Ga naar inhoud

Has1

Lid
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Has1 won de laatste dag op 6 december 2021

Has1 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Has1's prestaties

  1. Eindelijk, ik heb de oplossing alsnog gevonden. De micro sd-kaart, die door een stroomstoring niet meer bruikbaar was en waarvan de 16 GB gereduceerd na een stroomstoring was gedaald tot 256 MB en die was geplaatst in een Raspberry Pi, is te herstellen. De oplossing is te vinden op de volgende site: alex's coding playground » Download (alexpage.de). Download de imagetool en de empty bootsector. Plaats de sd-kaart in je pc/laptop. Start de imagetool, die de sd-kaart als het goed is zelfstandig herkent. Selecteer de sd-kaart, klik op Reset en wacht tot die actie is afgerond. Kies vervolgens in de imagetool voor Restore en klik de empty bootsector file die je hebt gedownload. Zodra de Restore klaar heeft de sd-kaart weer de volledige capaciteit en kun je die in Windows weer formatteren en hergebruiken.
  2. Helaas, de Free partition manager had ik ook al gebruikt, zonder succes. Idem met programma's zoals van Easus en Aomei en de Windows partitie manager. Ook geprobeerd om met Recuva data terug te halen. Eveneens niet gelukt. De data blijft afwezig, behalve wat in de 256 MB aanwezig is. De overige capaciteit boven de 256 MB blijft onzichtbaar, alsof de micro sd kaart niet groter is. Nog ideeën?
  3. De opslagcapaciteit van een sd-kaart met P1 monitor in een Raspberry B3+ is plotseling door een stroomstoring van de oorspronkelijke 16 GB gewijzigd in 256 MB, met verlies van alle data tot gevolg. Ik heb geen oplossing kunnen vinden om de data te kunnen herstellen, noch om de volledige capaciteit weer terug te krijgen. Is er een methode om de volledige opslagcapaciteit van de sd-kaart te herstellen of moet die als reddeloos verloren worden beschouwd?
  4. Dat is op zich vreemd. Ik heb het nog eens op een andere laptop die eveneens niet voldoet aan de eisen van processor, tpm, secureboot, uefi, gpt en directx12 voldoet. Ook daar is de installatie onder Hyper-V vlekkeloos verlopen. Een healtcheck heeft vervolgens ook geen signalen gemeld dat niet aan de eisen is voldaan. Die laptop (en de andere heeft overigens wel tpm 1.2, niet de 2.0, maar geen gpt, uefi en de andere eisen.
  5. Ook eens proberen in Hyper-V, in Windows Pro. Het draait bij mij (nog) als een zonnetje.
  6. Opnieuw een Windows 11 onder Hyper-V geïnstalleerd. Deze keer de officiële, voor iedereen beschikbare, Windows 11, dus niet de preview. Ook dit is zonder problemen verlopen, evenals het updaten.
  7. Inmiddels heb ik de laatste beschikbare Windows 11 Preview iso geïnstalleerd in een virtuele omgeving, Hyper-V. Met succes, zonder problemen, ondanks het feit dat deze laptop niet voldoet aan de eisen van processor, tpm, uefi, gpt en directx12. Ook zijn in Hyper-V alle beschikbare updates geïnstalleerd, eveneens probleemloos. Dat roept dan toch vraagtekens op: waarom wel onder Hyper-V en niet rechtstreeks op de laptop zonder een virtuele omgeving.
  8. De laatste keer dat ik een iso heb geïnstalleerd was na het beschikbaar zijn van de officiële versie, echter wel meteen met de preview updates en dat verliep vlekkeloos. Ik probeer het binnenkort nog een keer met een nieuwe download. Ik zal de bevindingen hier melden.
  9. Een van mijn laptops, draaiend op Windows 10 Pro, voldoet niet aan de eisen van Windows 11. Redenen geen GPT, geen Tpm 2.0, legacy BIOS, geen DirectX12. Toch draait Windows 11 wel op deze laptop in een virtuele omgeving, zo waar ook worden er updates geïnstalleerd. Ik heb het niet getest, maar is het in zo’n situatie ook denkbaar dat een verse installatie dan wel upgrade ook werkt op een dergelijke laptop? Has1
  10. De HP Elitebook 8740W heeft een legacy Bios met TPM 1.2 en een instelling voor UEFI, MBR zonder de mogelijkheid om de legacy Bios instelling te wijzigen in URFI. De HD gebruikt MBR. a) is het feit dat MBR in gebruik is de oorzaak dat de instelling naar UEFI niet kan worden ingesteld? b) Is het mogelijk de MBR te converteren naar GPT met de Microsoft tool MBR2GPT? c) Als dat kan, kan dat dan zonder dataverlies? Bij voorbaat dank voor de beantwoording. met vriendelijke groeten, Has1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...