Ga naar inhoud

ik wil geheugen bijplaatsen in mijn pc met Windows 7 - 64bit, welke modules zijn hiervoor geschikt?


anoniem

Aanbevolen berichten

volgens Speccy zijn de geplaatste DIMM's: 2GB - 533MHz - 7-7-7-20. op de modules staat: Samsung 2GB-2Rx8 PC3-8500U - 07-10-B0. volgens mij hebben deze een hogere MHZ dan Speccy opgeeft. wat voor modules kan ik bijplaatsen? de Samsung modules zoals geplaatst zijn niet meer leverbaar. het moederbord is een MSI MS-7616
Link naar reactie
Allereerst moet je weten welk merk laptop/pc je hebt, dan voor jezelf een wenslijstje (boodschappenlijstje) bepalen wat je nou eigenlijk wil, ofwel wat de pc/laptop nog meer moet kunnen, bijvoorbeeld meer ram geheugen, van 2 naar 4 Gb ram, dan ga je op zoek naar de betreffende modules, die voldoen aan je wensenlijstje en, ga je gelijk na, voor aanschaf of die ook passen in de pc/laptop, omdat niet alle onderdelen tussen de merken onderling, compatibel zijn, anders zoek je jezelf een slag in de ronde, Eerst goed weten wat je eigenlijk precies wil, en dan op zoek naar de onderdelen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
De opgave van Speccy klopt wel: 533MHz DDR3 komt overeen met de aanduiding PC3-8500: volgens deze opgave https://nl.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM#DDR3 of deze uitgebreidere opgave https://en.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM en de specificaties van het moederbord: http://www.findlaptopdriver.com/specs-ms-7616/ Let op het verschil tussen i/o bus clock (533Mhz) en de data rate (1066MegaTransfers/sec) Op moederbord kunnen ook snellere PC3-10600 DDR3 666MHz modules geplaatst worden, maar die zullen zich aanpassen aan de tragere 533MHz aanwezige modules. Ik denk dat als je de kast open schroeft er ¨PC3-8500¨ op de bestaande modules staat. Klopt dat?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...