Ga naar inhoud

wat Engelse naar NL vertaling probleempjes


Aanbevolen berichten

  • Reacties 222
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    223

Klopt, full path is volledig pad, dat is niet zo moeilijk te vertalen.\nDat het niet klinkt is een ander verhaal. Dat komt omdat de computertaal nu eenmaal uit het Engels stamt en je dus path hebt en dat is een pad (ergens naar toe).\nHet klinkt niet omdat wij in het Nederlands andere betekenissen hiervoor kennen zoals een tuinpad en een soort kikker.\n\nDailyRoads Voyager? Nah... ik koop liever een car-cam ofzo dan dat ik m\'n telefoon laat opnemen.
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;638756]Klopt, full path is volledig pad, dat is niet zo moeilijk te vertalen.\nDat het niet klinkt is een ander verhaal. Dat komt omdat de computertaal nu eenmaal uit het Engels stamt en je dus path hebt en dat is een pad (ergens naar toe).\nHet klinkt niet omdat wij in het Nederlands andere betekenissen hiervoor kennen zoals een tuinpad en een soort kikker.\n\nDailyRoads Voyager? Nah... ik koop liever een car-cam ofzo dan dat ik m\'n telefoon laat opnemen.[/QUOTE]\nNow, moet je niet zeggen hoor. dit is een aardig alternatief en als je toch een telefoon over hebt, heb je een goedkoop cameraatje wat je makkelijk in je zak stopt.\nDie \"echte\" dashcams zijn aardig groot/dik.\nIk heb er een kleine 3.2\" voor.\nMaar ieder zijn pleziertje natuurlijk.
Link naar reactie
[QUOTE=burgkop;638766].\r\nDie \"echte\" dashcams zijn aardig groot/dik.\r\nIk heb er een kleine 3.2\" voor.\r\nMaar ieder zijn pleziertje natuurlijk.[/QUOTE]\r\n\r\nDan heb je nog nooit de GoPro kameratjes gezien of gebruikt.\r\nDat zijn de enige echte ,met super kwaliteit.\r\nWorden zelfs gebruikt door de prof\'s en journalisten.
Link naar reactie
Een oude gsm is ook nog eens veel moeilijker voor je auto ruit vast te zetten.\r\nDan is een willekeurige digitale foto kamera nog beter ,filmt altijd ook nog beter dan een gsm.\r\nIk denk ook dat je een dashbord camera nog nooit hebt gezien ,want zo\'n ding is net zo groot of soms zelfs kleiner dan een moderne gsm ,alleen een beetje dikker (1,5 cm ongeveer)\r\nWerkt ook veel eenvoudiger ,gaat eventueel automatisch opnemen als je de auto start ,kan ook als het kaartje vol is gewoon door gaan met opnemen over de eerder gemaakte beelden zodat je altijd de laatste uren opname\'s hebt (afhankelijk van de grote van het geheugen kaartje.
Link naar reactie
@Animal\nEr zijn inderdaad heel wat soorten en maten, dat zal ik niet ontkennen, maar ik had toch duidelijk gemaakt dat het mooi te gebruiken is als je toch een oude telefoon hebt liggen?\nDe meeste mensen hebben onderhand een la vol.:eek:\nAls je de aanschaf rekent : een klein vermogen. :confused:\nNog niet zoveel met Android, maar mijn zoon bijv. is ook met de 2e bezig, bijna om het jaar een andere.\nTegen de tijd dat je weer wat nieuws wilt hebben is de oude een fractie van de nieuwprijs.\nZelf kopen is voordeliger dan een abonnement.\n\nDie dingen die je beschrijft, kan deze overigens ook, dat is toch wel handig, probeer hem eens zul je zien dat het erg mee valt voor een gratis appje.\nIk heb ook een heel kleintje (Ik bedoel óók de camera :D) 50 x 30 x 12 mm. heeft alleen geen scherm en kan niet continu filmen, dat weer niet, kaart vol, stopt ie.\n\nedit:\nBij mij zit hij vast via een magneet op een standaardje, wat blijft zitten en op het dashboard.\nMet veel licht zie je overigens geen bal op het scherm.
Link naar reactie
[quote]Die \"echte\" dashcams zijn aardig groot/dik.[/quote]\nZou kunnen maar volgens mij heb ik ook kleine modelletjes gezien. Daarnaast kun je ook nog een fly-cam gebruiken. Ik heb hier een heel leuk kleintje voor me liggen wat toch goede opnames maakt. Zit ook nog een houdertje bij, wat je vast kunt plakken of evt. vast te zetten met dubbelzijdige plakband en daar plak je dat ding zo in.\n\nMisschien van de zomer eens naar kijken. In China zijn ze toch veelal al verder met de ontwikkeling van dat soort dingen en vaak ook nog relatief een stuk goedkoper.
Link naar reactie
[QUOTE=burgkop;638812]\nWaardoor zou dat omgezet worden, door een koekje?[/QUOTE]\nHet is je eigen spellingscontrole in je browser, dat wordt niet door het forum verzorgd (dus geen cookie), dus ik denk dat je een shortkey (sneltoets) ingedrukt hebt. Maar welke.... ? Staat dat niet naast die menu optie om de taal in te stellen ?\n\nBij mij wordt het door een Firefox plugin verzorgd, en ik heb daarvoor geen sneltoets, en bij mij zie ik dan ook nooit de taal per ongeluk wijzigen.
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;638834]............Misschien van de zomer eens naar kijken. In China zijn ze toch veelal al verder met de ontwikkeling van dat soort dingen en vaak ook nog relatief een stuk goedkoper.[/QUOTE]\n\nHeeft dat dingetje een eigen scherm?\nEn continu opnemen?\n\nVind het altijd link om duurdere dingen uit verweggistan te halen.\nJe moet toch maar afwachten of Post nl het niet aangeeft en dan ben je een stuk onvoordeliger uit.\nDingen met een waarde van 40 euro op de verpakking is eigenlijk al link,\nHebben jullie ook die ervaring?
Link naar reactie
Als je IE 10 hebt dan denk ik dat je eens bij \'[I]Invoegtoepassingen[/I]\' moet kijken (menu \'[I]Extra[/I]\') daar zal een invoegtoepassing zijn met woordenboeken voor verschillende talen. Als het op Nederlands staat ([url=http://support.microsoft.com/kb/2764916/nl]als die geïnstalleerd is dus[/url]) dan zie je toch regelmatig een woordje wat fout of onbekend is rood onderstreept, en wordt je langzaam gewend aan de aanwezigheid.\r\n\r\nHet kan zijn dat als je met je cursor [I]in[/I] zo\'n woordje gaat staan je met Shift+F10 een correctievenstertje krijgt. Maar ik heb geen IE 10, kan het spel niet checken :p
Link naar reactie
[quote]Heeft dat dingetje een eigen scherm?\nEn continu opnemen?[/quote]\n1.) nee\n2.) ja, totdat je mini-SD kaart vol is of de accu leeg raakt, normaliter is de SD kaart al eerder vol.\n\nV.w.b. het afleveren en risico, dat probleem ken ik niet. Ik heb herhaaldelijk dingen in China besteld, met name accu\'s voor modelbouwtoestellen, maar ook deze camera\'tjes, ook al 6 tegelijk en andere dingen.\nEr zijn ook vaker pakketjes geweest waar 40-75 dollar op stond aangegeven als waarde, dat komt allemaal prima aan hier.\n\nWel allemaal via China of Hongkong post.\nAls je met bijv. iets als DHL of EMS laat verzenden, dan moet je vaak langer wachten omdat het pakket langer bij de douane blijft liggen hier en zit je over een bepaalde waarde (ik dacht 40 euro) moet je ook nog invoerrechten betalen en dan over de totaalprijs, dus verzendkosten+invoerrechten ook nog eens b.t.w.\nDaarom heeft het voor duurdere dingen weinig zin om die uit verweggistan te laten komen, als je het netjes via de wet wilt doen.;)\n\nMaar voor kleinere dingetjes, zoals accu\'s, batterijen, camera\'tjes etc. is dat goed te doen. De enige keer dat ik hier iets niet afgeleverd heb gekregen was het een motortje van een modelbouwtoestel, nota bene uit Duitsland verzonden met DHL, echter niet aangetekend of bevestigd omdat de waarde slechts 15 euro was.\n\nIk zie net dat je er niet voor naar China hoeft, hier zijn er ook goedkoop te krijgen, kijk maar eens bij carcam shop punt nl.\nAl vanaf 39,95 met schermpje.
Link naar reactie
Nog goedkoper zelfs ,,ik dacht afgelopen week ook nog ergens gezien te hebben vanaf 29,95\r\n\r\nHier ook veel keus vanaf weinig geld.\r\n[url]http://www.lightinthebox.com/nl/c/auto-dvr_4922/Alle-3?currency=EUR&litb_from=paid_adwords_search&adword_mt=e&adword_ct=13260977727&adword_kw=auto%20camera&adword_pos=1t1&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&gclid=CLLj7sinpbcCFWXJtAodc2oAtA[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...