Ga naar inhoud

Donkere was onder stof/pluis


Aanbevolen berichten

Goedemiddag, Ik heb al een jaar of 2 een probleem. Namelijk dat de donkere was onder stof/pluisjes uit de was komt. Ik dacht eerst dat het aan de wasmachine lag (dit was een oud apparaat), dus een nieuwe aangeschaft: een bosch WAN28275NL. Maar het probleem blijft zich voortdoen. Zelfs mijn gekleurde was komt er heel stoffig uit (als ik het uitsla komt er veel stof vrij). Zelfs nieuwe babykleertjes... ik haal het stof er nu af dmv een pluizenroller maar dit is eigenlijk gekkenwerk. Heeft iemand een idee? Ik draai de wasmachine regelmatig een keer op 90 graden met azijn. Ik ben radeloos... ?
Link naar reactie
Ik heb al verschillend wasmiddel gebruikt (poeder/vloeibaar) en gebruik alleen wasverzachter bij een handdoeken was of beddengoed. Ik heb nu ook een kleurenwas gedraaid, en nadat het droog is geworden op het droogrek en ik sla het daarna buiten uit, komt er veel stof vanaf... zo gek? Zou bijna denken dat er iets in het water zit?
Link naar reactie
Ik heb al verschillend wasmiddel gebruikt (poeder/vloeibaar) en gebruik alleen wasverzachter als ik handdoeken of beddengoed was. Ik heb gister een kleuren was gedraaid en daarna laten drogen op het wasrek. Toen ik het net uitsloeg buiten kwam er veel stof vanaf.. vreemd? Zou bijna denken dat er iets in het leidingwater zit? Zou het aan het aan het wasprogramma kunnen liggen? Ik was meestal op katoen programma en 1400 toeren. Alleen truien van synthetisch materiaal op fijn was programma.
Link naar reactie
Buren hebben het niet: het probleem zit dus alleen bij jou, maar kan wel water hardheid gerelateerd zijn. Wasmiddel: gebruik eens minder dan de helft van wat de fabrikant aan geeft. Wasverzachter: niet gebruiken als je het daarna in de droger stopt, de vocht sensor gaat hierdoor nvvt een onjuist vocht nivo aangeven.
Link naar reactie
Ik ben er nu achter dat als ik bijv mijn schone beddengoed was zonder wasmiddel op een normaal wasprogramma, dat er alsnog veel zeep vrij komt. Zou dat een oorzaak kunnen zijn van het stof in mijn schone was? Wasverzachter ben ik maar even mee gestopt. Ik gebruik nu wel een scheutje natuurazijn als wasverzachter.
Link naar reactie
Heeft u verder nog een idee wat ik kan doen? Het donkere wasgoed blijft stoffig na het wassen (binnen en buitenkant vd kleding) en van al het wasgoed wat ik uitsla als het droog is, komt veel stof vrij.. Ik zal minder wasmiddel proberen. Nog advies welk wasmiddel? Poeder of vloeibaar? Ik heb de wasmachine gister nog op 90 graden laten draaien met 2 vaatwastabletten erin. Maar het zou niet aan de wasmachine moeten liggen lijkt mij omdat deze vrij nieuw is..
Link naar reactie
Oke bedankt! Nu dacht ik er gister achter te zijn wat de reden van het pluizen is.. in de werkbroeken en jasjes van mijn man zaten stukken papier (geen idee hoe lang dat er al in zat) dus dat hebben we er allemaal uitgehaald dmv een pluizenroller. Daarna de wasmachine op 90 graden laten draaien met natuurazijn. Vanmiddag een kleurenwas gedraaid met daarbij wel 1 zwarte legging (voor het wassen stofvrij gemaakt met een plakroller). Na het wassen zat de zwarte legging vol met stofjes aan de binnen en buitenkant. Ik snap er echt niks van... gebruikte nu alleen waspoeder (absoluut niet veel) en geen wasverzachter. Zou het nog zo kunnen zijn dat ik toch wasverzachter moet gebruiken ivm met het hardheid van het water? Volgens internet is de waterhardheid hier 7,34 dh, tamelijk hard...
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
6 uren geleden, tuugceeo zei:

Heb ook van alles geprobeerd en gedaan maar helaas geen oplossing kunnen vinden.

@tuugceeo, helaas kunnen wij op afstand niet zien, wat dat alles wat je geprobeerd hebt, wel is en kunnen dan ook niets uitsluiten, dus graag wat duidelijker in je omschrijving.

  • Like 1

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Als je wat zoekt in het kader van stof en pluizen, kom ik tot de conclusie dat we het over twee verschillende grootheden hebben.

Wat betreft pluizen is het natuurlijk logisch dat als je zwart en witgoed samen wast, dat er witte pluizen op de zwarte kleding terecht zal komen. Dus is het een kwestie deze wasstromen te scheiden door bijv. waszakken te gebruiken of apart te wassen.

Want een nieuwe handdoek pluist en moet je natuurlijk niet samen met een zwart stuk samen wassen.

En dan is er nog het probleem van stof uit wasmiddelresten.

Er wordt over het algemeen te veel wasmiddel gebruikt.
Als gevolg van de ontwerp wijzigingen om apparaten energiezuiniger te maken, wordt er minder waswater, maar ook minder spoelwater gebruikt. Door minder te spoelen, is de kans groot dat er veel meer wasmiddelresten niet weggespoeld worden en dus achter blijven in het gedroogde wasgoed en dus als stof uit de kleding te kloppen is. En zich ook in de machine vastzetten.

Dus wordt het heel belangrijk dat er niet overgedoseerd wordt. Dus een maatbeker gebruiken.

En misschien ook eens uit proberen om een ander programma te kiezen, waar je wast met meer water.

Veel minder wasverzachter gebruiken of gewoon azijn, al dan niet met een geurtje, gebruiken.

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...