Ga naar inhoud
  • 0

sendmail


anoniem

Vraag

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Geef in /etc/mail/access op welke ip-adressen/netwerken mogen relayen via je mailserver.. Zoeits dus: 192.168.0.0 RELAY Dan mag heel 182.168.0.0 relayen..als je een netwerk of mail domein lastig vind en die spammed je dan doe je: zonelabs.com REJECT En dan sla je je access file op en doe je /etc/rc.d/init.d/sendmail restart (of waar je sendmail start up script ook staat..) Dan moet het werken.. M.
Link naar reactie
  • 0
[quote="MVE"]Geef in /etc/mail/access op welke ip-adressen/netwerken En dan sla je je access file op en doe je /etc/rc.d/init.d/sendmail restart (of waar je sendmail start up script ook staat..) M.[/quote] Lijkt mij dat ik dat dan ook in access.db moet trappen met iets van makemap hash access.db < access toch ? Greetz
Link naar reactie
  • 0
[quote:d6e9b52b46="D0peY"][quote:d6e9b52b46="MVE"]Geef in /etc/mail/access op welke ip-adressen/netwerken En dan sla je je access file op en doe je /etc/rc.d/init.d/sendmail restart (of waar je sendmail start up script ook staat..) M.[/quote:d6e9b52b46] Lijkt mij dat ik dat dan ook in access.db moet trappen met iets van makemap hash access.db < access toch ? Greetz[/quote:d6e9b52b46] Ik wist even niet het make map hash commando..daarbij is hte restarten van sendmail even snel en nog vollediger! :-) M.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...