Ga naar inhoud

Maarten879

Lid
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Maarten879's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • 30 dagen mijlpaal
  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

1

Reputatie

  1. Dat het wazig is ben ik met je eens. Ook omdat mijn initiële post niet meer overeenkomt met het gedrag van de machine wat ik nu zelf waarneem. De koolborstels controleren kan natuurlijk nooit kwaad, dus ik zal dat gaan doen binnenkort. Maar ben je het met me eens dat het onwaarschijnlijk is dat daar iets mis mee is? Want dan zou het losse centrifugeren programma toch ook problemen moeten geven. Dat losse programma doet het altijd.
  2. Je haalt een paar dingen door elkaar Lampje, maar ik snap de verwarring :). Het type van de machine is WAQ28363NL/21 , dat staat op de sticker op de machine. Jij vroeg me waar ik het nummer "627460" vandaan had. Dát nummer had ik gevonden door te googlen naar 900709431, het nummer dat op de foto hierboven van de nivoregelaar staat. Overigens heb ik de nivoregelaar vervangen door een exact identiek exemplaar (alleen een latere productiedatum).
  3. We hebben de nivoregelaar vervangen, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik had zelf het vermoeden dat het vaker fout gaat wanneer de trommel erg vol is, maar er lijkt geen patroon in te ontdekken, ook temperatuur lijkt niet uit te maken. De helft van de keren eindigt het programma met een natte was. Het programme centrifugeren werkt daarna altijd zonder problemen. Daarna hebben we dus alsnog een schone, droge was, maar het blijft zorgelijk dat ie het niet gewoon altijd in 1 keer goed doet. Een probleem met de balans van de trommel of de pomp lijkt het mij niet te zijn. Want het centrifugeren programma doet het los dus altijd zonder problemen. Zoals eerder gezegd, de printplaat ziet er helemaal goed uit, dus is (voor mij) ook niet verdacht. Ik kan niet verzinnen wat er zou kunnen haperen, wat er niet voor zou zorgen dat het centrifugeren programma ook af en toe dienst zou moeten weigeren.
  4. Wat bedoel je precies met het lek? Zojuist de wasmachine op zijn kant gelegd en die dikke zwarte slang met rubbels eraf gehad. Die was ook netjes leeg (zat een beetje zwart slijm in, maar niets abnormaals). Ook de afvoerslang richting riool was helemaal schoon. Verder is alles rond de pomp ook netjes schoon en leeg. De wasmachine zelf oogt van binnen verder als nieuw, nergens stof of zichtbare slijtage te zien. Eerder vandaag heb ik ook de 2 printplaten bekeken, die zien er ook helemaal gaaf uit. De relais heb ik niet doorgemeten (weet eigenlijk ook niet of dat kan zonder ze te demonteren).
  5. Het volledige typenummer is WAQ28363NL/21 Dat nummer vond ik door te zoeken op het nummer wat op het onderdeel staat. Als je kijkt naar foto's op basis van dit nummer, dan zie je wel exact hetzelfde onderdeel als op onze foto. Het zou mij niet verbazen wanneer Bosch verschillende typenummers gebruikt voor wat fysiek hetzelfde onderdeel is. Als ik op parts.nl kijk welke onderdelen op basis van dit typenummer voorkomen, kom ik trouwens ook uit op het door jou genoemde type: https://www.bosch-home.nl/productoverzicht/00637136#/Togglebox=manuals/ . Ik zou denken dat er óf een fout zit in de onderdelenlijst van Bosch, óf dat er het verkeerde onderdeel in onze wasmachine zit. Of ze zijn volledig compatible en Bosch gebruikt ze door elkaar, dat kan ook nog.
  6. Zoeken naar "bosch 627460" levert dit onderdeel nog wel op, ook nieuw. Op zich geen probleem om deze te bestellen en er in te zetten. Het enige wat ik nog niet helemaal snap: Ik dacht dat het bij ons gaat om een probleem met de schuimsensor. Deze sensor lijkt echter te gaan om het waterniveau. Ligt het niet meer voor de hand om de schuimsensor te vervangen?
  7. Dank voor de reactie! Dat hebben we beiden gedaan. Wat de machine nu doet is vrij lang spoelen, terwijl het wassen lampje knippert. Dan door naar centrifugeren. Daarbij wacht de machine heel lang terwijl het lampje wassen knippert maar de trommel stilstaat en de tijd op 1 minuut blijft staan. Na een tijdje gaat de machine uit (zonder foutcode te tonen). De was is dan (uiteraard) nog nat. Daarna het programma spoelen en centrifugeren gebruiken werkt wel zonder problemen om de was alsnog droog te krijgen.
  8. Het probleem leek weg te zijn na overstappen op een ander wasmiddel. Gisteren trad het probleem echter weer opnieuw op. Het lijkt nog niet echt goed te pinpointen wat het nu precies veroorzaakt.
  9. We hebben nog eens gekeken en komen erop dat het dit onderdeel zou moeten zijn: Bij doorblazen voelde het niet of er enige verstopping in het slangetje zat. Maar we zullen het weer proberen. Voor de zekerheid ook het filter rechtsonder aan de voorkant nog eens gecheckt, maar dat is perfect schoon. De schoepen die erachter zitten kun je met je vingers ook vrij draaien (met wat moeite).
  10. Dank voor het antwoord Harry! We hebben de bovenkant van de machine open gehad maar konden het betreffende onderdeel niet vinden. Ik wil nog een poging gaan doen de komende dagen.
  11. Mijn Bosch wasmachine, type WAQ28363NL heeft het volgende probleem. Tijdens het uitvoeren van een programma gaat het lampje "wassen" knipperen. Het betreft het bovenste lampje van de 4 lampjes die het verloop van het programma weergeven. het programma lijkt wel volledig afgewerkt te worden, maar de machine gaat extreem lang centrifugeren (wellicht oneindig lang maar ik heb handmatig beëindigd. Wat ik reeds geprobeerd heb is het filter reinigen en het heetste programma draaien zonder was in de machine. Ook heb ik een simpele reset-procedure uitgevoerd. Dat bood geen oplossing. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn of wat er nog zelf te proberen is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...