Ga naar inhoud

Kasander1

Lid
 • Aantal items

  3.045
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door Kasander1

 1. Haal eerst even de stroom er vanaf en wacht 2 minuten. Dan de stroom er weer op en kijken of je die piep er dan uit krijgt.
 2. Het gaat waarschijnlijk om de signaalmodes. Kijk even in de handleiding; https://www.gebruikershandleiding.com/Bosch-wae28190/handleiding-5-304759.html
 3. De tweede band heb ik geprobeerd op 3(!) Android toestellen en een Iphone. Hij wilde niet gekoppeld worden. Na anderhalf uur teruggestuurd. Helaas. Daar dit een loos onderwerp is geworden mag deze verwijderd worden. Niemand heeft er iets aan.
 4. Ik zou willen dat ik de tijd had om filmpjes te maken, te edditen en in te spreken! Lijkt mij geweldig.
 5. Ik wordt af en toe helemaal gek van die rommelige sites vol met veel te grote screendumps waar je je info maar ergens op moet zoeken of waar het totaal fout vertaald is. Haas heb ik weinig tijd maar er komen nog meer onderwerpen op.
 6. Er wordt al een poging gedaan.
 7. Ok, het is iets meer dan een pagina: https://sites.google.com/view/fclinux
 8. Goed idee!! Er staat nu ook een link op mijn eigen pagina naar dit forum.
 9. Mijn vrouw is zo lief geweest een nieuwe te bestellen. Die komt binnen enkele dagen binnen dus het verhaal gaat verder! Helaas was de aanbieding die ik de vorige keer had al uitverkocht dus nu moet ik geduld hebben. Ik ben niet zo iemand die een heel merk/type afkraakt omdat 1 artikel het niet (goed) doet. Dat vind ik, hoe zeg ik het vriendelijk, te simpel. Wordt vervolgt!!
 10. Reijg, toch nog even een vraag. Wat bepaald die berekening nou eigenlijk? Persoonlijk vind ik dat de grootte een persoonlijke keus is. Dus wat iemand zelf prettig en mogelijk vind. Ik kom wel eens bij mensen die een ENORM scherm hebben hangen en ik moet zeggen dat films er erg prettig op kijkt. Ook al vind ik zo'n groot scherm niet mooi staan aan de wand. Zelf hebben we een redelijk groot scherm en we zouden niet anders meer willen. De volgende zal nog een slagje groter worden maar zeker niet mega.
 11. Wat voor printer wij hebben? Na jaren teveel voor gekleurde inkt te hebben betaald hebben we gekozen voor een laser. Nu hebben we een Samsung M2020 laserprinter. De toner halen we bij 123inkt.
 12. Wouter, het probleem doet zich niet meer voor. Waarschijnlijk was ik niet de enige die het irritant vind Trouwens, mijn Firefox zit al vol met anti's.
 13. Even niet aan gedacht als het gaat om aanwijzingen: Welke skin gebruik je op Kodi? Zelf kies ik altijd voor Confluence. Die ziet er het beste uit en je kan het prettig aanpassen met eigen graphics.
 14. Alex, ik kom er net achter dat mijn, op een smartphone getikt bericht helemaal niet door gekomen is! Dus hierbij nog een poging. Mijn vraag is niet langer relevant. De band is er plotseling opgehouden met contact te hebben met mijn smartphone. Opnieuw koppelen ging niet. Dus tweede toestel gebruikt zonder resultaat. Iphone erbij gepakt, zonder resultaat. Factory reset gedaan en alle toestellen opnieuw geprobeerd, je raad het al; Zonder resultaat. Alles bij elkaar een uur bezig geweest. En dus vandaag terug gebracht.
 15. Nog de juiste aanwijzingen voor Kodi: Kies “Video” op de start-balk Kies “Toevoegen video” Klik op de balk waar je “Geen” ziet staan Voer het pad in naar de andere computer. In het voorbeeld wordt dat smb://nas/gedeelde map Kies “Klaar” Eventueel kan je de naam aanpassen onder "Voer een naam in voor deze medialocatie” Kies “OK” Je share komt in het keuze-rijtje te staan.
 16. Met Flex heb ik in een ver verleden wel eens gespeeld maar weet nou niet of je daar de goede gegevens van kan overnemen om die weer in Kodi te plaatsen. Dus het juiste naampje van de NAS en eventueel een verdere verwijzing.
 17. Pensioen? Ik moet er niet aan denken hoewel het langzaam wel dichterbij komt. Ben (nog) niet bepaald iemand die stil kan zitten. Wat mij spontaan te binnen schoot onder het eten (Heel fout, ik weet het maar zo werkt mijn hoofd); Wat als je handmatig het adres in Kodi invoert? Ik kan bij mijn Kodi's ook niet meer zomaar klikkend een adres krijgen. Waarom snap ik nog niet helemaal want voorheen kon dat wel. Al de adressen van de aangesloten hardware moeten met het handje! Maar dan wel beginnen met smb://___ waarbij ___ natuurlijk het naampje is van de NAS. Probeer dat eens. Heb er even geen plaatje van maar volg dit even; Toevoegen video's Klik op balk onder "Voer locaties in of blader naar de locaties" Voer nu handmatig het adres is smb://___ Staat er op die Q10 trouwens alleen maar Kodi of werkt het met een onderliggend systeem?
 18. Jeetje, Duchesse. Om dat uit te zoeken zal ik tijd moeten maken want dat vind ik een leuke vraag. Zelf laat ik dat soort kastjes helemaal links liggen door de prijzen. Met een Raspberry pi of een (omgebouwde en vaak gratis tweedehands) laptop kan ik namelijk alles wat ik wil. En die zijn prettig weg te werken zodat je ze niet meer ziet. Ik kom er op terug maar kan je ook niets beloven.
 19. Ik heb een amazfit band 5 gekocht. Gewoon voor de lol, niet om nerveus te worden van de uitslagen en ook niet omdat ik sport, hoewel mijn werk geregeld als fitness benoemd kan worden. Ik doe maar een paar uurtjes administratie per week. De rest ben ik op de werkvloer te vinden. Maar goed, alles doet wat het moet doen ... buiten om dat er geen berichten door komen op de band! Niet dat dat echt nodig is maar als dat op de verpakking staat verwacht ik dat ook. Ik heb echt alles al doorlopen. Dus de instellingen op de band maar ik heb ook de hele app (Android) doorlopen. Daardoor kwam ik wel bij leuke instellingen die niet aan staan bij aflevering. Ook staat de band helemaal vrij in communicatie met de smartphone. En toch komt er niets door! Uiteraard op internet gekeken maar daar kwam ik alleen de handelingen tegen die ik daarvoor ook al had gedaan op de smartphone. Zou het dan toch komen door een update van Android?
 20. Jammer dat je geen ervaring hebt met Linux, het is echt een hele nieuwe ervaring waar je eigenlijk weer vanaf 0 begint met leren. Het heeft gewoon weer de oude uitdaging die DOS en Windows 3.11 ooit had. Persoonlijk vind ik het een leuke puzzel. Alles op het netwerk is beveiligd met logins en de router heeft alleen bekende MAC's. Zover als dat iemand tegen kan houden maar anders wordt het zo lastig werken.
 21. Een van de problemen die je tegen komt bij het delen van mappen tussen Linux en Windows is Samba. Maar ook veel NASsen hebben er last van. Microsoft heeft namelijk besloten om de ondersteuning van Samba 2 niet automatisch te activeren waardoor het delen problematisch is. Alleen het openstellen van Samba 2 in Windows brengt een oplossing. Linux heeft er (nog) geen problemen mee. Maar hoe gevaarlijk is het openstellen en/of wat kunnen de gevolgen zijn voor een standaard gebruiker? En vooral; Waarom springt Microsoft er niet op in met een patch? Voor als je het zelf wil aanpassen in Windows: Configuratiescherm Programma's en Onderdelen Windows-onderdelen in- of uitschakelen. Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden Vink alles aan [Dit aanpassen doe je op eigen risico]
 22. Hallo lezer, Mij voorstellen? Ja, je zal mij geregeld tegen komen in het TechCafe dus waarom zou ik mij niet even in het kort voorstellen? Ik ben een van de personen die anderen probeert te helpen. Mijn naam op internet is Kasander, niet mijn echte naam want het is tegenwoordig een echte uitdaging om daar niet bekend te worden. Het heeft nergens anders mee te maken dan die uitdaging. En dat lukt mij sinds dat internet nog lang geen Google had… Ja, zo oud ben ik. Waarom ben ik aan het helpen op forums? Voornamelijk omdat ik vind dat veel personen die antwoord geven op diverse forums te ver zijn door geschoten. Ze zien anderen soms bijna als dom terwijl ik zelf vind dat vragenstellers vaak onwetend zijn en geen of te weinig ervaring hebben in waar ze mee bezig zijn. Ze zijn vergeten dat ze ook ooit niets wisten en alles nog moesten leren. Niet dat ik alles weet, hoor. Jeetje, dat zou wat zijn! Nee, hoor, ik ben gewoon iemand die een professionele achtergrond heeft in computers en blij is dat hij er uit is. Tenminste, zakelijk want privé ben ik er nog steeds dagelijks mee bezig. Wat ik nu doe is een heel ander verhaal wat te lang duurt om even te vertellen. Ik zou het kort houden, weet je nog? Even voor de duidelijkheid: Ik bedoel niet de personen die geregeld antwoorden geven op C!T, laat dat heel duidelijk zijn. Ik zit meer dan eens op andere forums en kom daar nog wel eens de wat omhooggeschoten personen tegen die de meest domme antwoorden geven en anderen zien als minderwaardig. Daar kan ik niet tegen. Of je probeert iemand serieus te helpen of je blijft weg. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Bij een antwoord geven probeer ik geregeld een glimlach mee te geven. Anders wordt het snel te saai om door te lezen. (Die zin liep wel erg grappig trouwens) Maar aan de andere kant kan ik gelukkig ook negatief commentaar accepteren. Er staat hier, op onze ruime zolderkamer, een Windows laptopje maar die gebruik ik eigenlijk alleen om vragen te beantwoorden. Ik ben namelijk een absolute Linux-aanhanger. Het prettigst vind ik Linux Mint mate om mee te werken. Lekker simpel, gratis en niemand die mee kijkt. Linux is het laatste systeem dat nog van jezelf is en wat je helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen. Een ander voordeel is dat het alleen mee neemt wat het nodig heeft bij het opstarten. Vandaar dat het op oudere laptops sneller werkt dan Windows. Verder houd ik mij geregeld bezig met Raspberry pi’s. Ik wordt vaak als kritisch omschreven. Waarschijnlijk omdat ik soms lastige vragen stel. Maar dat is hoe ik ben. En door vragen stellen kom je meer te weten dan als je je stil houd. Domme vragen bestaan niet, dat is echt zo. Maar waar ik persoonlijk niet van hou zijn vragen zonder inhoud van mensen die zich vervelen. Gelukkig zijn er hier behoorlijk moderators die dat in de gaten houden en zo nodig verwijderen. Maar ook te korte vragen zijn vervelend. Ook al doe ik nieuwe batterijen in mijn glazen bol, het is niet te doen om zonder de juiste informatie een passend antwoord te geven. Dus doe de mensen aan de andere kant van je beeldscherm een groot plezier en besteed een beetje meer tijd om je vraag wat duidelijker te stellen. Wel, dit was het wel een beetje. Natuurlijk had ik hier een heel boekwerk kunnen plaatsen maar daar zijn andere sites voor. Hopelijk kan ik (en uiteraard alle anderen (want ik ben gelukkig niet alleen en ik weet lang niet en echt niet alles) je vragen beantwoorden. En onthoud: Er zitten echte mensen aan de andere kant van je beeldscherm, geen computers. Met digitale groeten, Kasander https://sites.google.com/view/fclinux
 23. Ondertussen weet ik het antwoord: Calibre. Daarmee kan je het converteren. Ik weet alleen niet of het legaal genoeg is om hier een korte handleiding te plaatsen.
 24. Even een andere vraag. Wat nou als je een e-book hebt gekocht, geheel legaal uiteraard. Maar je hebt ondertussen gewisseld van e-reader en dat boek kan je daar op niet meer openen! Of je wil het boek ook op je smartphone of tablet kunnen lezen want je hebt niet altijd je reader bij je. [Ik weet dat ik hiermee dicht bij een juridisch punt kom wat de nodige discussie kan los maken.] En een andere vraag is welke reader lezers gebruiken, wat ze er goed/minder goed aan vinden en waar zouden ze op letten als ze een nieuwe reader zouden kopen. Leuk onderwerp voor Kieskeurig. Zelf gebruik ik een zoveelstehandse Icarus zonder enige vorm van luxe. Ik moet er zelfs nog een los lampje bij aan zetten!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...