Ga naar inhoud
  • 0

drivers gezocht


anoniem

Vraag

Desktop Acer Aspire T135 moederbord : K8VM800MAE Heb vandaag de harde schijf moeten vervangen. Heb géén cd's van het systeem. Wil nu terug XP Home installeren en krijg volgende melding : XP kan niet worden geïnstalleerd op een schijf die met een pc - kaart is verbonden. Selecteer een andere schijf. Volgens de verkoper moet ik de drivers van het moederbord downloaden en installeren. Heb me al suf gezocht en van alles gevonden, maar krijg niks geïnstalleerd.
Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=640734 http://www.schoonepc.nl/instal/setup.html Tijdens de setup wordt gevraagd op welke partitie Windows XP moet worden geïnstalleerd. Geeft het venster geen harde schijf als keuzemogelijkheid weer, dan wordt de harde schijf niet door de setup van Windows herkend. Dit kan worden veroorzaakt door conflicten met aangesloten randapparatuur zoals een kaartlezer (koppel dergelijke apparatuur daarom altijd eerst los voordat de setup wordt gestart), de meest voorkomende oorzaak is echter een voor Windows onbekende SATA-controller of RAID-configuratie (een combinatie van twee of meer samenwerkende harde schijven met als doel een veiliger en/of sneller systeem). Ontbrekende drivers zullen aan het begin van de setup vanaf diskette moeten worden geïnstalleerd (met behulp van de F6-toets). De drivers staan doorgaans op de bij het moederbord meegeleverde CD met hardware drivers, het is echter beter de meest recente drivers te downloaden van de website van de moederbordfabrikant TIP: Zijn er zo snel geen drivers voor handen? Bij sommige moederborden kan een instelling in het BIOS worden gewijzigd zodat de harde schijf wordt aangezien als een ouderwetse IDE-schijf. Zoek in het BIOS naar een optie die lijkt op Native SATA support/AHCI (Advanced Host Controller Interface), en zet deze optie uit (kies Disabled). Hoewel deze aanpassing prima werkt, is het toch verstandig de originele drivers voor de SATA-controller alsnog te installeren zodra dat mogelijk is. De wijziging in het BIOS kan vervolgens weer ongedaan worden gemaakt (door de optie op Enabled te zetten).
Link naar reactie
  • 0
Er is geen diskette geïnstalleerd om die drivers te installeren. Via een stick werkt het niet (wordt niet aangeboden), enkel bij een installatie van VISTA en 7 worden andere media aangeboden. Ook die oplossing via het BIOS is niet te vinden. Vind niks terug van SATA support. Zal werk voor de hersteldienst worden. Is de 1ste keer dat ik zo'n probleem heb om een HD te vervangen.
Link naar reactie
  • 0
[quote:04a9d48395="MarcoPolo"]Desktop Acer Aspire T135 (..) XP Home (..) SATA [/quote:04a9d48395] Oorspronkelijk stond er dus Vista op. Dan is het niet vanzelfsprekend, dat daarop probleemloos XP geïnstalleerd kan worden. Zo te zien staan er XP drivers op de site van Acer http://support.acer-euro.com/drivers/desktop/aspire_t135.html Je zou daarvan alvast de Chipset drivers kunnen downloaden. Mogelijk dat je die kunt gebruiken voor de instructies van Softpedia http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...