Ga naar inhoud

envivo PO 1120 over netwerk?


Aanbevolen berichten

ik ben een beetje gefrustreerd dus door middel van op meerder forums te posten\r\nhoop ik dat er iemand is die mij stap voor stap kan uitleggen hoe ik dit moet doen..\r\n\r\nik heb al enige stappen gevolgd op dit forum: [url]http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/769272-envivo-PO-1120-over-netwerk[/url]\r\n\r\nwie heeft hier verstand van?\r\nwant ik ben erg bang dat ik verkeerde dingen doe.
Link naar reactie
Wat je eerst zou moeten doen is controleren of je wel in het juiste netwerk zit.\nIk vind het bijv. al vaag dat er een C klasse subnetmasker bij een A klasse netwerk gebruikt wordt. Nja.... KPN deed dat ook wel eens.\n\nIn je pc een command venster openen en ipconfig intypen (of ipconfig /all) laat al veel zien en daaraan kun je ook zien of bijv. de gateway van je apparaat in orde is.
Link naar reactie
nee,\nhelaas geeft de gateway op mijn pc een hele andere gateway aan dan die op de media player.\nbeide apparaten zitten aangesloten op de zelfde router met draad.\n\n[URL=http://imgur.com/vvQOrEM][IMG]http://i.imgur.com/vvQOrEMs.jpg?1[/IMG][/URL]\n[URL=http://imgur.com/ksPyuR5][IMG]http://i.imgur.com/ksPyuR5s.png[/IMG][/URL]\nik ben een echte n00b hierin dus praat tegen me alsof ik ook leek ben anders snap ik het niet
Link naar reactie
hahahaha zo dan wat een faal van mij xD\nmaar goed, het komt wel uit een bedrijf van belgie\n\nn.v.m. ook maar *schaamt zich*\n\nen ja hij hangt echt aan de goeie router...\n\nnou moet ik er wel bij vertellen\ndat ik hem doorvoer via de stopcontacten ([URL=\"http://computertotaal.nl/internet---netwerken/20199-netwerk-via-het-stopcontact.html\"]die heten powerlineadapters volgens mij[/URL]), maar het lijkt mij dat dat niet veel moet uitmaken...
Link naar reactie
Klopt. Misschien kun je het apparaat instellen dat het automatisch een ip adres moet krijgen. Nadeel is dat je het dan wellicht weer zoeken moet op het netwerk.\nProbeer eens met dit voor die mediaspeler:\n\nip adres: 192.168.178.5\nsubnetmasker: 255.255.255.0\ngateway: 192.168.178.1\nEventueel dns/naamserver ook 192.168.178.1 als hij dat nodig heeft.\n\nDan zou het moeten werken.\n\nMocht je in mijn buurt wonen (zuidelijk zuid-limburg) dan wil ik er evt. best even naar komen kijken voor je.
Link naar reactie
Ok\r\n\r\nen als het dan werkt wat volgt dan?\r\nhoe zorg ik ervoor dat ik films kan afspelen op de media player via mijn computer?\r\n\r\nene ik vind het het heel aardig van je maar dit is het internet en ik ken je niet dus ik zeg daar nee dank u op als je het niet erg vind (no offense ;) )
Link naar reactie
Nee hoor, ik vind het helemaal niet erg dat je het aanbod afslaat, heb daar ook volledig begrip voor. Is ook iets wat ik zelf ook maar vrij sporadisch aanbiedt aangezien ik ook aan m\'n privacy hecht. Dus no offense taken.:)\n\nAnyway, als je daarna nog films wilt gaan afspelen via de computer, dat is weer een heel ander verhaal.\nNormaliter speel je vanaf de media speler op de TV af. Ik ga er van uit dat als je de mediaspeler vanaf de pc kunt benaderen, dat je dan ook gewoon films kunt bekijken die er op staan vanaf je pc.\nHet kan dan wel handig zijn om daar iets als VLC voor te installeren en misschien K-Lite Codec pack.\nDat is echter een heel ander verhaal dan een netwerk instellen. Het is echter verstandig om eerst te zorgen dat het goed werkt, alvorens andere dingen te gaan doen.
Link naar reactie
ok misschien moet ik het dan anders uitleggen\r\n\r\nik heb er altijd een harde schijf aan gehad\r\nechter moet elke keer die harde schijf loskoppelen en deze vervolgens weer koppelen aan mijn pc om zo filmpjes erop te zetten.\r\nik vind dit erg omslachtig, aangezien ik iemand ben die graag alles op orde heb en alles up2date kan mijn zon netwerk een hoop werk schelen.\r\nhet gaat mij er dus om dat video bestanden zichbaar worden op de media player.\r\neigenlijk gewoon het zelfde verhaal als het aansluiten van een harde schijf maar dan via het netwerk\r\n\r\nik heb heb wel eens gedacht aan een NAS.\r\nmaar zoals ik al eerder gezegd hebt, ben ik niet zo thuis in het netwerk gedeelte.\r\nben al lang blij dat mijn internet het normaal doet.
Link naar reactie
Dan heb je het over zichtbaarheid in je netwerk. Dat heeft met Samba te maken, vermoedelijk pagina 31 van je handleiding.\n\nJe zult de samba service moeten activeren op het apparaat.\n\nDaarna kan hij zichtbaar worden in de netwerk omgeving. Zie je hem niet moet je volledig netwerk kiezen (op je pc dus) dan microsoft windows netwerk en daarna moet hij zichtbaar worden.\n\nEen andere optie is via het ip adres. Je kunt dan Mijn Computer openen (of je verkenner) en dan het ip adres van de Envivo op de adresbalk intypen. Op die manier kun je de schijf van de mediaspeler via het netwerk benaderen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...