Ga naar inhoud

Nieuwe koeler


Aanbevolen berichten

Ik heb een P4 2,4 op mijn moederbord staan, met een Intel koeler (weet niet juist de welke :-?). Ik ben niet echt tevreden over die koeler, vooral met deze warme dagen kan de temperatuur nogal oplopen (mijn pc staat meestal ook 24/24u aan). Kben dus op zoek naar een nieuwe koeler. Liefst niet te duur en niet te luid. Merk maakt eigenlijk niet veel uit als hij maar goed is. Kan iemand er mij een aanraden? Op mijn zoektocht naar die koeler ben ik bijvoorbeld ook nog dit http://www.ldlc.be/fiche/PB00012794.html tegengekomen (sorry, het is in het frans, maar ik kom nu eenmaal uit belgie ;) ) Maakt het gebruik hiervan echt veel verschil uit? Alvast bedankt :)
Link naar reactie
AS3 scheelt iets, maar niet heel veel. Wat versta je eigenlijk onder een hoge temp? tussen de 50 en 60 graden kan prima zonder problemen. Voor een overzicht van koelers kan je even kijken op www.heatsinkdatabase.com Zelf heb ik net vanmiddag naar een Swifttech koeler gekeken, de MCX4000, maar ik denk niet dat dat is wat je zoekt, alleen de heatsink zelf kost al 65 euro. Maar je koeler vervangen is niet het enige wat je kan doen. Als je op dit moment geen casefans hebt, dan kan het zinvol zijn om er bijvoorbeeld 2 papst fans in te zetten, waardoor de temperatuur in de kast, en dus ook de cputemp daalt.
Link naar reactie
Ga eens naar deze link: http://www.vdhsoft.be/eu/0014.HTM hier staan er koelers voor cpu, je moet wel zeer goed weten welk soot socket je hebt en precieze soort pentium. anders voor zeer super goede koeling => water koeling: is zeer goed, procesor kan zelf gekoelt worden tot min. 15°. ik geen ervaring, maar zeer goed. Je moet er wel € 160 voor neertellen ongeveer, wat nog veel is. Wist je dat Athlon's bij hoger temperatuur doorsmelten dan Intel procesoren
Link naar reactie
Voor 160 euro heb jij geen waterkoeling die tot -15C komt :P Zelfs als je met een behoorlijke Dangerden set werkt met een dual TEC onder je waterblok, dan ga je richting de 0 tot 5C, niet -15. Die temps zijn alleen haalbaar met systemen als VapoChill en Prometia, maar die oplossingen kosten rond de 700 tot 800 euro.
Link naar reactie
Ik heb rondgegeken en heb het volgende gevonden: [b:79c5dfc4f3]casefan:[/b:79c5dfc4f3] http://www.ldlc.be/fiche/PB00001954.html (bij de commentaren op het product staat niets dan goeds geschreven) [b:79c5dfc4f3]cpu fan:[/b:79c5dfc4f3] ThermalTake Volcano P4 A1119 - http://www.overclocking.be/?page=shop/flypage&product_id=1557&category_id=044c52002d4e1457a47b6677ba272c68 of Cooler Master DI4-7H53D - http://www.ldlc.be/fiche/PB00018110.html Is dit wat of zoek ik beter iets anders? :)
Link naar reactie
Met de P4 is er eigenlijk tot 70 graden nog niets aan de hand. Pas dan treed de COP in werking en ze worden vaak niet instabiel daarvoor. Als ie na flink stressen dus netjes onder de 70 (zeg 65) blijft is er niets aan de hand. BTW met alleen waterkoeling kun je nooit naar de -15 of er moet goed veel antivries in dat water zitten :P
Link naar reactie
Ligt er dus aan. Met een TEC wordt de koude kant van je H20/TEC dus erg koud, maar het water zelf dus niet, dat warm je juist op. Dan heb je geen antivries nodig. Al is het wel aan te raden, omdat er ook een corrosion inhibitor in zit, waardoor je koper dus minder snel aangetast wordt. Alleen als je via een koelkast constructie werkt, en je water dus koelt dan heb je antivries nodig.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...