Ga naar inhoud

Lampje

Moderator
  • Aantal items

    3171
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    120

Blog reacties die geplaatst zijn door Lampje

  1. Bij mij is het niet over komen waaien uit Amerika, maar meer voortgekomen uit praktisch oogpunt toen ik alleen kwam te staan.

    Want toen mijn vrouw nog leefde werd werkelijk alles in Tupperware doosjes bewaard.

    Het nadeel daarvan is dat er geen gelijkvormigheid is en er erg veel ruimtebeslag is vanwege de slechte vulling van de doosjes. 

    Nu kook ik een grote pan vol en maak daar mijn eigen voorraad aan "Luie buien" van, zoals ik deze methode genoemd heb.

    Daarvoor heb ik bij de Action zakjes gevonden van 0,9 L met een waterdichte rits, die precies waren wat ik zocht. Deze zijn werkelijk spotgoedkoop.

    20211225_212800.thumb.jpg.95df7421180444346d347ebd6f6efe51.jpg

    De rits mag bij het vullen pertinent niet vies worden, want dan sluit hij niet meer.

    Ik heb daarom een passende maatbeker gezocht en daar de bodem uit gesneden.

    20220216_204135.thumb.jpg.92bf8ed74fd4088d5a81cd6552da93df.jpg

     

    Deze gebruik ik dan als vultrechter. En kan de zakjes op het door mij gewenste gewicht afvullen. En open laten staan om uit te dampen en af te koelen.

    Dan de rits dicht maken tot de laatste centimeter.

    Door de inhoud goed in de onderhoeken te drukken en stijf op te rollen, druk je de lucht uit de zak. En dan sluit je het laatste stukje rits.

    20211225_212335.thumb.jpg.bf8a9472fb1feef493607099367e083e.jpg

    Dan het geheel weer afrollen en door met de hand te masseren, gelijk over de hele zak te verdelen.

    Nu is het de truc om de zakjes helemaal vlak in te vriezen.

    Daarvoor gebruik ik een kleine kunststof snijplank er onder.

     

    En heb altijd een voorraad van diverse maaltijden. Zoals Bami, Nasi, Boerenkool, Zuurkool, enz. Of restanten van andere maaltijden.

    233339752_Nassistapel.thumb.png.e29234cf774b2889cec1ef70ed0f4b13.png

     

    En je hebt gelijkvormige stapels, waar geen lucht ingevroren hoeft te worden en ook geen ruimte verlies is door half lege dozen.

    Voor het opwarmen in de magnetron, knip ik de 2 bovenhoekjes er af, zodat het zakje net lek wordt. Dan kan de stoom ontsnappen. Als het zakje bol gaat staan, dan is de maaltijd kokend heet en klaar.

    Maak de rits open en je kunt het zo op je bord laten zakken.

    Op deze manier heb je binnen  5 minuten een warme maaltijd op tafel staan.

    • Like 2
  2. Er staat helaas een pertinente onjuistheid in.

    Een toestel kan een dusdanige storing veroorzaken, dat een bepaald systeem volkomen disfunctioneert.

    Je hoort het nog wel eens in de praatprogramma's op TV, dat ondanks de dure afscherming van de studioapparatuur, toch de zend signalen van 1 toestel duidelijk te horen zijn in de uitzending.

    En denk niet, ik zet mijn geluid uit, dat helpt niet, want het zoeken gaat gewoon door.

    Dus in vliegtuigen altijd de vliegtuigmode aan, waardoor de zender en de ontvanger uitgeschakeld worden.
    Het is al weer jaren geleden, reed ik met een Mercedes touringcar in Amsterdam.

    En in de IJtunnel ging de automatische versnelling in stand 2, wat zo staat voor een km of 8.

    En zo ben ik de tunnel uit gekropen. Op de vluchtstrook uiteindelijk alles geprobeerd, ook de motor afzetten en het contact af. Het hielp allemaal niets.

    Ik moest de hoofdschakelaar van de accu af zetten om de zaak weer aan de praat te krijgen.

    Dus die stoorsignalen kunnen heel gevaarlijk zijn.

  3. Nog merkwaardiger is dat in de gebruiksaanwijzing, wel azijn wordt aanbevolen om hardnekkige vlekken op de pads en in de waterhouder te verwijderen. En daar ook een rubber afdichting onderin zit.

    Eigenlijk is azijn voor alle automatische koffiezetters, ook die hele dure, een NO-USE item, want er zitten eigenlijk allemaal dezelfde vibratiepompen in van meestal dezelfde fabrikant en die kunnen beslist niet tegen azijn.

    Neem gewoon citroenzuur, kost ook niet zo veel per Kg, en kun je ook in het voedsel gebruiken, om het oxideren van bijv. gesneden appels te voorkomen. Dan zit je altijd zeker.

    Net zoals de mooie druk pompen waarmee je zo lekker in de tuin het onkruid tussen de tegels zo fijn mee kunt besproeien kunnen daar ook niet tegen. Daar zitten ook O-ringen in de pomp, die niet tegen azijn kunnen en al een paar jaar geleden stond daar al een dikke sticker op, dat azijn er niet in mag.

    Maar daar was ik al achter gekomen en heb er andere O-ringen in gedaan, die wel azijn lusten. Maar die zullen wel duurder zijn en het verdienmodel van de heren fabrikanten met een paar centen negatief beïnvloeden.

    • Thanks 1
  4. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

    Postbus 1 | 3720 BA Bilthoven

    Nederland

    www.rivm.nl

     

    Standaardtijd, zomertijd en gezondheid

    Literatuuronderzoek naar gezondheidseffecten van verschillende tijdinstellingen

    RIVM Rapport 2019-0151

     

    https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/2019-0151.pdf

     

    Delen uit deze publicatie mogen worden overgenomen op voorwaarde van bronvermelding: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de titel van de publicatie en het jaar van uitgave.

    DOI 10.21945/RIVM-2019-0151

    E.M. Zantinge (auteur), RIVM

    L.W.M. van Kerkhof (auteur), RIVM

    A.C.P. de Bruijn (auteur), RIVM

    A.E. Oostlander (auteur), RIVM

    M.E.T. Dollé (auteur), RIVM

    Dit onderzoek werd verricht in opdracht van VWS in het kader van het voorstel van de Europese Commissie om het huidige systeem met omschakeling tussen zomer- en wintertijd af te schaffen en het intrekken van Richtlijn 2000/84/EG (Kennisvraag 2019 ADD.WVZ.06).

     

    Publiekssamenvatting

    Standaardtijd, zomertijd en gezondheid

    Literatuuronderzoek naar gezondheidseffecten van verschillende tijdinstellingen

    De Europese Commissie heeft in 2018 voorgesteld dat alle lidstaten een vaste tijdinstelling kiezen voor het hele jaar, en dus niet meer wisselen tussen standaardtijd (wintertijd) en zomertijd. Het RIVM heeft een internationaal literatuuronderzoek uitgevoerd naar de effecten op de gezondheid van deze twee tijdinstellingen, inclusief de effecten van de wisselingen. Het blijkt beter te zijn voor de volksgezondheid wanneer Nederland het hele jaar door de standaardtijd zou aanhouden.

    In Nederland wisselen we nu twee keer per jaar tussen de standaardtijd en zomertijd. Direct na de wisselingen slapen mensen slechter; vooral direct na de wisseling naar de zomertijd slapen mensen korter. Ook zijn er gezondheidseffecten te zien na de wisselingen. Zo komen er meer hartinfarcten voor direct na de wisseling naar de zomertijd. Zulke directe effecten treden niet meer op bij een vaste tijdinstelling voor het hele jaar.

    Vooral zonlicht heeft invloed op het bioritme van de mens – het moment waarop we ’s ochtends wakker worden en ’s avonds slaperig. Het is voor de volksgezondheid dan ook het beste om een tijd in te stellen die aansluit op het natuurlijke dag- en nachtritme op aarde. Dat betekent een instelling waarbij de zon vroeg opkomt, wat het geval is bij de standaardtijd. Wanneer we het hele jaar door zomertijd instellen, is dat voor de gezondheid minder gunstig dan het hele jaar door standaardtijd. Dit blijkt uit studies naar slaap- en gezondheidsaspecten, zoals slaapduur en -kwaliteit, overgewicht, het aantal mensen met *, en de levensverwachting in het algemeen.

    Voor de volksgezondheid zou het zelfs nog beter zijn als Nederland de tijd rond de nulmeridiaan in Greenwich (Engeland) het hele jaar door instelt; dat is 1 uur vroeger dan onze standaardtijd. De huidige standaardtijd voor Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog wettelijk ingesteld, hoewel het geografisch gezien in de zone van de nulmeridiaan ligt.

    Dit literatuuronderzoek is in opdracht van het ministerie van VWS uitgevoerd. De studies waarop deze conclusies zijn gebaseerd, gaan over andere landen dan Nederland.

     

     

    • Hahaha 1
  5. Als jij niet met argumenten komt, die hout snijden, en alleen maar wat roeptoetert, zal ik het wel voor je opzoeken.

    Dit is de motivatie vanuit de Europese Unie om tot afschaffing te komen, met jouw mening tegen de afschaffing, zit jij in het vak van de zeer kleine minderheid van slechts 16 %, die alleen aan zijn eigen genoegen denkt.

    84% van de openbare raadpleging  is voor afschaffing ,omdat het niets oplevert en alleen maar nadelen heeft en het wetenschappelijk onderzoek in Europees verband aangetoond heeft dat er wel degelijk extra (onnodige) schade wordt veroorzaakt en het ook gezondheidsschade oplevert.

    Dus een overgrote meerderheid van 84% is voor de afschaffing van de zomertijd, en dat is toch wel heel erg duidelijk in een democratisch bestel!

     

    Donderdag 8 februari 2018 - Straatsburg             

    Het verzetten van de klok

    Resolutie van het Europees Parlement van 8 februari 2018 over het verzetten van de klok (2017/2968(RSP))

    Het Europees Parlement,

    –  gezien Richtlijn 2000/84/EG van het Europees Parlement en de Raad van 19 januari 2001 betreffende de zomertijd,

    B.  overwegende dat uit tal van wetenschappelijke onderzoeken, met inbegrip van het onderzoek van de Onderzoeksdienst van het Europees Parlement van oktober 2017 over de uit Richtlijn 2000/84/EG voortvloeiende bepalingen op het gebied van de zomertijd, geen definitieve conclusies konden worden getrokken, maar dat hieruit wel is gebleken dat het verzetten van de klok een negatieve invloed heeft op de menselijke gezondheid;

    C.  overwegende dat reeds uit een aantal burgerinitiatieven is gebleken dat burgers zich zorgen maken over het verzetten van de klok;

    D.  overwegende dat de kwestie al eerder door het Parlement is aangekaart, bijvoorbeeld in mondelinge vraag O-000111/2015 – B8-0768/2015 aan de Commissie van 25 september 2015;

    E.  overwegende dat het essentieel is om zelfs na afschaffing van de zomertijd in de gehele EU één tijdsregeling te hanteren;

    1.  verzoekt de Commissie Richtlijn 2000/84/EG grondig te beoordelen en, indien nodig, met een voorstel voor herziening ervan te komen;

     

    Achtergrond

    Als reactie op burgerinitiatieven heeft het Europees Parlement de Europese Commissie in februari 2018 opgeroepen de richtlijn betreffende de zomertijd te beoordelen en indien nodig een voorstel te presenteren voor een herziening van de richtlijn.

    Op de openbare raadpleging kwamen 4,6 miljoen reacties, waarvan 84% voorstander was van het afschaffen van de tijdsverandering. Daaropvolgend heeft de Europese Commissie een voorstel gepresenteerd, waarover het Europees Parlement en de lidstaten akkoord moeten bereiken.

  6. En als de kopjes niet meer goed gevuld worden, duidt dat vaker op een defecte condensator, dan op een kalkafzetting.

    En dit zegt Philips er zelf van:

     

    Je SENSEO® ontkalken met de juiste ontkalker

    Speciaal ontwikkeld voor alle SENSEO® apparaten
    Je hebt het langst plezier van jouw SENSEO® als je deze regelmatig ontkalkt met de speciaal ontwikkelde SENSEO® ontkalker. De SENSEO® ontkalker geeft je een optimaal resultaat. Het verwijdert kalkdeeltjes, zodat de verse smaak van SENSEO® koffie volledig tot zijn recht komt. Het citroenzuur dat wordt gebruikt in deze ontkalker verbetert het ontkalkingsproces zonder de SENSEO® te beschadigen.

    Waarschuwing
    Het gebruiken van een andere ontkalker kan schadelijk zijn voor jouw SENSEO®. Gebruik nooit een ontkalker op basis van een anorganisch zuur, zoals zwavelzuur, zoutzuur, sulfaminezuur en azijnzuur (bijv. azijn). Deze ontkalkers kunnen de SENSEO® koffiemachine beschadigen.

    En hoe dit te doen voor jouw apparaat?

    https://www.philips.nl/c-m-ho/koffie/senseo-ontkalken

  7. Senseo's mogen beslist niet ontkalkt worden met azijn.

    Want azijn vernietigt de rubber afdichtingen van o.a. de pomp en is de machine defect, moet je maar iemand vinden, die hem repareren kan, want de kosten zijn vrij hoog en is de machine feitelijk total loss.

    Dus ontkalken van een Senseo alleen met citroenzuur.

    de richtprijs is ongeveer 10 euro per kilo

    Daar kun je dus 20 maal mee ontkalken. Dan ben je dus zo 5 jaar verder.
     

    Mocht je ooit wat willen weten over de reparatie van Senseo's dan is het forum van het Repaircafe een aanrader

    https://repaircafe-forum.org/nederlands/index.php

  8. Verstoring van bio ritme is een analoog gebeuren en niet met zoveel uur wel en korter niet.

    Lees dit artikel maar eens:

    Bioritme verstoord

     

    De vergeten aardlekschakelaar.

    Wat wel een voordeel is, dat je bij het omzetten van de tijd gelijk je aardlekschakelaars eens kunt testen.

    Want je moet toch alle, niet automatische, klokken weer gelijk zetten aan de nieuwe tijd.

    Want op elke aardlekschakelaar staat dat hij maandelijks getest moet worden.

    Maar wie doet dat?
    Niemand!

    Helaas verkleven deze schakelaars nog wel eens en functioneren ze helemaal niet meer.

    Dacht je zo lekker veilig te zitten?

  9. De biologische klok is ook onzin?

    En de jetlags waar vliegtuigbemanningen mee kampen, zit tussen hun oren?

    Trouwens waar een ziekte vandaan komt is niet belangrijk, als je er ziek van wordt medisch of geestelijk, je zult het maar hebben.

    En ik kan je verzekeren, vanwege mijn vele reizen over de hele wereld als ervaringsdeskundige, dat je biologische klok aardig van de rel kan raken. 

    En waarom denk je dat er zulke grote toeslagen zijn voor het werken in de ploegendiensten? Omdat het zo lekker gezond is?

  10. De enige reden om het in te stellen was energiebesparing.

    In de praktijk blijkt dat dit niet het verwachtte resultaat oplevert en de winst maar minimaal is.

    Daartegen zijn de nadelen veel groter.

    Maar de besluiteloosheid van onze regering is de  bekende oorzaak dat het nog steeds niet teruggedraaid is.

    Net zoals bij alle andere andere zaken, waarin blijkt dat het alleen maar bureautijgers zijn, die nooit met hun poten in de klei hebben gestaan.

    • Hahaha 2
  11. Het advies om soda te gebruiken om een wasmachine schoon te maken WAS een goed advies.

    Met de nadruk op was.

    Want de constructies van wasmachines zijn anders geworden.

    En is het gebruik van soda dodelijk voor de moderne wasmachines geworden.

    Het trommelkruis, dat de trommel verbindt met de as, wordt tegenwoordig veel van aluminium gemaakt.

    En soda en aluminium zijn aartsvijanden van elkaar, waarbij de soda de sterkste is en altijd wint.

    Aluminium dat in aanraking komt met de zuurstof uit het waswater, zorgt ervoor dat er aluminium oxide (roest) ontstaat, en er waterstof uit het water overblijft.

    Dit proces stopt snel , omdat aluminium oxide een afsluiting vormt, waardoor het water niet meer direct met het aluminium in aanraking komt. En het aluminium dus ook goed geconserveerd blijft.

    Het gebruik van soda in wasmachines heeft echter als gevolg, dat de aluminium oxide huid, van o.a. het aluminium trommelkruis, wordt oplost, omdat het oxidatie proces door blijft gaan.

     

    856123925_Trommelkruisdefect.png.29cc49b89271cc630b5c2055b00ed8ec.png

     

    Je eindigt dan met een "hoopje" aluminium carbonaat, een heleboel explosieve waterstof en een vroegtijdig overlijden van je wasmachine, die total loss is.

    Want het vervangen van een trommel met zijn lagers, afdichtingen en trommelkruis is een zeer dure operatie, als de onderdelen tenminste nog leverbaar zouden zijn.

     

    Bij de laatste ontwikkelingen, waar de kuipen gelast worden, kun je helemaal niet meer bij het kruis, trommel  en lagers komen en moet een complete kuip vervangen worden en dat is economisch niet haalbaar.

     

    Conclusie: GEBRUIK GEEN SODA OM JE MODERNE WASMACHINE SCHOON TE MAKEN!!!!!

    • Thanks 1
  12. Ook wil ik even attenderen op de "Douchekop" boven de wasmiddellade, waarmee het wasmiddel en de wasverzachter naar het wasgoed gespoeld worden.

    Deze is vaak letterlijk "stinkend smerig" en er zitten vaak ook diverse gaatjes van verstopt.

    Daarbij is het gebruik van wasverzachter af te raden, als je het wasgoed in een wasdroger droogt.

    Want wasdrogers zijn allergisch voor wasverzachter en het vochtmeetsysteem wordt hiervan ernstig ziek en valt gewoon uit.

    Verder zorgt het ervoor, dat de combinatie van pluizen, wasmiddelresten en wasverzachter zich vormen tot een vieze brij, die het afvoersysteem van het condenswater in de droger ernstig verstoort.

    En storingen veroorzaakt, die de gebruiker niet begrijpt. Want hoe kun je nu alarm krijgen, dat het reservoir vol is, als je de droger op het riool hebt aangesloten? En er dus niets in het reservoir zit.

    Vul het wasverzachter bakje  met schoonmaak azijn, al dan niet met een geurtje.

    Want bijv. Aldi heeft regelmatig schoonmaakazijn met lavendelgeur in de aanbieding. En die 5 liter kannen kosten werkelijk haast niets. Dit t.o.v. de dure wasverzachter.

    Want wat zijn de voordelen van het gebruik van azijn?:

    - De geurtjes vanuit de wasmachines worden geneutraliseerd.

    - Het wasgoed ruikt fris.

    - Wasluis krijgt geen kans.

    - Het wasgoed wordt zachter, want azijn bindt de kalk uit het drinkwater aan zich.

    - De kleuren blijven frisser.

    - De afvoeren naar het riool worden schoner en stromen beter door.

    - Minder storingen aan je wasdroger

    - En een beter droogresultaat, omdat de droger op het juiste tijdstip stopt.

    - Je wasgoed komt schoon uit de machine.

    - Het is veel goedkoper.

    - Minder onderhoudskosten.

     

    En als aanvullende tip:
    Laat niet alleen de wasmiddellade open staan om te drogen, doe dit ook met de deur, dan blijft de machine niet nat en wordt schimmelgroei (deels) voorkomen

     

    Lees ook eens wat een grote fabrikant van wasmachines daar van zegt.

    • Thanks 1
  13. Het ontdooien gaat veel sneller als je een grote tafelventilator voor de vrieskast met open deur zet.

    Waarom wachten totdat de kast weer op temperatuur is?

    De kast zelf geeft de minste verliezen. Want is beter geïsoleerd dan welke koelbox dan ook.

    Dus zo snel mogelijk terug, dan verliest de inhoud het minste aan temperatuur..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...