Ga naar inhoud

Een paar vraagjes


Aanbevolen berichten

hallo, Zoals sommige van jullie mischien al weten ga ik dus eind april/ begin mei een nieuw systeem aanschaffen, alleen nu krijg ik van me verjaardag o.a. een kast en dat is de 24e en het verzenden zou langer als 10 werkdagen duren. Nu had ik de Thermaltake Midi Tower Matrix VX VD3000BWA in gedachten, alleen nu wou ik even zeker weten of daar een 8800 GTS in past en of een cooler als bijvoorbeeld de Scythe Infinity of Tunic tower daar in past? Dit weekend is er een PC beurs in Eindhoven, is het echt de moeite waard om daar naar toe te gaan om eventueel al DVD drive(s) te kopen en mischien al een processor koeler en fancontroller.....en mischien nog 2 fans. En dan zou ik graag ook nog willen weten hoeveel Watt een E6600 ongeveer gebruikt als deze op 3,2 GHz 3,4 GHz en 3,6 GHz. Alsvast bedankt, Maikel
Link naar reactie
Je wil gelukkig niet zo veel weten :lol: Deze kast neem ik aan: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/matrixvx/vd3000bwa.asp Moet zo te zien wel een 8800gts in passen: http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/MatrixVX/images/install4.JPG Al is het niet echt ruim aan de connector kant. Grote cpu coolers passen zowiezo wel. Persoonlijk heb ik het niet zo op van die beursjes, volgens mij kan je dat tzt beter meebestellen en dan ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit ook... Stroomverbruik is afhankelijk van hoe de cpu het doet en watvoor voltage hij daarvoor nodig heeft, maar waarom wil je dat zo weten?
Link naar reactie
[quote:6804b79e97="gerben"]Lijkt me een standaard kast, en daar zouden de 8800GTS en de koeler zonder problemen in moeten passen.[/quote:6804b79e97] Ok bedankt, en weet u mischien ook of ik op de computerbeurs goedkoper aan hardware kan komen(over het algemeen)?, dat als ik 1xdvd lezer, 1xdvd brander, 1 keer cpu koeler, 2 12cm fans en een fancontroller....dat ik mischien 10-20 euro kan besparen?
Link naar reactie
[quote:67862bc1a8="Vandread"]Je wil gelukkig niet zo veel weten :lol: Deze kast neem ik aan: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/matrixvx/vd3000bwa.asp Moet zo te zien wel een 8800gts in passen: http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/MatrixVX/images/install4.JPG Al is het niet echt ruim aan de connector kant. Grote cpu coolers passen zowiezo wel. Persoonlijk heb ik het niet zo op van die beursjes, volgens mij kan je dat tzt beter meebestellen en dan ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit ook... Stroomverbruik is afhankelijk van hoe de cpu het doet en watvoor voltage hij daarvoor nodig heeft, maar waarom wil je dat zo weten?[/quote:67862bc1a8] Ja dat is die kast:) Ik zou dat willen weten omdat er laatst bij hardwareinfo een uitgebreide test was over CPU koelers, en daar stond bij temperatuur alles op watt gebaseerd..... http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnY2pxZGWa/Vergelijkingstest_46_Coole_Koelers/13
Link naar reactie
Op beurzen kun je soms wel wat besparen, maar niet echt veel. En je hebt de prijzen ook niet allemaal in het hoofd, dus kun je ook nog wel eens veel te duur uit zijn. Verder is het vaak een kwestie van: niet goed, geld weg. Tijdje geleden was er eens een test van aangeboden geheugen op een dergelijke beurs. Meer dan een kwart was defect...
Link naar reactie
[quote:10cdfcdaa6="gerben"]Op beurzen kun je soms wel wat besparen, maar niet echt veel. En je hebt de prijzen ook niet allemaal in het hoofd, dus kun je ook nog wel eens veel te duur uit zijn. Verder is het vaak een kwestie van: niet goed, geld weg. Tijdje geleden was er eens een test van aangeboden geheugen op een dergelijke beurs. Meer dan een kwart was defect...[/quote:10cdfcdaa6] Hmm ok....dan ga ik denk ik wel maar dan maak ik van te voren gewoon een lijstje met dingen die ik eventueel zou willen kopen en dan de laagste prijs erbij, mocht er iets interessants bij zitten dan koop ik het gewoon, als het van een winkel in de buurt is. Maar geheugen, mobo, cpu enz en dergelijke koop ik toch liever bij echte winkels of internetshops.
Link naar reactie
Een lijstje met verbruik kan ik zo niet vinden, is ook vrij lastig te bepalen aangezien het natuurlijk verschilt. Meestal zie je het totale verbruik van een pc: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=489587&P=6 dus niet de output van de cpu zelf maar het totaal, als je beetje zoekt vind je wel meer van die grafiekjes. Het is jammer dat HWI geen koppeling maakt tussen hun testmethode en werkelijke omstandigheden met processoren en hoeveel watt die verbruiken.
Link naar reactie
[quote:837240e57f="Vandread"] Het is jammer dat HWI geen koppeling maakt tussen hun testmethode en werkelijke omstandigheden met processoren en hoeveel watt die verbruiken.[/quote:837240e57f] Ja dit vond ik ook wel jammer, ik had anderhalf jaar geleden een hele overclock tutorial gezien over de pentium D805.... ik weet nog wel dat toen die op 3,6 ghz liep dat die al ergens op 140 watt zat, 4,1 ghz al 210 watt meen ik, maar hier kun je eigenlijk niks uit opmaken.....aangezien het toch een heel andere processor(reeks). Maar denkt u dat het aannemelijk is dat een C2D E6600 op 3,6 ghz meer als 100 watt gebruikt?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...