Ga naar inhoud

Haren opzuigen, hoe pak je dat handig aan?


Kieskeurig.nl

3131 weergaven

We vertellen je in dit artikel alles over het snel en gemakkelijk opzuigen van haren, zowel van jezelf als van je huisdieren. Want hoe dol je ook op je kat of hond bent, je bent de haren die ze achterlaten toch echt liever kwijt dan rijk…

Wat maakt haren opzuigen zo lastig

Haren opzuigen is lastig. Vooral dierenharen laten zich heel moeilijk verwijderen. Ze hechten zich namelijk snel aan je meubels en stapelen zich daar als het ware op, zodat het een hele klus is om ze los te krijgen. De haren blijven maar aan je meubels en vloerkleed plakken, zelfs als je er voor de derde keer overheen zuigt. Ook op je vloeren zijn haren trouwens geen pretje: ze verzamelen zich tot plukken, die zich het liefst nestelen in moeilijk bereikbare hoekjes en onder meubels.

Kies voor een stofzuiger met turboborstel

Gelukkig zijn er tegenwoordig stofzuigers die speciaal bedoeld zijn om je snel en gemakkelijk van dierenharen te verlossen. Zeker wanneer je huidige stofzuiger moeite heeft met het verwerken van de hoeveelheid haar in je huis kan een speciale stofzuiger voor (huisdier)haren uitkomst bieden. Deze stofzuigers beschikken namelijk over een speciaal opzetstuk: de turboborstel. Omdat de borstels van dit opzetstuk op hoge snelheid ronddraaien, worden haren veel gemakkelijker opgezogen.

vacuum-cleaner-floor-leg-flooring-hardwood-cleaner-1607639-pxhere_com.thumb.jpg.a8a1169069f94cb8acf298a04f0d718a.jpg

Waar moet je verder nog op letten

Helaas hebben sommige stofzuigers simpelweg niet genoeg zuigkracht om de haren die zich vastgehaakt hebben in je meubels los te zuigen. Een turboborstel op zich doet al wonderen, maar de beste stofzuigers voor (dieren)haren zijn daarnaast ook uitgerust met flink wat zuigkracht. Ook niet onbelangrijk: een goede filter. Met een goede filter wordt de lucht schoon uitgeblazen. Sommige filters weten zelfs maar liefst 99,9% van de stofdeeltjes uit de lucht te filteren.

Kijk eens naar een steelstofzuiger

Zoals gezegd nestelen haren zich vaak in de lastigste hoekjes. Daarom is een wendbare stofzuiger ook geen overbodige luxe. Kies bijvoorbeeld voor een draadloze steelstofzuiger. Daarmee ben je niet langer afhankelijk van de lengte van het snoer of de plaatsing van je stopcontacten. Bijkomend voordeel: veel steelstofzuigers hebben een stofreservoir, zodat je geen stofzakken meer hoeft te kopen. Tegenwoordig is het stofreservoir vaak ook gemakkelijk en snel te legen, zonder dat je in aanraking met het stof komt.

Werkt een robotstofzuiger ook?

Wil je graag een robotstofzuiger? Kies dan bij voorkeur voor een model met ronddraaiende middenborstels. Deze borstels pakken de haren als het ware van de grond af en zorgen ervoor dat de zuigmond niet verstopt raakt.

hair-white-cute-pet-fur-portrait-1414493-pxhere_com.thumb.jpg.6134306695553490ee0ea087284beb15.jpg

Vaker stofzuigen…

Wanneer haren de kans hebben gekregen om zich te hechten en op te stapelen, zijn ze nóg lastiger te verwijderen. Je kan daarom waarschijnlijk al raden wat ons laatste advies is: vaker stofzuigen. Een paar keer per week stofzuigen – met een goede stofzuiger! – is echt de enige remedie tegen (dieren)haar.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...