Ga naar inhoud
  • 0

Windows 8 en oude DOS-programma's


anoniem

Vraag

Vraag in het algemeen hierover. Tot en met Windows 7-64 bit kon je nog probleemloos DOS-programma's draaien. Al of niet door gebruikmaking van hulpmiddelen zoals DOSBOX. Nu hoor ik van deze en gene in mijn omgeving dat dit bij Windows 8 niet meer mogelijk is. Ook niet met andere trucages. Mijn vraag is of dit inderdaad zo is.
Link naar reactie

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Applicatie DOSBox kun je inderdaad nog steeds gebruiken met Windows 8. Zoals onder andere te lezen is in het [url=http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/win8/CompatCenter/ProductDetailsViewer?Name=DOSBox&vendor=DOSBox&Locale=1033&ModelOrVersion=0&BreadCrumbPath=dosbox&Type=Software&tempOsid=win8]Windows Compatibility Center.[/url] En ook in deze hyperlink http://www.dosgamers.com/nl/dos/dosbox-dos-emulator Check verder voor alle zekerheid deze lijst http://www.dosbox.com/comp_list.php?letter=a
Link naar reactie
  • 0
Oké, bedankt. Ik had dit met mijn ervaring ermee in W7 ook in gedachten, maar de bewuste dame meent stellig dat dit met haar programma in combinatie met Windows 8 niet kan. Ik zal haar bij de volgende keer dat ik haar spreek dit antwoord toch nog een keer geven. Maar misschien heeft ze gelijk en werkt het bij haar genealogie programma HazaData oude DOS-versie inderdaad niet. Ze vertelde dat medegebruikers dit al hadden bevestigd.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...