Ga naar inhoud

Geschikte ethernetkaart?


Aanbevolen berichten

ik wil internet+bellen van het net (snel surfen&bellen) gaan bestellen. Echter op de site ervan las ik dat ik een Geinstalleerde UTP/RJ45 ethernetkaart nodig heb om het aan te sluiten/te installeren. Ik weet punt 1 niet wat een ethernetkaart is en waarvoor hij dient en punt 2 weet ik niet of ik een geschikte heb. Ik heb met het programma everest eens gekeken of ik iets vond van ethernetkaart. Ik heb iets gevonden maar ik weet niet of die ethernetkaart geschikt is. Ook heb ik achterop de pc gekeken en ik zie wel iets wat lijkt op een ingang voor een utp kabel. Echter nogmaals ik weet niet of ik de geschikte ethernetkaart heb. Hieronder staat een screenshot van het progje everest met de ethernetkaart die ik volgens hem heb. Kunnen jullie even voor mij kijken? thnx [url=http://img523.imageshack.us/my.php?image=ethernetiq7.jpg][img=http://img523.imageshack.us/img523/7040/ethernetiq7.th.jpg][/url] als jullie nog iets anders willen weten laat het maar horen. Ook zou het handig zijn als iemand een foto plaatst (of linkje) waarop ik kan zien hoe de ingang van de ethernetkaart er aan de achterkant van de pc uitziet.
Link naar reactie
Aan de afbeelding te zien heb je inderdaad al een geschikte netwerkkaart (is andere naam voor ethernetkaart). Het gaat dan om de Realtek Gigabit Ethernet NIC. Zo'n kaart dient voor het versturen en ontvangen van data tussen je pc en het modem. Bij netwerkkaarten kun je over het algemeen zeggen: als het ding het doet, is 'ie geschikt. Daarmee wil ik zeggen dat je dus verder niet ongerust hoeft te zijn of jouw netwerkkaart wel geschikt is, dat is 'ie wel. [img:e0d0479b8d]http://www.azerty.nl/_azerty/data/product/4/0/8/4087/img/1/G.jpg[/img:e0d0479b8d] Op de afbeelding kun je een voorbeeld zien van een netwerkkaart en de aansluiting die hierop zit. Kortom, je kunt hier prima internet+bellen op aansluiten.
Link naar reactie
De ethernetkaart (of netwerkkaart) is inderdaad gewoon voorzien van een aansluiting voor je utp-kabel. In de afbeelding in mijn vorige post is een losse netwerkkaart te zien, maar vaak zit de aansluiting gewoon geïntegreerd op het moederbord. Voor wat betreft je vraag over de geschiktheid van de kaart: daar zou ik me geen zorgen over maken. Zoals gezegd, als het ding werkt, dan is 'ie geschikt. Aan het screenshot van Everest te zien heb je een gigabit ethernet kaart en dat is qua snelheid dus ook ruim voldoende.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...