Ga naar inhoud

Tips voor minder herrie + huisdieren


Kieskeurig.nl

3751 weergaven

Een stofzuiger kan behoorlijk veel lawaai maken in huis. En als je vaak moet stofzuigen, omdat je bijvoorbeeld klein woont en/of huisdieren hebt, dan wil je liever geen apparaat dat veel overlast oplevert. Daarom hebben we een paar tips voor minder herrie bij het stofzuigen verzameld én een paar tips hoe je zo efficiënt mogelijk stofzuigt als je huisdieren hebt.

 

iStock-1363860143.thumb.jpg.b6ea73faf1b605b40d0677ab0a2a19c6.jpgStofzuigers worden er tegenwoordig zo vaak mogelijk op ontworpen om zeer stil te zijn. Als je dus wil weten hoeveel herrie een stofzuiger maakt tijdens het gebruik, moet je kijken naar het aantal decibel dat wordt aangegeven bij de productspecificaties. Als er 3dB verschil zit tussen het geluidsniveau van verschillende stofzuigers, betekent dit al een verdubbeling van de ‘herrie’.

 

Een stille stofzuiger kiezen

Het geluidsniveau van een stofzuiger verschilt per type stofzuiger. Over het algemeen kun je aanhouden dat als je een écht stille stofzuiger wil kiezen, je moet zoeken naar een geluidsniveau onder de 60dB. Met een geluidsniveau onder de 60dB kun je bij wijze van spreken de televisie nog verstaan terwijl er gestofzuigd wordt.

 

OnderhoudiStock-601389510.thumb.jpg.e5f500e57403f6d419ca8b07369b5ca6.jpg

Natuurlijk helpt het ook om af en toe je stofzuiger schoon te maken. Een vieze stofzuigermond met een volle stofzuigerzak zorgen ervoor dat de zuigkracht afneemt én dat de stofzuiger tijdens het gebruik meer geluid zal produceren. Maak dus af en toe de borstel van de stofzuiger schoon en vervang regelmatig de zak om zodoende optimaal vermogen te hebben zonder te veel geluid tijdens het zuigen.  Vergeet ook niet de filter van je stofzuiger schoon te maken.

 

Zuigkracht van stille stofzuigers

Over het algemeen geldt de misopvatting dat wanneer je een stille stofzuiger hebt, je ook inlevert op zuigkracht. Dit is echter niet het geval. Zeker wanneer je huisdieren hebt, wil je niet inleveren op zuigkracht om dierenhaar te verwijderen van tapijten, banken of vloeren. De zuigkracht wordt vaak geassocieerd met het vermogen van een stofzuiger. Maar het wil lang niet altijd zeggen dat een stofzuiger met meer vermogen een betere zuigkracht heeft dan een stofzuiger met minder vermogen. De functionaliteit van een stofzuiger wordt met name bepaald door het opzetstuk dat je gebruikt voor een specifieke ondergrond. Er zijn verschillende mogelijkheden voor harde vloeren en tapijt.

spacer.png

Stille stofzuiger en huisdieren

Om dierenhaar bijvoorbeeld makkelijk te verwijderen van een tapijt, kun je het beste een opzetstuk met een borstel gebruiken. Hierdoor vegen de haren van de borstel alle haartjes bij elkaar terwijl ze direct weggezogen worden door de slang. Wanneer je huisdieren hebt, is het dus niet alleen belangrijk om te letten op het geluidsniveau van een stofzuiger (sommige dieren zijn ook absoluut geen fan van stofzuigers, dus hierbij helpt een stille stofzuiger zeker!) maar ook op de accessoires die bij het apparaat geleverd worden. Er zijn stofzuigers op de markt die speciale dierenborstels hebben waardoor het schoonmaken van meubilair en dierenbedjes een makkelijk klusje wordt.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...