Ga naar inhoud

boembees

Lid
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

boembees's prestaties

  1. Ik heb toch een monteur laten komen. Volgens hem zit het probleem in de waterwissel. Daarnaast is het trommelkruis aan het aftakelen, dus ik denk niet dat ik nog geld en tijd ga besteden aan vervanging.
  2. Kun je mij misschien dan uitleggen hoe ik het ventiel zou kunnen uitnemen? Het lukt mij wel om hem van de achterkant van de wasmachine los te krijgen, maar het component waarmee hij vast zit aan die motor weet ik niet los te krijgen. Op de website van Miele lijkt het zelfs anders in elkaar te zitten. Met slang en slangklemmen, die zie ik niet bij mij terug.
  3. Een update - het begint me een beetje te duizelen ? Voor het ventiel ben ik nog niet verder gekomen dan de multimeter, maar daar gebeurt iets geks mee. Hij lijkt eerst kort continuïteit aan te geven, maar bij alle volgende keren komt hij niet verder dan een constante van 1 (heb de meter zelf nog eerst getest, die is in orde). Heeft iemand daar ervaring mee? Is het ventiel dan toch stuk? Maar dat toevoerventiel ziet er wel wat anders uit dan ik tot nog toe had verwacht. Lijkt ook wat minder makkelijk te vervangen. Zie foto IMG_0017.HEIC Het component is wel te vinden op de Miele website zelf, bij deze wasmachine als 'toevoerventiel': https://www4.miele.de/msd/MSD#/device/23700/etd/365806787202 Volgens diezelfde website lijkt de stappenmotor overigens 6271993 te zijn.
  4. Nee, ik hoef zeker niet per se een nieuwe wasmachine hoor, haha. Maar dank voor de informatie! Wellicht het proberen waard. Elders zie ik dat ook een multimeter kan gebruiken ipv zo'n zelfgemaakte snoer toch?
  5. Hallo, Ik heb deze machine zo'n jaar of 8. Sinds deze week draait hij echter geen nieuw programma meer, omdat het watertoevoer lichtje gaat knipperen en je inderdaad ook geen water hoort stromen. Volgens instructies heb ik het volgende gedaan: - Kraan gecheckt, deze loopt goed door en de druk is goed - Knikken in de slang of verstopte slang gecheckt, dit blijkt niet het geval, het water loopt er goed door heen - Filtertjes gecheckt aan de voorkant van de waterslang en bij het inlaatventiel, deze ook schoon gemaakt, maar ze waren sowieso niet vies of vervuild - Machine even naar voren gekieperd om te kijken of er water uit kon lopen, dit las ik ergens op een ander forum Daarnaast heb ik ook het zeepbakje en de filter schoongemaakt, deze waren beide best vies. Maar: geen enkele van bovenstaande acties heeft geholpen. Op dat andere forum las ik dat het eigenlijk alleen het inlaatventiel zelf of de printplaat nog kan zijn. In beide gevallen ben ik echter bang dat alleen een monteur dit kan oppakken, en ik denk dat ik in dat geval maar gewoon voor een nieuwe machine ga, omdat de kosten van montage en componenten al boven de € 500 zullen lopen. Heeft iemand anders nog advies om te checken? N.B. het gebeurde op het moment dat ik zowel het wasverzachter gedeelte als het hoofdwas gedeelte van de zeepbak had gevuld, dit had ik nog niet eerder gedaan. Kan daar nog een probleem zijn veroorzaakt...?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...