Ga naar inhoud

videobellen met digibete grootmoeder


mtdegoeij

Aanbevolen berichten

Ik wil voor een ouder persoon die geen computer kan  bedienen een videocall systeem op een groot scherm realiseren.

Het idee is om een oud apparaat met een vga uitgang op een niet meer gebruikte grote vga monitor aan te sluiten. Hierop een internet connectie ,een remote desktop server en een videobel programma installeren.

Als je wilt videobellen maak je eerst contact met de pc van de oude persoon, start dan het videobelprogramma op de remote desktop en laat je het videobelprogramma  je eigen apparaat/ contact bellen, de remote desktop is dan niet meer nodig en kan worden beeindigd.

Ik heb dit getest en het werkt met realvnc server op de windows pc en een realvnc client op een android apparaat. Skype als videocall programma.

Ik zie de volgende nadelen.

VNC:Nog veel van te voren te regelen. Iedereen die contact wil maken moet dezelfde accountgegevens hebben. Een nieuwe beller moet deze gegevens eerst krijgen. Moeten ze in dezelfde vncgroep zitten?

Het bedienen met een android telefoon is niet eenvoudig van wege het kleine scherm, ook op het android scherm zie ik zwarte stukken in het skype scherm.

Skype: Iedereen die wil bellen moet al in skype staan. Er moet een uitnodiging verstuurd worden, nadat deze is geaccepteerd kan de persoon in de contactlijst komen en dan zichzelf bellen via de vnc verbinding.

 

Kan dit eenvoudiger? Bijv met scripts of vastleggen  van muisbewegingen en toetsen.

Suggesties voor andere programma's,evt. andere harware bij de oudere persoon? Voorwaarde is wel dat zowel met telefoon/ tablet (IOS en Android) als met een pc kan worden gebeld.

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...