Ga naar inhoud

Maus0611

Lid
  • Aantal items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Community antwoorden

  1. Maus0611's bericht in Miele wasdroger warmtepomp - code 002 werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ja daar is de Maus!
     
    Ik zou beginnen met een nieuwe temperatuursensor, als je de kabels niet zichtbaar los aantreft en dit dus niet de storing is. De sensoren willen soms weleens onderbreken zodra ze warmer worden, dus na een half uur draaien bijvoorbeeld. Onderdeelnummer 7017321
    Storing F2, F02, F002 (@lampje, zijn dezelfde meldingen) Tevens zijn alle onderdelen nog gewoon te koop, weet niet waar je dat vandaan haalt? Op de MSD (link hieronder) staat niet alles op beschikbaar maar het is er wel degelijk.
    De zijwand(en) kun je demonteren:
    Bovenblad eraf schroeven, de 2 dopjes vooraan aan de zijkant doorprikken en eruit wippen. De torx schroeven losdraaien tot ze naar buiten beginnen te komen, niet verder draaien want dan komen de schroeven eruit en dat hoeft niet. Blad kun je nu optillen aan de voorzijde en aan de achterkant uit de machine haken.
    Waterreservoir eruit halen. Daarna het bedieningspaneel optillen uit de voorwand. Let op, de stekkers laat ik altijd allemaal zitten. Er is één stekker die los kan, dat is de witte draad tussen bedieningspaneel en de 'dwarsbalk' bovenop de machine. Kun je met wat liefde gewoon loswrikken.
    Dwarsbalk demonteren: Markeer de 2 inkepingen links en rechts precies tussen de schroeven, zo kun je de balk weer precies op dezelfde plek terugzetten, er zit namelijk wat stelruimte op de schroeven. 4 schroeven los + die in het midden waar de houder van de waterbak in zit.
    Onder het bedieningspaneel zit tussen de zijwant en de voorwand één schroef met daarbij een metalen plaatje, hou deze schroef apart, deze zit alleen maar op dat punt.
    Verder: Schroeven van de zijpanelen losmaken, 2 stuks bovenop achteraan, en een stuk of 4-6 aan de achterkant. Het zijpaneel kun je nu recht omhoog trekken ca 1-2cm, en daarna kun je hem voorzichtig naar achteren weg trekken. Het paneel zit gehaakt in de voorzijde, bekijk dit even voordat je hem weer in elkaar zet.
     
    De temperatuursensor zie je zitten bovenop de compressor. Wees voorzichtig met de koperen leidingen, ga hier geen krachten op zetten en schroef de compressor ook nooit los. Een scheur in de leiding = koelgas weg = einde machine.
     
    Tekeningen op:
    https://www.miele.nl/c/onderdelen-en-accessoires-24.htm
    Vervolgens naar beneden scrollen 'Bezoek onderdelencatalogus'.
     
    Wat betreft vervangen kabelboom, dit is een lastig karwei aangezien de kabelboom uit één geheel bestaat en door de gehele machine loopt. Dan moet letterlijk ALLES los en uit elkaar, trommel eruit, besturingen eruit etc. Niet aan beginnen.
    Uitmeten van de kabelboom is ook lastig, aan de besturingszijde (links) zitten de kabels met meerderen tegelijk op de stekkers, tevens zijn de stekkers lastig uit te meten en beschadigen snel met meetpennen.
  2. Maus0611's bericht in Miele wasdroger warmtepomp code 002 werd gemarkeerd als het antwoord   
    Probleem met de temperatuurvoeler van de compressor. Bij een 8000 serie dan...
    Bij een T1 versie vind ik zo 123 geen storing.
  3. Maus0611's bericht in Samsung Ecobubble wf80f5e5q4w wasmachine storing SE en SUd, what next? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ik heb ook al een enkele keer(of 2) een pompje gehad wat niet werkte. Dat begon soms niet met lopen, soms wel.
    Maar met 25 machines per week heb ik het dan over 1 keer per jaar ofzo...
     
    Hoe de niveaumeting bij dit merk werkt weet ik niet, bij ons werken ze door middel van een druksensor/pressostaat. Als er schuimvorming of pompproblemen zijn kan dit tot gevolg hebben dat er een doseringsmelding komt. Hij ziet het niveau niet met de gewenste snelheid zakken en gaat er dan vanuit dat dat schuim is.
  4. Maus0611's bericht in Wasmachine doet raar werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ik gok een defecte tacho. Hij wil wassen en vermogen opbouwen maar er komt geen terugkoppeling, trommel gaat dan te snel draaien.
  5. Maus0611's bericht in Error code E10 terwijl het droog progamma start/loopt - logisch? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Een wasdroog combinatie gebruikt bij het drogen inderdaad water. Hij koelt hiermee zijn condenskanaal. Als dit kanaal te warm word condenseert er geen vocht meer en droogt hij helemaal niet meer. Best een logische verklaring ?
    Dat is dus volkomen normaal. Dat je een storing krijgt met dichte kraan klopt ook.
     
    Een condensor met expansievat gaat niet in een wasdroog combi, dan loopt er ook waswater in. Een te dikke slang zorgt voor condens waardoor de was niet droogt, een te dunne slang naar een 'expansievat' leidt tot verstoppingen tijdens het normale wassen.
     
    Dat pompje wat draait ga je echt niet merken op de energierekening ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...