Ga naar inhoud

Nieuwe PC start niet op via universeel docking station


Ga naar oplossing Opgelost door ietsbizonders,

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik maak al een jaar of wat gebruik van een universeel docking station (I-TEC), voor zowel mijn laptop als mijn desktop. De desktop heeft dus alleen nog maar een stroomkabel aangesloten aan de achterkant, en aan de voorkant, via een gewone USB-poort, een kabel naar het docking station. De desktop start op deze manier altijd prima op. Maar dit betreft een wat oudere desktop met Windows 10 erop. En daarom heb ik vorige week maar weer eens een nieuwe desktop gekocht, nu met Windows 11 erop. Maar bij deze desktop werkt diezelfde 'truuk' dus niet. Als ik 'm start zie ik wel beide beeldschermen iets grijzig worden, maar ik krijg verder geen beeld. Pas als ik een HDMI-kabel van één van de beeldschermen uit het docking station trek en deze achter in de desktop doe, krijg ik beeld. En als ik dan inlog op windows komt ook het tweede scherm (dus via het docking station) er bij. Iemand enig idee hoe ik er voor kan zorgen dat mijn nieuwe desktop ook gewoon opstart als ie is aangesloten met een USB-kabel op het docking station?

Link naar reactie

Hi Joep!

Zou je eerst een keer willen opstarten d.m.v. een monitor rechtstreeks aan te sluiten.
En dan vervolgens pas de docking aansluiten? Mogelijk worden dan extra drivers geïnstalleerd en werkt het daarna wel.

Gegroet,
Manuel 

  • Thanks 1

IT-er - Applicatiebeheerder - Technologie Liefhebber - Concert Fotograaf - Apple & Windows - Vragen? Stuur me gerust een PM!

Link naar reactie

Hoi Manuel,

Dat klonk inderdaad als een prima tip, dank daarvoor! Heb 'm dus ook meteen uitgeprobeerd, maar helaas; het resultaat is nog steeds hetzelfde. Het lijkt wel alsof het een instelling in Windows 11 is, die afwijkend is van eerdere mogelijkheden in Windows 10. Hoop dit toch wel op te kunnen lossen. Heb je (jullie) nog meer suggesties? Ik hoor het graag.

Vriendelije groet,
Joep

Link naar reactie
  • 1 maand later...

Ik had het ondertussen zelf al opgelost (sorry voor het niet melden daarvan) maar dat was inderdaad het probleem; na het opstarten met een omweg zoals hier eerder beschreven heb ik de beeldschermvolgorde aangepast, en nu start het hele spul weer 'fluitend' op. Dank voor het meedenken allen!

  • Like 1
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...