Ga naar inhoud
  • 0

Slackware 8.1 vraag


anoniem

Vraag

Heb hem gedownload en geinstaleerd. Tot nu toe krijg ik de meeste zaken prima aan de praat. Ik heb drie zaken die ik niet zo makkelijk weet op te sporen in de documentatie. 1. Hoe krijg ik KDM of GDM automatisch opgestard na het aanzetten van de PC? 2. Hoe krijg ik in Gnome de nederlandse taal? Dit lukt nl. niet via GDM. 3. Hoe krijg ik dat de PC zelf uitschakeld na het systeem te stoppen? Bedankt alvast! :P
Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:f4cf8e6f38="JackH"]Heb hem gedownload en geinstaleerd. Tot nu toe krijg ik de meeste zaken prima aan de praat. Ik heb drie zaken die ik niet zo makkelijk weet op te sporen in de documentatie. 1. Hoe krijg ik KDM of GDM automatisch opgestard na het aanzetten van de PC? [/quote:f4cf8e6f38] Doe een "whereis kdm" of "whereis gdm" en de volledige pan naar kdm of gdm kun je gewoon in /etc/rc.d/rc.local zetten, dan wordt ie automatisch opgestart. [quote:f4cf8e6f38] 3. Hoe krijg ik dat de PC zelf uitschakeld na het systeem te stoppen?[/quote:f4cf8e6f38] Wordt apm al geladen in /etc/rc.d/rc.modules ? Zonee even de regel "/sbin/modprobe apm" toevoegen, daarna maakt halt er geloof ik automatisch gebruik van (hier tenminste wel).
Link naar reactie
  • 0
De "standaard" methode om automatisch xdm/gdm/kdm te starten, is door in het bestandje /etc/inittab de default runlevel naar 4 te veranderen (dus in de regel id:3:initdefault: moet je 3 door 4 vervangen) Om te bepalen welke van de 3 nu juist gebruikt wordt, moet je /etc/rc.d/rc.4 aanpassen, door de volgorde van de if's om te draaien.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...