Ga naar inhoud
  • 0

php mail: afzenderweergave en spam-melding


anoniem

Vraag

Ik gebruik het volgende scriptje om een mail te versturen met php: [code:1:cab9b8ca2d] $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n"; $headers .= 'From: Kladblok <...@....nl>'; $headers .= 'Reply-To: Kladblok <...@....nl>'; if(!mail($ontvanger, $subject, $message, $headers)){ die('Er is een fout opgetreden bij het versturen van de mail.<br /><a href="#" onclick="history.go(-1)">Ga terug</a>'); [/code:1:cab9b8ca2d]Eerder heb ik natuurlijk de ontvanger, subject en message gedefinieerd, maar dat lijkt me voor dit probleem niet zo relevant. Punt is: als ik de mail nu ontvang, dan staat er als afzender [code:1:cab9b8ca2d] Nobody [nobody@...hosting.nl]; namens; Kladblok [...@....nl][/code:1:cab9b8ca2d]Ofwel: de server van de hostingprovider verstuurd het [i:cab9b8ca2d]namens[/i:cab9b8ca2d] de eigenlijke afzender. Verder wordt het (waarschijnlijk hierdoor) als spam geclassificeerd terwijl dat het pertinent niet is. Nu heb ik wat gespeeld met de extra parameter -f...@....nl, maar dat heeft geen effect. Hoe kan ik dit handig oplossen?
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Bedankt voor je input, maar nee, dat kan het niet zijn. De syntax van [url=http://nl.php.net/mail]mail()[/url] is [code:1:11ed068474]mail(to, subject, message, [headers [, parameters]])[/code:1:11ed068474] Hoe je die strings verder noemt maakt niets uit, al geef je de to de naam $from.
Link naar reactie
  • 0
Wat ik meestal in zo'n geval doe, dat is zien dat ik iets krijg wat werkt en dan kijken wat het verschil is met wat ik heb en het script wat werkt. Dit werkt bij mij: $msg=' naam: '.$naam.' - emailadres: '.$emailadres.' - bericht: '.$bericht; $recipient="info@com"; $subject=$onderwerp; $mailheaders .= "From: Website \n"; $mailheaders .= 'Reply-To: '.$emailadres; //send the mail mail($recipient, $subject, $msg, $mailheaders); [code:1:6a97ea7097][/code:1:6a97ea7097]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...