5 minuten later terug de storing 002. Met de demontage handleiding van Maus was het gemakkelijk om de droogkast te demonteren. Stap na stap was mooi beschreven. Met de sensor in zicht was het mij voor 99% duidelijk dat er geen draadbreuk was, en heb ik op advies van Maus een nieuwe sensor gemonteerd. Op de foto zie je de nieuwe sensor vastgehouden met het veertje. De nieuwe sensor van Miele was niet nr 7017321, maar de vervanger 6133512. De montage verliep vrij vlot. Alleen is het nog even afwachten naar het resultaat: heb de droogkast nog niet kunnen testen bij gebrek aan te drogen was. Ik laat eind deze week alvast iets weten.
  18. Dank voor je antwoord, Maus. Met je uitleg zie ik het nu beter : het buisje hier aangeduid op Erwin zij foto is dus de houder voor de temperatuursensor vastgehouden met een veerspanner. Sorry voor het gebruik van je foto Erwin.
  19. Hierbij de onderdeel tekening met 120 temperatuur voeler 130 veerspanner 50 aansluiting temperatuur voeler
  20. Graag nog een vraag aan Maus : De droogkast valt nog altijd af en toe stil. Soms niet maar toch vaak nadat ze een tijdje heeft gedraaid. Ik heb nu een nieuwe temperatuurvoeler besteld bij Miele. Moet ik iets speciaals doen om de temperatuurvoeler te verwijderen, of kan ik deze er gewoon uittrekken ? Deze vraag omdat bij de onderdeeltekening naast de temperatuurvoeler ook een veerspanner bijstaat (onderdeel 130 - referentie 718655). Alvast dank voor je antwoord.
  21. De dienst van Miele is ook telefonisch bereikbaar. Bepaalde onderdelen verschillen van elkaar door het serienummer van de machine denk ik. Mijn serienummer begint met 11, maar je hebt ook tekeningen waar serie nummer begint met 10. Alle twee te vinden onder model TKB 550. Om vergissingen te voorkomen denk ik dat je bepaalde onderdelen alleen telefonisch kunnen worden besteld. Trouwens, Maus, ook bedankt voor de link.
  22. Hartelijk dank Maus voor je uitgebreide antwoord ! Ik zal deze handleiding bij de hand houden als ik de droogkast demonteer. Stap voor stap met je uitleg zal het wel lukken. Ik zal het gedrag van de droogkast nog even opvolgen. Gisteren code 002 na 1 uur drogen. Maar het is ook al geweest na een paar minuten… Andere keer is de was volledig droog. Echt geen regelmaat op te plakken. Met wat ik nu weet kan ik het verder opvolgen alvorens er aan te beginnen.
  23. Mijn vraag naar Erwin was om te weten dat ik de draad kan uitmeten met de multimeter, omdat de droger nog af en toe werkt, zal de draad niet helemaal onderbroken zijn. Misschien kan ik nog even wachten tot deze volledig onderbroken is om gemakkelijker te lokaliseren. De kabelboom is bij Miele origineel te verkrijgen voor 83 € . Als ik de optie die Erwin gebruikte door te solderen, zal ik dat ook trachten te doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...