Ga naar inhoud
  • 0

Slotje in mapico Verkenner Win7


anoniem

Vraag

Er zijn enkele mappen in Win7 Verkenner waar een "slotje" in staat. Twee voorbeelden zijn mijn gebruikersmap (onder C:\"Gebruikers" c.q. "Users") en de map C:\"MSOCache". Alle pogingen ten spijt kom ik niet achter wat het doel, het effect, etc. hiervan is. Ik kan geen bijzonderheden ontdekken bij de mapeigenschappen.... (N.b.: daar ik dit ook tegenkom op andere 7 systemen veronderstel ik dat de makers hier een reden voor hebben gehad).
Link naar reactie

8 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:a1914d1457="Quikfit"]Ik denk dat het te maken heeft met wachtwoord en Adminrechten.[/quote:a1914d1457] Dacht ik in 1e instantie ook, maar ik heb: A) Geen wachtwoord B) Wel admin rechten C) Gebr. account beheer is uitgesch. Duister..... Waarom vermeldt M$ nou altijd uitgebreid over zaken die vrijwel iedereen al weet en zelden of nooit over wat "diepgaandere" materie.... :roll:
Link naar reactie
  • 0
Het is\zijn de adminrechten,als ik via het gast account(zonder rechten) naar de mappen met slotje ga geeft ie aan dat er geen toegang is en vraagt de PC"wilt u toch doorgaan?"Als je dan op ok klikt moet je het wachtwoord van de admin intypen,als je geen wachtwoord hebt denk ik dat je het alleen kan veranderen als je op je eigen account zit.(je hebt er waarschijnlijk maar 1?) Heb je meerdere accounts?
Link naar reactie
  • 0
[quote:3e41da5237="Charles-98"]Ik gebruik i.p.v. de Windows verkenner Total Commander en daarmee kan wel gewoon alle mappen openen en andere handelingen daarmee doen die je wenst.[/quote:3e41da5237] Ik gebruik dat niet(niet nodig)en heb er ook geen probleem mee,ik ben Admin(kan dus overal bij),maar met een "gast account"(voor bijv. visite)heb ik het wel beveiligd door de rechten te verminderen zodat ze NIETS kunnen veranderen......
Link naar reactie
  • 0
[quote:7f2b7a153e="Quikfit"]Heb je meerdere accounts?[/quote:7f2b7a153e] Nee! Gebr.account beheer is al uitgeschakeld, maar ik denk dat ik nog maar een stap verder ga en mezelf (net als in XP) ook eigenaar ga maken van de harde schijf. Dat kan door de "TrustedInstaller" en schop onder z'n gat te geven en in te wisselen door de groep "Administrators" (als eigenaar).
Link naar reactie
  • 0
Ook al heb je zelf slechts één account aangemaakt, dan heb je altijd nog de [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/507-built-administrator-account-enable-disable.html]Built-in Administrator Account.[/url] Als je inderdaad zoals je zegt het account gebruikt, die aangemaakt is tijdens de Windows 7 installatie, dan heb je bij mijn weten "out of the box" overal toegang op je harde schijf. Ik heb dit even gecheckt in Windows 7 Home Premium. Heb je wellicht extra software geïnstalleerd, waardoor bij jouw slotjes zijn ontstaan. Over MSOCache vond ik op de site van Microsoft deze informatie [url=http://support.microsoft.com/kb/825933/nl]Local Install Source (Msocache).[/url] In de plaats van Microsoft Office 2003, kun je denk ik beter Microsoft Office 2007 gebruiken. Of eventueel OpenOffice.org.
Link naar reactie
  • 0
Ook al werk je onder de "build-in admin account", dan zijn er nog steeds locaties waar je geen toegang toe hebt. Met de introductie van Vista heeft Microsoft nml. nog een (verborgen) account toegevoegd: "[b:a9cec9bc58]TrustedInstaller[/b:a9cec9bc58]". Dit is de overkoepelende grote baas! Vermoedelijk "om de gebruiker nog beter te beschermen tegen het vernaggelen van z'n systeem". Maar de geroutineerde gebruiker zal daar niet blij mee zijn. Doe eens hetvolgende: - Zet je Gebruikers Account Beheer "uit" - Vraag de eigenschappen op van je C schijf/partitie - Kies de tab "Beveiliging" - Kies de knop "Geavanceerd" Je bent nu in "Geavanceerde beveiligingsinstellingen voor C" - Kies de tab "Eigenaar" en kijk eens wat er staat bij "Huidige eigenaar" Daar ontmoet je de "TrustedInstaller"...... :wink: Als je kiest voor "Bewerken", dan kun je de rechten overdragen aan de groep "Administrators", waartoe de meeste gebruikesr behoren. De "TrustedInstaller" wordt hierbij ten grave gedragen. Maar....: ik heb geen bijzondere software geïnstalleerd. Bovendien vind ik deze "slotjes" eveneens op een Win7 Home Premium systeem van een familielid. Het is dus iets "Win7 achtigs"... :? Wat betreft die map "MSOCache": Waar die map eigenlijk toe dient, is me een raadsel. Er staan een paar numerieke mappen onder en daar staan (o.a.) weer diverse *.cab files onder. Maar alles is toegangkelijk, ondanks het slotje.... En, oh ja: ik werk met Off2007...... :wink: 2003 heeft er nooit opgestaan!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...