Ga naar inhoud

Hoe werkt een stoomfunctie in een wasmachine


Kieskeurig.nl

13830 weergaven

Sinds enkele jaren is de stoomfunctie voor wasmachines in opkomst. Deze functie wordt toegevoegd aan vele nieuwe typen wasmachines. Hoe werkt het en wat heb je er aan?

 

Hoe werkt een stoomfunctie in een wasmachine

In wasmachines met een stoomfunctie, zit een stoomaggregaat. Vanuit het waterreservoir wordt het water naar dit stoomaggregaat toe gepompt. In de stoomaggregaat wordt het water verdampt tot stoom. De stoom wordt naar de trommel geleid en met tussenposen aan het wasgoed toegevoegd. Tijdens dit proces blijft de wastrommel draaien. Hierdoor dringt de stoom tot diep in het weefsel van het wasgoed, zelfs door dikkere stoffen.

 

Toepassen van de stoomfunctie

De stoomfunctie is op twee manieren toe te passen, namelijk als aanvulling op een wasprogramma of als apart wasprogramma

 

Als aanvulling op het wasprogramma

De stoomfunctie kun je toevoegen aan het einde van een wasprogramma. Het doel is dan vooral om de was minder gekreukt uit de wasmachine te laten komen.

 

Als apart wasprogramma

Ook kun je ervoor kiezen om het stoomprogramma als apart wasprogramma te gebruiken. Meestal duurt dit programma zo’n 15-20 minuten. Dit doe je bijvoorbeeld om een kledingstuk, dat je eenmalig hebt gedragen, op te frissen. Het stoomprogramma verwijderd namelijk bacteriën en vieze geurtjes uit het wasgoed.

Delicate- en niet wasbaar wasgoed kun je (in een waszak), door middel van een stoomprogramma, tussendoor ook opfrissen en van nare geuren ontdoen zonder gelijk tientallen euro’s kwijt te zijn aan de stomerij. Dit is een fijne kostenbesparing!

 DSC08541.thumb.JPG.a86d219da3db2ab18c76cc18ca64f01d.JPG

Voordelen van een stoomfunctie

De stoomfunctie heeft vele voordelen, vandaar dat deze functie door vele wasmachinefabrikanten tot op heden nog steeds wordt doorontwikkeld.

 

De voordelen op een rij:

- Door de stoomfunctie komt wasgoed minder gekreukt uit de wasmachine, hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het strijken van het wasgoed.

- De stoomfunctie verwijdert bacteriën en vieze luchtjes uit het wasgoed.

- Het gebruik van de stoomfunctie is beter voor het milieu. Met dit programma verbruik je namelijk minder water.

- Kleding slijt minder snel doordat bij het wassen met een stoomprogramma alleen stoom wordt gebruikt (dus geen wasmiddel en water). Stoom is zachter voor kleding dan water. Bij gebruik van water kunnen kleine gaatjes ontstaan in het wasgoed, bij stoom gebeurt dit minder snel.

- De stoomfunctie geeft dus ook een kostenbesparing, omdat er geen wasmiddel nodig is.

- Tot slot wordt het wasgoed schoner door het gebruik van de stoomfunctie. Stoom dringt makkelijker en dieper door stoffen dan water. Hierdoor wordt het wasgoed beter gereinigd en komt het wasgoed schoner uit de machine.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...