Ga naar inhoud

Website bouwen


anoniem

Aanbevolen berichten

Er zijn twee oplossingen, je maakt gebruikt van een kant en klaar pakket zoals Joomla of je maakt je site echt helemaal zelf. Weet niet wat je voorkeur heeft? Indien het eerste het geval is kan je het beste een boek Joomla kopen in de winkel en indien het tweede dan dien je te gaan verdiepen in technieken die je wilt gaan gebruiken, denk hierbij aan xhtml, csc, php, etc. Iets wat je niet "zomaar" even leert, dat kost veel tijd. Dan heb je ook nog verschil in wat je wilt "beheren", is dat de inhoud van de site, de techiniek achter de site of de layout van de site. Dit zijn drie hele verschillende onderwerpen waarvoor je ook hele andere kennis nodig hebt. Zonder techinische kennis kan je bijvoorbeeld wel de inhoud van een site beheren, zolang de technische beheerder maar voor een goed CMS systeem zorgt. Een goede technische beheerder kan nog altijd een waardeloze inhoud of layout opleveren.
Link naar reactie
[quote:8e26fcdc48="Phaldmmor"]Er zijn twee oplossingen, je maakt gebruikt van een kant en klaar pakket zoals Joomla of je maakt je site echt helemaal zelf. Weet niet wat je voorkeur heeft? Indien het eerste het geval is kan je het beste een boek Joomla kopen in de winkel en indien het tweede dan dien je te gaan verdiepen in technieken die je wilt gaan gebruiken, denk hierbij aan xhtml, csc, php, etc. Iets wat je niet "zomaar" even leert, dat kost veel tijd.[/quote:8e26fcdc48] kijk wat dat betreft ben ik een beginner maar de website etc bestaat al alleen ik moet er mee leren omtegaan heb je ook bepaalde demo's dat ik kan gebruiken om het begin te leren enz.
Link naar reactie
Al gebruik je een CSM dan moet je de site nog steeds ontwerpen, wat je dan alleen niet hoeft te doen is een hele zooi php werk, maar een site zonder php of andere script taal is ook een heel reele mogelijkheid. Een CSM site is eigenlijk alleen handig als je wilt gaan bloggen, regelmatige nieuws items wil posten, een webshop hebt of een forum op je site wilt, dat soort dingen. Anders is een CSM alleem maar een hele zooi gedoe (tenzij je gewoon een standaard skin gebruikt...maar dan ben je niet echt bezig met het 'maken' van een site...) Als je wilt leren hoe je een site hoort te maken zijn er heel veel links te vinden op internet, als je ff googled naar 'html tutorial' of iets in die richting dan krijg je al genoeg hits. [url=http://www.sceneone.nl/]Dit[/url] is een site waar veel dingen duidelijk en goed worden uitgelegd. Maar je zegt eigenlijk 2 dingen, eerst zeg je dat je een website wil leren "maken" en daarna zeg je dat je een site wilt leren beheren. Dat zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen. Het beheren van een site is geheel afhankelijk van hoe de site is gemaakt. Dus, misschien moet je jezelf even iets duidelijker maken wat je wilt weten...
Link naar reactie
Ik heb laatst een leuk boekje gekocht bij Computercollectief. "Het beste van CSS" van Ward van der Put Samen met een goed HTML boek kom je een eind. Maar een website ontwerpen begint met papier en kleurpotloden. Zet het ontwerp op papier en ga dan pas bouwen. Lees ook deze [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=59999]tips[/url] even door.
Link naar reactie
[quote:2eca6b891c="Prin0096"]... Maar een website ontwerpen begint met papier en kleurpotloden...[/quote:2eca6b891c] Met papier en pen zelfs. Eerst duidelijk krijgen waar de website voor dient. Wat wil je ermee bereiken? Wie is je doelgroep? Welke informatie en service wil je verspreiden? Waarom een website? Maar ik begreep dat de site al bestaat dus dat is gelukkig allemaal niet meer nodig.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...