Ga naar inhoud

Linux router


anoniem

Aanbevolen berichten

Hey Ik heb een P133 32mb Ram met RedHat 7.2 linux in text modus en nu wil ik van deze een internet router maken. De hardware is aanwezig en geinstalleerd alleen nu ben ik een beginner op het gebied van linux en mijn vraag is dus simpel: Hoe kan ik linux als internet deler laten werken? Heb ik daar speciale progjes voor nodig of zit het in RedHat zelf??
Link naar reactie
bestudeer eerst de docs op de nl-linux (of engelstalige) sites. Er zijn veel docs hierover. Dan snap je tenminste wat je aan het doen bent. Voor RH6.0 heb ik een handleiding geschreven die tot eind febr blijft staan. http://www.prolinux.f2s.com Het idee is hetzelfde alleen voor 7.2 zijn er toch een aantal aanpassingen nodig. Inmiddels vereist kabel (Chello) ook de gateway vermelding voor de ingangskaart vd server (nog niet verwerkt.
Link naar reactie
[quote:2663f3ee22] Op 2002-01-20 20:35, schreef andre@home: bestudeer eerst de docs op de nl-linux (of engelstalige) sites. Er zijn veel docs hierover. [/quote:2663f3ee22] Let erop dat RedHat 7.2 kernel 2.4.x gebruikt en iptables voor firewall/nat in plaats van ipchains. Veel documentatie is nog op ipchains gericht. Als je een router-only PC wilt maken is het wellicht eenvoudiger een distributie te gebruiken die hierop gericht is, zoals FreeSCO ([url]http://www.freesco.org[/url]). [ Dit Bericht is bewerkt door: danieldk op 2002-01-20 21:00 ]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...