Ga naar inhoud

Maus0611

Lid
  • Aantal items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Alles dat geplaatst werd door Maus0611

  1. Dat lekte al even... Knap gedaan. Leuk dat je die machine toch nog aan de gang houdt.
  2. https://www.fiyo.nl/media/catalog/product/cache/18/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/6/2/6285e827a677c_25140.jpg Zo'n transportding zal er niet zo snel onderuit vallen. @Lampje ik heb een keer een wasmachine en WP droger tegelijk opgetild met één kussentje. Weliswaar alleen de voorzijde, maar toch. Best knap...
  3. Water in het reservoir is om te spoelen. Mogelijk doet de droger dat zelf alsnog ongeacht of je de afvoer hebt aangesloten. Om de afvoer te controleren, slang niet in de afvoer maar in een emmer hangen tijdens het droogproces. Water moet in de emmer komen. Water op de bodem is normaal, dit kan eruit stromen bij verplaatsen.
  4. Ik zou beginnen met storingzoeken zoals Lampje omschrijft in het topic waar je naar linkt. Slot uitmeten en daarna verder zoeken.
  5. Komt er wel water uit de condensafvoer, dus in de waterbak bovenin of uit de slang naar de afvoer? Als dit zo is, lijkt het warmtepompsysteem in orde. Als er nog steeds lange droogtijden zijn met slecht resultaat vermoed ik toch vervuiling.
  6. Bij onderhoud de wieltjes eronder en daarna er weer onderuit. Miele op wieltjes gaat geheid aan de wandel of lawaai maken. https://www.action.com/nl-nl/p/3004550/werckmann-stelkussen/ 2 van die kussentjes kopen, kant voor kant optillen met 2 kussentjes per kant en 'Wasmachine roller' eronder. Heb je geen kracht nodig. Ik heb die kussentjes standaard in m'n bus liggen voor klanten waarbij er iets met pootjes moet gebeuren. @Lampje Ik weet niet of jij ze al kent maar echt heel handig in de werkbus.
  7. Let op! Er zitten 2 van die lamellen achter elkaar. Dus de luchtstroom kan alsnog beperkt worden door de 2e. Hiervoor moet de machine helemaal uit elkaar. Filter test: Je zegt geen luchtstroom te voelen; zorg dat alles zo schoon mogelijk is en start een tijdsgestuurd programma 'Warme lucht' op een uur. ZONDER wasgoed en ZONDER filters. Merk je nu wel een goede luchtstroom? > filters vervuild. Controleer na ongeveer een half uur of je merkbaar warme lucht in het circulatiedeel hebt dus achter het luikje wat er nu in zit.
  8. Je bent er nog niet met die ene schroef. De zwarte meenemer zal eerst uit het lagerhuis moeten wil je de gehele aandrijving eruit krijgen. Maar die kun je desnoods nog vierkant zagen. De lange kant eraf zagen/slijpen. Of vanaf de tandwielzijde een paar klappen naar binnen...
  9. Ha! mooi gedaan. Hopelijk nu even zonder problemen doorwassen. Zou alsnog wel de boel reinigen en ook hetgene wat ik met de tekening hierboven beschreven heb.
  10. Op de foto en video is de machine water aan het pakken via het hoofdwas vakje. We weten niet op welke stand de machine staat. Wasverzachter pakt hij pas bij de laatste spoelgang. Het kan dus zijn dat de machine nog in een eerdere spoelfase zit. Wassen kan wel goedgaan, dan pakt hij over het algemeen in kleinere stappen water. Spoelen gaat in een ruk door soms, waardoor de melding ook eerder verschijnt. Wbt de dop (onderaan vorige pagina, screenshot van de video), dat gaat om onderdeel 25, die zit links om het hoekje in de rode cirkel. Onder de lade. Deze zit aan de pomp ontluchting vast en dat is bij latere Mieles het bekende Y stuk geworden aan de slang van de wasmiddellade. Bij de oudere machines kun je hem zelf schoonmaken. Dopje eraf, machine een paar keer laten pompen en rommelen met de tywrap om de opening schoon te krijgen.
  11. Als een andere kraan geen verbetering is ga ik voor de optie ventielenblok. De straal op de video is te weinig druk. Tevens zou ik meteen de lade intern goed schoonmaken. Stoffen doeken en een afwasborstel. Als de koek die er lijkt te liggen in de slang naar de trommel komt, krijg je verstopping. Tevens kun je meteen de witte dop linksonder op de foto omhoog trekken. Hier zit ongetwijfeld een hoop prut tussen. In de opening die eronder ontstaat kun je een tywrap steken en een paar keer heen en weer halen, een dunne tywrap kan er helemaal in, even voelen waar het gaatje naar de slang precies zit. Als de machine af gaat pompen en halverwege zet je hem uit, moet hier een straaltje water uit komen. Dit is de ontluchting van de pomp, bij verstopping gaat de machine moeizamer centrifugeren.
  12. https://www.datrepareerikzelfwel.nl/Lagerset_turnamat_wasmachine_AEG_8996454226052 Heb je hier niets aan? Ik kon me herinneren dat die sets compleet te koop waren, en zowaar gevonden.
  13. Twijfelgeval, op afstand, zonder te horen en te voelen. De kraan op de muur wil soms weleens weinig water doorlaten. Het verschil met testen met een emmer, is dat je hem dan opendraait zonder druk. Als de machine water pakt staat de kraan al open, soms wil hij dan blokkeren intern. 2e mogelijkheid is de ventielen die soms niet helemaal openen. Je moet een krachtige straal hebben, continu. Ik zou de goedkoopste optie proberen en daarna de dure; dus eerst de kraan vervangen (10-15 euro) en daarna het ventielenblok. Beide oorzaken kom ik weleens tegen. Niet de een meer dan de ander. Al zijn die ventielenblokken weleens slecht aan het worden maar die blijven vaak continu slecht en niet af en toe. De tekening van Lampje staat op de site van Miele en daar kun je ook een nieuw ventielenblok bestellen. (service > onderdelen > Onderdelencatalogus) 🙂
  14. Dit is een machine met 3 aparte waterventielen. Bij het spoelen gaat hij op een gegeven moment via het wasverzachter bakje spoelen. Mogelijk dat een van de drie ventielen stuk is. De straal in de voorwas en hoofdwas bakjes moet vrij krachtig zijn, zoals een douchekop. Als het er maar langzaamaan inloopt is mogelijk het ventiel stuk. Werkt de machine wel met een voorwas erbij?
  15. Nee, ik zou in zo'n geval de laptop eraan hangen of via servicemode proberen te achterhalen wat de actuele foutmelding is. Aangezien machine nog steeds afvoer laat knipperen vermoed ik dat hij nog water ziet. Mogelijk pressostaat slang of luchtkamer verstopt. Als je de voorkant er toch af hebt, dat witte ding aan de voorkant in de trommel met zwart dun slangetje eraan. Niet in de slang naar de besturing blazen, dat kan defecten opleveren. Enkel het witte ding inspecteren. Wat doet hij nog wel? start centrifugeren?
  16. Gaat de afvoerpomp meteen draaien? Zoja dan is het waterproof en ligt er water op de bodem van de machine. Mogelijk gebeurd bij het leegmaken van de pomp.
  17. Dat is een watertoevoer. Daar stroomt water uit na de start van het programma, onder andere. Hebben ze ook al ruim 20 jaar. Wbt reviews. Je moet je niet teveel laten beinvloeden door reviews. Dit zijn er slechts enkelen waar er honderdduizenden mieles draaien. Vocht komt ergens vandaan, hetzij hoge luchtvochtigheid, hetzij een lekkage, extreme temperatuursverschillen etc.
  18. Heeft in de eerdere miele modellen ook niet vochtvrij ingebouwd gezeten. Dus er is wel degelijk iets aan de hand. Is de manchet nog heel? En dan voornamelijk de bovenste helft. Als daar een gaatje in zit kan er stoom ontsnappen.
  19. Vochtaanslag gaat niet weg met een haardroger, vocht zelf wel. Door vocht op de print kunnen de solderingen en printbanen defect raken. Heb je een mogelijke oorzaak van het vocht? Staat er een droger op de wasmachine of staat het geheel in een vochtige of koude ruimte?
  20. Ik let niet zo op scores van trustpilots en dergelijke. Die laten alleen de slechte reviews vaak zien. In de meeste gevallen moet de EPW besturing vervangen worden. De vraag is nu of er echt een Miele technieker is geweest of een algemene technieker met miele ervaring, en wat hij nou precies vervangen heeft. Is dat de EPW of alleen de Touchfolie?
  21. Dat is raar. Hebben we het over Miele Nederland of Belgie? Je mag mij als je wilt een PB sturen met je postcode/huisnummer en serienummer van het apparaat. Wellicht kan ik even meekijken. Serienummer is het lange nummer met 2 cijfers gevolgd door een / en dan iets van 8 cijfers.
  22. Lampje, die link werkt inderdaad maar eventjes. Zal met een rede zijn die ik niet weet. Hij is ten aller tijde bereikbaar via de website van miele: Ga staam op het kopje 'Service', een menu opent. Ongeveer in het midden 'Onderdelen en accesoires'. Daar op klikken, dan kom je hier: https://www.miele.nl/c/onderdelen-en-accessoires-24.htm Vervolgens naar beneden scrollen 'Bezoek onderdelencatalogus'. Dan kom je op dezelfde pagina uit. Echter de link die ik dus plaatste daarnaar, werkt maar tijdelijk en zal wel een ander adres krijgen of iets dergelijks. Is normaal en voor Miele technici niet anders, daar werkt hij max 24u zelfs.
  23. De service staat juist hoog in het vaandel. Garantie op het bezoek aanvragen, en je mag mij ook eventueel een privebericht sturen met je ervaring.
  24. Deze is 25-10-2011 vanuit Miele uitgeleverd. 3 jaar is dus onmogelijk. Echter als de prijs je aanstaat en de machine volledig functioneert (controleer vooral linksonder achter de filters of de condensor netjes en schoon is) kun je het overwegen. Ze zijn erg sterk gebouwd. Pas op met op zijn kant of schuin vervoeren. Alleen rechtop.
  25. Gaat hij meteen pompen zodra je de deur sluit? Dan blijft het relais hangen op de print. Tikje met (de achterkant van) een schroevendraaier op het relais (vierkante blokjes op de print) en dan zou het opgelost kunnen zijn. Bij blijvende storingen moet het relais vervangen worden..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...