Ga naar inhoud

os opnieuw installeren bij nieuw mobo?


anoniem

Aanbevolen berichten

  • 1 jaar later...
[quote:507fbe3871="Leo S"]Windows 7 is een stuk minder kritisch als dat Windows XP en eerdere versies waren. In Windows 7 zijn namelijk al veel drivers aanwezig, ook al is de hardware niet aanwezig. Ik zou het gewoon proberen en kijken of het werkt... Opnieuw activeren is waarschijnlijk wel nodig, maar dat is zo gebeurd.[/quote:507fbe3871]Wellicht toch wel nuttig om zo een experiment te melden. Oud: Gigabyte P35C-DS3R 4 GB memory DDR3 Dual Core Intel CPU E6750 Systeem richting 5 jaar oud begon kuren te krijgen, veel crashes zelfs in de bootfase, leek hardwarematig maar ik kreeg er geen goede vinger achter. (compleet ander goed geheugen ingezet dat ik nog had liggen etc, niks dus). Ik had er geen tijd voor om er meer energie in te steken, mijn zoon mag hem hebben en deel voor deel in zijn systeem inbouwen en dan ziet hij wel waar het mis gaat ... of niet? Nieuw Intel Core i5 2500 (3,3GHz) Asus P8H67-M Pro B3 S1155 Kingston Value 2x4GB DDR3 1333 Het nieuwe moederbord zelf ging heel lang de drives checken en pas toen dat klaar kon ik in het bios. Alles daar nagelopen en daarna herstart. Win 7 startte zelf probleemloos in Veilige mode op, ik was net te laat met F8... Mijn DVD speler werd herkend, dus alle chipset en andere drivers geïnstalleerd en diverse keren herstart. Daarna geen enkel geel uitroepteken meer. Alleen de virusscanner voelde nattigheid en weigerde te starten; dus gedeïnstalleerde, herstart en opnieuw geïnstalleerd... probleemloos werken. Tot nu toe ben ik nog niks tegen gekomen dat niet werkt. De Win7 was dus geen OEM versie dat mag duidelijk zijn... Waarvan akte.... 8)
Link naar reactie
dan heb je geluk gehad . ik ben van een intel E7500 Op msi Neon . over gestapt naar intel i5 750 op Msi P55. wat een drama was dat . veel rare blauwe schermen . op advies van mijn zoon(IT specialist) een nieuwe windows 7 ultimate er op gezet . en het loopt geweldig . wat een snelheid winst photoshop lijkt wel een racemonster . dus ik heb nare ervaring . even een ander bordje geheugen chip . andre@home gefeliciteerd met de upgrade
Link naar reactie
Dank, en jammer dat het bij jou niet lukte. Ben je wel in veilige mode opgestart? Ik heb geen enkel blue screen gezien... PS: het bleek dus de HD te zijn. Blijkbaar is de kast op een bepaald moment meer gaan trillen, ik heb nu een andere houder en het crash probleem lijkt nu over. (net na de install had ik het nl weer, dus verder gaan zoeken). Mooi een snellere pc aan overgehouden die vanuit hybernate in max 20 sec opstart, het verschil met SSD is me de prijs ervan voorlopig nog niet waard. Word en Excel starten ook in een flits op, de toegevoegde waarde voor mij om een SSD te nemen zie ik nu nog niet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...