Ga naar inhoud
  • 0

Geen Operating system gevonden


anoniem

Vraag

De dochter van mijn buurvrouw heeft een Asus laptop die als je hem opstart de melding geeft dat hij het operating systeem niet kan vinden. Er draait op die laptop Vista Home Basic NL. Tijdens het opstarten het ik geprobeerd met Alt en F10 opnieuw een installatie uit te voeren maar ook dat werkt dus niet. Tot overmaat van ramp staan er ook foto's van haar kinderen op de c: partitie en heeft ze geen back-up. :evil: En de limit is dat ze de meegeleverde cd-rom van Vista ook niet kan vinden. Als de data verloren gaat is het jammer want ik had haar eerder gewaarschuwd toen ze andere problemen had. Ik denk zelf dat de bootsector is vernaggeld. Nu heb ik wel eens gehoord dat er een Linux tool schijnt te bestaan om toch bij de hd te kunnen komen. Maar na uren zoeken en googlen heb ik niets kunnen vinden. Wie weet waar ik die tool vandaan kan halen resp. heeft een suggestie om de hd weer te kunnen benaderen?
Link naar reactie

9 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:cb7ca8035d="PC1"]Nu heb ik wel eens gehoord dat er een Linux tool schijnt te bestaan om toch bij de hd te kunnen komen. [/quote:cb7ca8035d] Ik weet weliswaar niet welke Linux tool jij bedoelt. Echter zou je bij de data kunnen proberen te komen via een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_CD]Live CD.[/url] Als dat niet lukt, zou je het nog kunnen proberen via applicatie [url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step]TestDisk[/url] of PhotoRec, die onder andere te vinden zijn op Live CD's http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Livecd Verder zou je voor die opstart melding kunnen checken op de site van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/932932/en-us
Link naar reactie
  • 0
Kun je de hdd niet even er uit halen en in een andere pc zetten? Of even zo'n extern kastje kopen met usb aansluiting (10 euro) en dan uitlezen. Als die foto's zo belangrijk zijn, zijn dat de kosten niet. Of even bij iemand een vista cd lenen en met de disc een reparatie uitvoeren. De bootsector kun je dan repareren.
Link naar reactie
  • 0
[quote:9b3280e61f="PC1"] die ziet de c: ook niet [/quote:9b3280e61f] Als de harddisk wel wordt gezien door het BIOS van het moederbord, dan kan je het toch zoals ik in mijn eerste bericht meldde, het met TestDisk of PhotoRec kunnen proberen. Of zou je het met alternatieve [url=http://www.ptdd.com/]Partition Recovery Software[/url] kunnen proberen.
Link naar reactie
  • 0
Inmiddels weer wijzer maar ook niet dus. Jolo zijn adviezen heb ik opgevolgd maar mochten ook niet baten. Ook het volgende programma gedownload en geprobeerd maar die zie ook de C: schijf niet. http://download.cnet.com/MiniTool-Power-Data-Recovery-Free-Edition/3000-2094_4-10561431.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button Maar inmiddels ziet de BIOS de hd ook niet meer. Maar met Norton Ghost kan ik wel de X: (hidden) partitie zien. Dus de hd is nog in leven denk ik zoals men dat noemt. Ik denk inmiddels dat de kabel tussen het moederbord en de hd niet meer is wat het moet zijn. En voor Hans, dat kastje is dus een van mijn aangeboden alternatieven. Ik heb die dochter een aantal voorstellen gedaan en wacht even op het antwoord voor ik verder ga. Maar heeft iemand een idee waarom de BIOS de hd niet ziet zijn reacties van harte welkom.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...