Ga naar inhoud

Stofzuiger en dweil in 1: hoe werkt het


Kieskeurig.nl

5382 weergaven

Stofzuigen en dweilen: het zijn twee taken die elkaar vaak opvolgen in het huishouden. Om het makkelijker te maken, zijn er apparaten beschikbaar waar je zowel mee kunt stofzuigen als kunt dweilen. In zulke gevallen zorgt één deel van de stofzuiger voor het opzuigen van grote stofwolken, en het andere deel zorgt ervoor dat fijnstof en vlekken worden opgezogen en weggepoetst. Zo bespaar je een hoop tijd en sla je twee vliegen in één klap. In deze blog leggen we uit hoe een stofzuiger en dweil in 1 precies werkt.

 

Een draadloze steelstofzuiger is natuurlijk al een hele prettige uitvinding op het gebied van stofzuigers. Dankzij het draadloze aspect kun je gemakkelijk van kamer naar kamer bewegen zonder dat je een stekker hoeft om te steken omdat je kabel tekort komt of dat je een zware sledestofzuiger de trap op moet slepen. Hierdoor bieden steelstofzuigers enorm veel flexibiliteit in het huishouden. Naast dat steelstofzuigers dus een stuk handzamer, ergonomischer en flexibeler zijn, zijn sommige modellen extra handig gemaakt door de dweilfunctie. Hierdoor hoef je niet eens meer te slepen met een afzonderlijke emmer water: het waterreservoir is gewoon toegevoegd aan de stofzuiger.

 

Steelstofzuiger en dweil

Sommige steelstofzuigers hebben dus een dweilfunctie. Om van deze functie gebruik te maken, verwissel je simpelweg het mondstuk net zoals dat je dit zou verwisselen als je van een harde vloer naar tapijt over gaat bij het stofzuigen. In sommige gevallen betekent dit verwisselen dat je het dweil mondstuk er zelf onder moet zetten en in andere gevallen is het een functie die je op de stofzuiger zelf kunt activeren. In dit laatste geval zorgt het zuiggedeelte vooraan de stofzuiger voor het opzuigen van grote stofdelen en de dweilfunctie zorgt er op zijn beurt voor dat alle fijnstof en vlekken op de vloer verdwijnen. Bij een steelstofzuiger kun je ook zelf aangeven wanneer er meer watertoevoer naar het dweil mondstuk nodig is voor als je extra hardnekkige vlekken moet verwijderen.

spacer.png

Robotstofzuiger en dweil

Als je helemaal geen werk wil hebben aan het stofvrij maken en houden van je huis, dan kun je ook kiezen voor een robotstofzuiger waar een dweilfunctie op zit. Deze stofzuigers kunnen met een app bestuurd worden en stofzuigen vervolgens zelfstandig de ruimte waarin ze staan. Voor de dweilfunctie kun je voor sommige robotstofzuigers aangeven welk schoonmaakprogramma je wil activeren. Hiermee kan je robotstofzuiger verschillende ruimtes dus met een andere intensiteit schoonmaken.

 

Voor zowel de robotstofzuiger met dweilfunctie als de steelstofzuiger met dweilfunctie geldt dat het waterreservoir bijgevuld moet worden. Hier kun je vervolgens zelf een schoonmaakmiddel aan toe voegen waarmee je het liefst jouw vloeren dweilt. Ook het stoffilter dient af en toe schoon gemaakt te worden als deze vol begint te raken. Door je robot- of steelstofzuiger goed te onderhouden, heb je een extra hulp in de huishouding die veel tijd en energie bespaart.

 

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...