Ga naar inhoud

Marilena

Lid
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marilena's prestaties

  1. Dag Lampje, Ik wil je heel hartelijk bedanken voor alle hulp! Ik ben vanmiddag zoet geweest met al je nieuwe tips nog es uit te proberen, maar terug zonder succes. De voorstellingen in het filmpje kwamen ook niet echt overeen met hoe het er hier bij mijn machine uitzag. Ik heb uiteindelijk hulp gekregen van de meneer van de onderdelenwinkel waar ik zo'n nieuwe greep wou gaan kopen. De man is vanavond aan huis geweest en bevestigde dat het geen gebruikelijk type machine is, vandaar dat al die "truukjes" niet werken. Desalniettemin heeft hij de klus in een mum van tijd geklaard. Dus ik blij! ? De machine is sindsdien alweer volop aan de gang om de achterstand in te halen. ? Nogmaals heel hartelijk dank voor je tijd en moeite om me te helpen. Groetjes! Marilena
  2. Dank je wel, Lampje, om mee te helpen denken. Tot hiertoe nog steeds geen succes... Hieronder een foto (die ik eerder al maakte bij een ander probleem met de wasmachine) met de technische gegevens :
  3. Hallo iedereen! De deurontgrendeling van mijn wasmachine Bosch Maxx 6 VarioPerfect is defect. Dit is m.i. te wijten aan een mechanisch defect aangezien ik bij het proberen openen van de deur "stukjes" aan de binnenkant van het handvat hoorde vallen. Ik hoor bovendien ook die "klik" niet meer na bvb. het selecteren van een programma. Ik had dit onderdeel (deurgreep) graag proberen vervangen maar kan hierbij best wat online richtlijnen gebruiken. Aangezien de gewassen was zich reeds enkele dagen in de trommel bevindt en ik momenteel het deurtje nog steeds niet open heb gekregen, had ik dit probleem nl. graag zo snel mogelijk opgelost en hiervoor richt ik me tot jullie. Ik probeerde al tevergeefs verschillende manieren uit, nl. met nylon draad, 45° kantelen,... Een noodontgrendelingspin onderaan in de buurt van de filter ontbreekt bij deze wasmachine jammer genoeg... Alvast bij voorbaat bedankt voor jullie advies. Met vriendelijke groeten, Marilena
  4. Hallo, Ik kom even een update geven aan iedereen die me langs deze weg heeft proberen verder helpen. Na met HarryO's laatste advies aan de slag te zijn gegaan ben ik terug een beetje vast geraakt. Ik ben toen gelukkig in contact gekomen met iemand die me hier ter plekke heeft verder geholpen en het probleem was idd een defecte afvoerpomp. Deze is zonet vervangen en de machine is nu zo'n kwartiertje geleden terug in elkaar gezet en ondertussen al vrolijk haar eerste wasje (van een hele hoop achterstand!) aan het draaien. Eind goed, al goed. Ik wou iedereen nog graag eens bedanken die me heeft geholpen om mee te denken. Nog een fijn weekend! Ik weet iig al wat ik ga doen... ?
  5. Hallo Harry 0, Dank je wel voor de uitleg. Het enige nummer wat ik vond op de deurrand is dit : E-nr : WAE32461FG/26 FD 9103 700227. Aan de andere adviezen ben ik nog niet toe gekomen, maar dit ga ik zsm uitproberen. Ik breng nadien terug verslag uit. ?
  6. Hallo, Ik heb ondertussen ook nog geprobeerd om de machine enkele keren te laten draaien met flink wat soda erin in de hoop een mogelijke verstopping op te lossen, maar dit heeft niks opgebracht. Daarna ook terug water aflaten met slangetje, filter losmaken, etc... Toen de machine terug leeg was heb ik toen geprobeerd om met een zaklamp door de gaatjes te kijken zoals hierboven gesuggereerd werd (voor zover dit ging, want je ziet niet echt zoveel), maar ook daar geen abnormale zaken opgemerkt... Ik begin zo stilaan de moed te verliezen... ☹️ Iemand nog suggesties? O ja, Harry0 gaf aan dat het mogelijk aan de niveauregelaar zou kunnen liggen. Ik ben helemaal niet thuis in deze branche, dus complete leek, ik leer al doende. ? Kan je mij even op weg helpen met te situeren waar de niveauregelaar zich bevindt, hoe ik kan zien of er wat mis mee is en of dit iets is wat ik zelf zou kunnen herstellen. Ik zag wel al dat dit onderdeel online te koop zou zijn. Waar ik ook nog aan denk en wat mogelijks van belang zou kunnen zijn in de zoektocht naar een oplossing, is dat de machine kort voordat ze de eerste keer die foutmelding gaf een beetje anders klonk dan gewoonlijk.
  7. Hallo iedereen, Ik heb een probleem met mijn wasmachine Bosch Maxx6 VarioPerfect. Deze geeft nl. de foutmelding f18; een probleem met de afvoer van het water. Uiteraard heb ik hiervoor eerst alle voor de hand liggende stappen doorlopen; het water manueel laten weglopen via het slangetje (tot 6x toe!), de filter losgemaakt en gecontroleerd (ook tot 6x toe!), het schoepje draait ook vlot in beide richtingen. Niks wijst op een blokkade. Dan heb ik de dikke slang aan de achterkant uit de afvoerbuis gehaald en schoongemaakt (hier hing vrij veel zwarte smurrie aan maar is nu weer netjes). In deze buis ben ik ook zo ver mogelijk met een lange draad gaan voelen of daar toch niks in zat, maar ook dit was ok. Dan heb ik de afvoerbuis in de muur (waar die dikke afvoerslang in zit) met warm water doorgegoten, maar dit liep vlot, dus ook daar geen verstoppingen. Ik ben toen om materiaal geweest om de achterste plaat van de machine los te schroeven in de hoop daar wijzer van te worden, maar eens deze er af was is quasi niks bereikbaar, die grote trommel zit er voor, dus ook dat heeft jammer genoeg niks opgeleverd. En nu ben ik teneinde raad... Kan iemand me aub verder helpen met goede raad? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...