Ga naar inhoud
  • 0

Herstellen opslagcapaciteit sd-kaart van 16 GB naar 256 MB na stroomstoring


Has1

Vraag

De opslagcapaciteit van een sd-kaart met P1 monitor in een Raspberry B3+ is plotseling door een stroomstoring van de oorspronkelijke 16 GB gewijzigd in 256 MB, met verlies van alle data tot gevolg. Ik heb geen oplossing kunnen vinden om de data te kunnen herstellen, noch om de volledige capaciteit weer terug te krijgen. Is er een methode om de volledige opslagcapaciteit van de sd-kaart te herstellen of moet die als reddeloos verloren worden beschouwd?

Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Eindelijk, ik heb de oplossing alsnog gevonden. De micro sd-kaart, die door een stroomstoring niet meer bruikbaar was en waarvan de 16 GB gereduceerd na een stroomstoring was gedaald tot 256 MB en die was geplaatst in een Raspberry Pi, is te herstellen.

De oplossing is te vinden op de volgende site: alex's coding playground » Download (alexpage.de).

Download de imagetool en de empty bootsector. Plaats de sd-kaart in je pc/laptop. Start de imagetool, die de sd-kaart als het goed is zelfstandig herkent. Selecteer de sd-kaart, klik op Reset en wacht tot die actie is afgerond. Kies vervolgens in de imagetool voor Restore en klik de empty bootsector file die je hebt gedownload. Zodra de Restore klaar heeft de sd-kaart weer de volledige capaciteit en kun je die in Windows weer formatteren en hergebruiken.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link naar reactie
  • 0

Free partition manager is een programma om HD's en externe opslag te formatteren of in te delen, en bied ook de mogelijkheid om opslagmedia te herstellen.

http://www.amazing-share.com/free-partition-manager.html

Een programma om gegevens terug te halen , is Recuva

https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/recuva-fotos-bestanden-terugvinden-bestandsherstel

Probeer eerst met Recuva bestanden terug te halen, als dat niet lijkt Sd kaart wissen en terug aktief maken.

Link naar reactie
  • 0

Helaas, de Free partition manager had ik ook al gebruikt, zonder succes. Idem met programma's zoals van Easus en Aomei en de Windows partitie manager. Ook geprobeerd om met Recuva data terug te halen. Eveneens niet gelukt. De data blijft afwezig, behalve wat in de 256 MB aanwezig is. De overige capaciteit boven de 256 MB blijft onzichtbaar, alsof de micro sd kaart niet groter is. Nog ideeën? 

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...