Ga naar inhoud

HarryO

Wasmachine expert
 • Aantal items

  12.642
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

HarryO won de laatste dag op 20 september

HarryO had de meest gelikete inhoud!

Over HarryO

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HarryO's prestaties

Grootmeester

Grootmeester (8/8)

 • 30 dagen mijlpaal
 • Vroege vogel
 • Helpende hand
 • Probleem oplosser
 • Wasmachine specialist

Recente badges

51

Reputatie

27

Community antwoorden

 1. Zou kunnen, maar verwacht het niet. De aan/uit knop schakelt geen 230V. Ik geef je echter meer kans op de deur vergrendeling of de elektronica module. Front openen en kijken wat je kunt vinden. Voor module reparatie: volg module defect
 2. E43 is een probleem met de deur vergrendeling Controleer de stekker verbinding hierop en controleer de vergrendeling op verkleuring/smeltplekken. Je kunt er bij komen via de bovenzijde door het bovenblad te verwijderen. Ga dan met je hand tussen front en kuip door en hou de vergrendeling vast en draai aan de voorzijde de 2 schroeven er uit.
 3. Presentje is niet nodig. Gaat er om dat je weer kunt wassen voor een paar euro en dat er geen machine op de schroot hoop gaat die nog goed is.
 4. Kies eens voor het "afpompen" programma en als hij daar mee bezig is druk dan de toetsen Start/Pauze en Annuleren samen in en houd ze ingedrukt. Nu wel een lampjes patroon ?
 5. Probeer de foutcode eens uit te lezen. Zet de machine aan en als hij dan wat doet druk dan de toetsen Start/Pauze en Annuleren samen in en houd ze ingedrukt. De lampjes Einde en Start/Pauze gaan nu knipperen in een bepaald patroon. Wat is dit patroon?
 6. Ik neem aan dat de fout melding geen C11 is maar E11. Staat voor "ik krijg geen of niet snel genoeg water binnen" Kraan volledig open? Voldoende water druk? Filtertje tussen kraan en slang schoon? Filtertje in het schroefdraad deel van het inlaat ventiel schoon (daar waar de aanvoer slang aan de machine vast zit) Zie blz 20 van de gebruiksaanwijzing. In jou aanvoerslang zit een lekkage beveiliging. Deze kun je zien via het venstertje in de aquastop unit. Als deze rood geworden is dan is deze slang lek en moet je deze vervangen. Zie blz 25. Tevens mag de slang niet recht naar beneden hangen aan de achterzijde van de machine. Als dit allemaal goed is probeer dan eens een programma met voorwas. Wat doet hij dan?
 7. Ik denk inderdaad dat de machine nog niet de juiste waterhoogte meet door een deel verstopping en daarom blijft afpompen. Verwijder het bovenblad. Je ziet rechts voor aan bij het front een dun slangetje. Deze gaat naar de elektronica module. Zie 2de foto. De aansluiting waar het slangetje op zit is daar geheel rechts onder, naast de 7-polige connector. Haal het slangetje voorzichtig van de module en blaas het slangetje goed door. Zet het slangetje terug en probeer de machine nog eens. PAS OP: breek het tuitje op de module niet af, de nivo regelaar op deze module is niet los leverbaar.
 8. Hallo Marcosraoul, je hebt mijn vraag "Echter: hij geeft ook een piep/piepjes als er een fout melding is. Dat is niet uit te zetten en moet je eerst herstellen.De werkelijke foutmelding word zichtbaar gemaakt met een knipper patroon van de centrifuge snelheid lampjes. Knipperen hier één of meer van? Zo ja: welke. " nog niet beantwoord. Is er wel of geen fout melding aanwezig?
 9. Ik ga er van uit dat je de borstels goed geplaatst hebt en dat de kool delen het anker ook raken. E14-17 is een aanduiding voor meerdere types en modellen. Betreft het een WM14E170NL met als onderste programma stand Centrifugeren of Spoelen? Indien Spoelen: reset is hierboven beschreven alleen moet je mogelijk wacht tijden inlassen. Sluit de deur en zorg dat de programma knop op Uit staat. Draai de programma knop door naar Spoelen. Druk de centrifuge snelheid knop in en houd deze ingedrukt en wacht 3 seconden. Draai de programma knop door naar Centrifugeren en wacht weer 3 seconden. Laat de centrifuge snelheid knop dan weer los. Draai de programma knop door naar Uit. Als het mee zit werkt de machine nu weer. Indien Centrifugeren: Sluit de deur en zorg dat de programma knop op Uit staat. Draai de programma knop door naar Centrifugeren. Druk de centrifuge snelheid knop in en houd deze ingedrukt en wacht 3 seconden. Draai de programma knop door naar Afpompen en wacht weer 3 seconden. Laat de centrifuge snelheid knop dan weer los. Draai de programma knop door naar Uit. Als het mee zit werkt de machine nu weer.
 10. De machine heeft 2 soorten piepjes. Eén voor het aanraken van de toetsen en één voor programma status/einde was. Beide zijn in volume in te stellen en ook volledig uit te zetten. Echter: hij geeft ook een piep/piepjes als er een fout melding is. Dat is niet uit te zetten en moet je eerst herstellen. De werkelijke foutmelding word zichtbaar gemaakt met een knipper patroon van de centrifuge snelheid lampjes. Knipperen hier één of meer van? Zo ja: welke.
 11. Als er verder geen lampjes knipperen en/of een code op het display komt dan is er geen echte fout maar een ingreep van de machine omdat hij "denkt" dat er te veel schuim vorming is. Alleen is dit niet logisch icm het lang centrifugeren. Hij zou dan alleen maat moeten afpompen. Wat wel de echte oorzaak kan zijn is een deels verstopt slangetje van de Nivo regelaar Verwijder het bovenblad, je ziet hem dan rechts boven zitten. Trek het dunne slangetje er voorzichtig van af, blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Probeer de machine dan nog eens.
 12. Dan heb je een grote kans dat de elektronica module defect geraakt is door een sluiting in de eerste deur vergrendeling. Als je het aan durft: haal de elektronica module uit zijn behuizing en kijk of je er iets aan kunt zien, ik verwacht een gesprongen thyristor te zien. Maak een paar duidelijke fotos van de print plaat hiervan en plaats deze hier op het forum. Beide zijden graag. Deze is te vervangen en in de reguliere elektronica onderdelen handel verkrijgbaar. Anders een monteur laten komen en van te voren duidelijk afspreken wat de voorrijkosten en onderzoekkosten zijn.
 13. Kan ik niets mee, is geen fout indicatie. Kun je het probleem met de originele deurvergrendeling en het probleem na de vervanging hiervan gedetaileerder omschrijven? Voor mij zijn de beide klacht omschrijvingen niet geheel duidelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...