Ga naar inhoud

BSOD (Blue Screen Of Death)(Blauw Scherm des Doods)


Aanbevolen berichten

Ik heb al een aantal keer Windows opnieuw geïnstalleerd op mijn oude (gekocht in 2002) Packard Bell Laptop. (iGo) Ik deed dit weer. Na de 2e fase van het installeren, kreeg ik bij het opstarten de BSOD. Ik kan alleen niet lezen wat er staat want hij gaat gelijk weer weg en start de laptop gelijk weer opnieuw op. Wat kan ik doen om de BSOD te zien, zodat ik het probleem kan fixen?
Link naar reactie
[quote:17acf80e81="compfreak12345"] Ik heb al een aantal keer Windows opnieuw geïnstalleerd op mijn oude (gekocht in 2002) Packard Bell Laptop. (iGo) (…) Na de 2e fase van het installeren, kreeg ik bij het opstarten de BSOD. [/quote:17acf80e81] Om mee te beginnen zou je serienummer of productnummer van je Packard Bell Laptop kunnen intypen op de site van [url=http://support.packardbell.com/nl/]Packard Bell.[/url] En ben je dan bezig XP te installeren via de recovery CD/partitie? Als je daarentegen XP aan het installeren bent vanaf een OEM XP installatie CD, check dan deze hyperlink met deze [url=http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp]Windows XP Clean Install.[/url] Klopt het in dit geval dat alles goed gaat tot en met scherm 8. "Setup folder copy phase and reboot." Als het bij 9. "GUI Setup begins" mis gaat, zou je kunnen proberen of je tijdens het opstarten via F8 kunt komen bij [url=http://www.windows-help-central.com/windows-xp-systeemherstel2.html]Windows Geavanceerde opties[/url] Daaruit selecteer je dan "Automatisch opnieuw opstarten bij systeemcrash uitschakelen."
Link naar reactie
wat ook vaak helpt is naar de systeemherstel van windows gaan, (niet herstellen overigens).. op een gegeven moment krijg je een soort van dos. daar type je in c:\\chkdsk \r wat betekent dat ie je schijf gaat checken op fouten (geen scandisk) en deze ook repareert.. 9 van 10 keer doet de pc het dan weer normaal. groet
Link naar reactie
[quote:909eff7639="bverweij"]wat ook vaak helpt is naar de systeemherstel van windows gaan, (niet herstellen overigens).. op een gegeven moment krijg je een soort van dos. daar type je in c:\\chkdsk \r wat betekent dat ie je schijf gaat checken op fouten (geen scandisk) en deze ook repareert.. 9 van 10 keer doet de pc het dan weer normaal. groet[/quote:909eff7639] Leg eens uit hoe je naar de systeemherstel van windows gaat als die niet opstart. Overigens is het chkdsk /r in de herstelconsole vanaf de XP cd en dat zal weinig helpen na een nieuwe installatie.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...