Ga naar inhoud

laden accu stopt steeds


Aanbevolen berichten

Mijn al wat oudere Nokia 7 laadde tot voor kort goed op. Nu begint die keurig maar stopt na kortere of langere tijd. Soms lukt het me om, door de USB-c stekker wat heen en weer te bewegen, het laadproces weer op gang te brengen. Het contact op de telefoon is volgens mij schoon, mede omdat ik vrijwel altijd een hoesje gebruik. Na gebruik van contactspray is het niet verbeterd. Een andere kabel of lader levert ook geen verbetering op. Uiteraard denk ik aan een kapot contact, maar kan er ook iets anders zijn zoals een accu die op is?

Link naar reactie

De stekker kan niet diep genoeg. Bekijk eens goed in het stekkercontact daar zit waarschijnlijk opgehoopt stof, dat zie je bijna niet, en dat soms heel vast kan zitten. Toestel uitschakelen (of batterij uitnemen) en met een aangescherpte tandenstoker proberen alles uit te peuteren. 

Link naar reactie

Bedankt voor je reactie Richs. Ik heb al eerder met een tandenstoker geprobeerd er stof e.d. uit te halen, maar volgens mij zit daar niks. Ik heb gemerkt dat het soms lijkt dat de stekker er te diep in gaat. Als ik hem iets terug trek, dan heeft hij vaker wel contact. En als ik dan vooral verder niets doe dan voorzichtig neerleggen dan lukt het regelmatig wel om hem geladen te krijgen, wel langzamer. Het zou kunnen zijn dat ik de stekker er mogelijk een keer niet goed ingestoken heb en dat de contacten wat beschadigd zijn?

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...