Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Jullie herkennen het waarschijnlijk wel maar ik hoop zo op wat zekerheid over mijn probleem! Ik heb sinds gisteren opeens strepen over mijn monitor (Samsung 940BF) lopen: [img:75e7a2746c]http://www.silverflux.nl/screen3.jpg[/img:75e7a2746c] (Nog [url=http://www.silverflux.nl/screen2.jpg]twee[/url] [url=http://www.silverflux.nl/screen2.jpg]screens[/url]). Ik heb deze monitor nog maar een paar weken. Ligt het aan een stukje hardware? Heb een 9800SE. Verdere uitleg: de strepen verschijnen pas in het welkomstscherm van XP (dus hoge resolutie...?) en flikkeren en bewegen een tijdje, dan houdt het op en staat alles stil waarna ik als ik er een venster overheen leg de strepen daar achter blijven, dus een nieuw venster wel weer mooi is (zie screens). Op dit moment is alles weer ok maar verwacht wel dat het opeens weer terug komt. Tnx
Link naar reactie
- De koeler op de videokaart zit nog vast en is niet warm. - Tijdens gamen niet geprobeerd, maar het lijkt me niet dat het dan minder zou worden. - Ik heb de kast gisteravond al opengezet en ik leek toen minder last te hebben. Nu ik m 's ochtends weer aandoe is het erger dan ooit; de kaart kan nog helemaal niet warm zijn lijkt me? - Zal kijken of ik een ventilatortje kan vinden. Heeft het volgens jullie echt met de videokaart te maken of zou het eventueel ook aan de voeding kunnen liggen? Ik heb altijd al gehad dat heel af en toe opeens mn beeld een seconde stilstond en er daarna een BSOD verscheen; op de meest onlogische tijden (bv als ik rustig aan het werk was, dus geen overkillgames oid).
Link naar reactie
[quote:ccbc8b371f]De koeler op de videokaart zit nog vast en is [b:ccbc8b371f]niet[/b:ccbc8b371f] warm.[/quote:ccbc8b371f] Dat zou juist kunnen betekenen dat het koelblok van je koeler niet goed de warmte overneemt van je videocore. Een goede koeler is juist een beetje warm/heet, dat betekent dat hij heel goed in verbinding staat met het warmtegenererende onderdeel. De ventilator koelt op zijn beurt het koelblok (ook wel heatsink genoemd) af, waardoor ook de core weer op temperatuur wordt gehouden. Als je aan een nieuwe videokaart gaat denken zou ik eens kijken naar een 7600GS/GT. Als je voeding een 9800SE trekt zal een 7600GS ook wel lukken denk ik.
Link naar reactie
Systeem: Pentium 3,00 GHz Asus P4P 800 moederbord 1 Gig DDR SDRAM Radeon 9800 SE [b:1a7bd54cd3]Wat is de beste keuze?[/b:1a7bd54cd3] - Ik kan geen PCI-e, wel AGP en PCI; ik ben niet helemaal thuis in de hardware maar dat wordt dus gewoon weer een AGP neem ik aan? Ook maar op DDR2 ipv 3 houden toch? - Qua voeding weet ik het niet zeker: zoals gezegd had ik al heel af en toe last van spontane uitval van mijn pc. Misschien had dat ook al met m'n videokaart te maken, of zou het ook een voedingsprobleem kunnen zijn? Geen groot probleem iig (gebeurde zelden) maar wel lastig. - Met mijn 9800 was ik tevreden, doe vooral grafische programma's, office, multimedia, etc dus dat is geen probleem voor de videokaart. Ben niet meer de gamer die ik geweest ben maar als ik over een tijdje een nieuwe game wil spelen wil ik dat nog wel redelijk doen... dus met een nieuwe kaart wil ik wel wat hoger zitten maar de top is niet nodig. Heb daarom ook geen zin er heel veel aan uit te geven.
Link naar reactie
Dat klinkt iig vrij duideijk ;) Dit is dus echt de beste keuze qua kosten / performance en tov m'n systeem? Ga ik een verschil merken met de 9800SE? Vind geen tests waar ze allebei in staan, maar leuk om te weten... Ik zie nog een redelijk [url=http://tweakers.net/pricewatch/cat/49/all?keyword=7600+GS+AGP&catID=49&scoreMin=&scoreMax=5&priceMin=0&priceMax=&land=&orderField=prijs&orderSort=asc]verschil in prijzen[/url], wat zijn de punten waar ik verder nog op moet letten (merk etc?)
Link naar reactie
wordt mijn eerdere post gewoon genegeerd :roll: ? In elk geval, die 7600GS in inderdaad veel sneller dan je 9800SE: Kijk [url=http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=541&model2=531&chart=196]hier[/url] maar eens wat rond bij een aantal spellen. Als het linkje goed werkt, zie je meteen dat een 7600GS 22 fps sneller is dan een 6600TD, die vergelijkbaar is met of ietsje sneller is dan je 9800SE...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...