Ga naar inhoud
  • 0

Bij opnieuw opstarten van mijn laptop krijg ik een PXE venster Hoe kan ik dit oplossen?


Bleitje

Vraag

Het opstartvenster (Windows 10) blijft hangen na "Lenovo" met vermelding van PXE en netwerkkaart (Realtek) en mac adress. Daarna "PME-MOF". Dit venster krijg ik alleen bij "opnieuw opstarten". Na volledig afsluiten start Windows gewoon op.
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Klinkt als een instelling in de BIOS. Daar is een mogelijkheid om op te starten vanaf een netwerk. Het uitschakelen van de optie kan de oplossing zijn. Schakel de pc uit. Zet de pc aan. Op het pc-scherm wordt het Lenovo logo weergegeven. Druk onmiddellijk en herhaaldelijk op (Fn +) F2 of F2. Toegang tot het BIOS kan meerdere pogingen kosten.
Link naar reactie
  • 0
Dank je v oor je reactie. Als ik via BIOS, bij de boot-volgorde de LAN-boot uitgeschakeld, dan zie ik bij het opstarten 1 seconde het Lenovo Logo en dan is het zwart. Dit gaat dan in een loop. Ik heb het BIOS al geupdate, maar dit geeft geen verschil. Als ik het weer enable dan keert het eerder beschreven probleem weer terug als ik de laptop boot via "opnieuw opstarten". Raar is het dat de laptop wel gewoon opstart als ik opstart nadat het helemaal uitgeschakeld was. Het probleem is er dus alleen bij "opnieuw opstarten".
Link naar reactie
  • 0
Ik heb de BIOS op default gezet, maar dan kan ik helemaal niet meer opstarten. Ik krijg dan de melding "EFI Network 0 for IPv6 boot failed". Ook als ik de optie om via LAN te booten disable, blijft het hangen. Ik krijg het niet opgelost.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...