Ga naar inhoud

Slecht beeld kabeltelevisie (coax)


pietjepluk007

Aanbevolen berichten

Goedendag, fijn dat je dit leest. Ik heb een probleem met het beeld van een 2e televisie.

In de huiskamer hebben we een tv, met alleen een coax-aansluiting. Werkt prima, haarscherp is het beeld niet, maar toch goed te doen qua kijkplezier.

Nu ben ik bezig met een 2e tv boven, hier zijn reeds coax-aansluitingen aangelegd. Nu krijg ik het zover dat het geluid niet meer krakerig is, maar het beeld

bevat nog heel veel ruis. Ik kan ook niet gewaar worden hoe de kabels nu precies lopen en waar een eventuele splitter zit.

In de meterkast zit de kabelaansluiting, maar daar loopt het spoor ook dood. Dan verdwijnen de kabels en geen idee waar deze heen lopen.

Ook vindt de ene kabel geen enkele zender, die andere kabel 24 zenders. Maar het kan ook andersom. Als ik dan wat kabels verwissel, dan kan het zo zijn dan er 20 zenders worden gevonden en bij mijn laatste aansluiting 26 zenders. Dus dat fluctueert nogal.

Heeft iemand een idee hoe ik het signaal beter kan maken, dan wel via de bestaande coax. Of kan er nog een kabel tussen komen om het signaal te versterken (tussen tv en bestaande coax? 

Ik had wel enigszins wat kwaliteitsverlies verwacht met de aftakking van de kabel (tv in woonkamer t.o.v. tv boven). Maar dat het beeld zo veel ruis bevat, had ik niet verwacht.

De vorige bewoners hebben deze kabels ook gebruikt, dus zij zullen ook signaal hebben gehad. Ik heb wel signaal, maar geen goed beeld.

Of kan het liggen aan de coax-stekker, hoe de bedrading is gelegd? Te zien op de foto is de coax-stekker die is gebruikt.

alvast bedankt.

Naamloos.jpg

Link naar reactie

hoi, minder op mijn "vakgebied" maar ik doe toch een poging je te helpen ?

je hebt door lange kabels altijd verlies waardoor je dat storende beeld/geluid krijgt. allereerst moet je het zoeken in goede stekkers en de aansluitingen in die stekkers (draad niet beschadigd ? strip eens tot een nieuw stukje en zet de stekker opnieuw vast etc)

maar wat je waarschijnlijk nodig hebt (vorig huis gehad) is een coax versterker. deze geef je de "input" van de straat-zijde, en heeft meerdere versterkte outputs. de woonkamer zet je dan op output 1 de zolder op output 2 enz.

je kan er hier verschillende zien:

https://www.kabelshop.nl/Kabels/Coax-kabel/Coax-versterkers-p10008.html

Link naar reactie

Hey Pietjepluk,

Het is inderdaad goed mogelijk dat je kwaliteit verliest wanneer je kabels doortrekt en waarbij bijvoorbeeld een splitter is gebruikt. Welke tv provider heb je precies? Ziggo?

Op deze pagina van Ziggo is wat informatie te vinden over hoe je je signaal kunt versterken, maar ook wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van een slechte verbinding. Maar ik weet natuurlijk niet zeker of je ook daadwerkelijk Ziggo hebt.

Link naar reactie
 • 2 weken later...
 • 1 maand later...

Een wisselend aanbod duidt op een wisselende kwaliteit van de kabel.

De foto van de plug, dat is er juist een van de meest slechte kwaliteit.

Met een onafgeschermde plastic behuizing.

De eisen aan Coax zijn veel hoger geworden, omdat de frequenties en het aanbod van signalen veel hoger is geworden. En niet te vergeten de gigawolk die er intussen om ons heen is van 50 Hz, zonnepanelen, netvervuiling, 4G, 5G, Wifi enz., enz.

Maar goed, voordat je wild allerlei versterkers aankoopt en de oorzaak niet oplost, begin eerst eens met de kabel na te lopen. Want stekkers die jaren vastzitten corroderen.

Want versterkers hebben het nadeel, dat ook de storingen versterkt worden, en je bagger nog groter wordt

Maak ze eens los schuur de koperen kern eens op en monteer een goede plug.

Beweeg alle pluggen eens in hun wandcontactdoos en spray ze in met contactspray CRC 226.

Maar ik denk ,dat als je het probleem echt aan wilt pakken, dan zal je alle bekabeling moeten vervangen. Want de kabel van toen voldoet niet meer aan de techniek van nu. Ga er maar vanuit dat het materiaal pas goed is als Ziggo zijn keur er aan gegeven heeft.

Voor de installatie materialen kijk eens hier:

Hirschmann is bijv. een fabrikant die zich gespecialiseerd heeft in hoogwaardige COAX techniek.

Bekijk dit filmpje maar eens, dit spul ziet er echt beter uit als die goedkope troep van 50 jaar terug. 

Pas als je alles nagekeken hebt, kun je denken aan een versterker. Want eerst moet de basis goed zijn.

 

aangepast door Lampje

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie
 • 2 maanden later...

Goedendag,

Eindelijk ben ik weer boven water ?

Ik heb nu maar zelf een coax-versterker gekocht, aangezien de persoon van wie ik een coax-versterker mocht gebruiken om te testen, hier nooit op terug is gekomen. Dus dan maar zelf kopen...

Nu heb ik een versterker gekocht, helaas met teleurstellend resultaat. Ik heb nog steeds geen goed beeld. Kanalen worden wel gevonden, maar er zit nog steeds heel veel ruis op. 

Onder in de woonkamer bevat het beeld ook wel wat ruis, dat komt denk ik doordat we er geen decoder meer tussen hebben? Maar dat beeld is nog wel veel beter dan boven. Nu zal die afstand ook korter zijn. Maar tot nu toe, geen succes. Had gehoopt op verbetering. 

Link naar reactie
 • 3 weken later...

Je had zeker niet een bijstere dag toen je dit typte....

Maar het is nu anders opgelost. Ik heb nu via UTP een tv-ontvanger (welke ik nog niet in gebruik had genomen) aangesloten en voilá....  helder beeld en meer kanalen.....

Nu alleen nog de loze coax-kabels verwijderen, maar dit valt helaas ook niet snel los te trekken.

enige tips, want deze zitten muurvast in de buizen...

fijn weekend 

Link naar reactie
18 uren geleden, pietjepluk007 zei:

Je had zeker niet een bijstere dag toen je dit typte....

Maar het is nu anders opgelost. Ik heb nu via UTP een tv-ontvanger (welke ik nog niet in gebruik had genomen) aangesloten en voilá....  helder beeld en meer kanalen.....

Nu alleen nog de loze coax-kabels verwijderen, maar dit valt helaas ook niet snel los te trekken.

enige tips, want deze zitten muurvast in de buizen...

fijn weekend 

Dit klusje onlangs bij mijn ouders ook moeten doen. Was bij mij gewoon een kwestie van met veel kracht lostrekken. Op sommige plekken zaten er ook andere kabels tussen en die willen elkaar nog weleens in de weg zitten. Probeer dan daar ook wat beweging in te krijgen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
 • Populaire leden

  Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

 • Leden

  Geen leden om te tonen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...