Ga naar inhoud

digitale tv > pc


Aanbevolen berichten

Ik heb sinds kort digitale tv, superkwaliteit, maar ik vroeg me af of ik het op me pc kan aansluiten om te rippen :) het is digitale tv van casema met een [url=http://www.casema.nl/portal/page?_pageid=53,287342&_dad=portal&_schema=PORTAL]samsung receiver[/url] hij heeft een dubbele output, 1 voor me tv (scart + coax-loop) en 1 voor me vcr (alleen scart). verder heb ik in me pc een ouwe tv kaart van hauppage (weet niet welke) met een coax, s-video en composiet poort. (ik denk alle drie inputs maar ik weet het niet zeker). me nvidia gforce heeft alleen een tv-out. de vraag is dus: is het mogelijk de digitale tv-receiver via de scart output op me tvkaart aan te sluiten?
Link naar reactie
Ik heb geen idee, maar ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen... neem de proef op de som zou ik zeggen? :D Dan zie je wel of je beeld krijgt of niet, veel kun je niet stuk maken lijkt mij. Gebruik wel bij voorkeur S-video als dat mogelijk is ivm het bewaren van de hoge kwaliteit. ([b:81c9db4288]SCART ==> S-video + geluidsaansluiting[/b:81c9db4288] en genoeg meters kabel ertussen) zijn voor heel nette prijzen bij bijv. MediaMarkt aan te schaffen.
Link naar reactie
[quote:5d957b3a87="aLx"]Ik heb sinds kort digitale tv, superkwaliteit, maar ik vroeg me af of ik het op me pc kan aansluiten om te rippen :) het is digitale tv van casema met een [url=http://www.casema.nl/portal/page?_pageid=53,287342&_dad=portal&_schema=PORTAL]samsung receiver[/url] hij heeft een dubbele output, 1 voor me tv (scart + coax-loop) en 1 voor me vcr (alleen scart). verder heb ik in me pc een ouwe tv kaart van hauppage (weet niet welke) met een coax, s-video en composiet poort. (ik denk alle drie inputs maar ik weet het niet zeker). me nvidia gforce heeft alleen een tv-out. de vraag is dus: is het mogelijk de digitale tv-receiver via de scart output op me tvkaart aan te sluiten?[/quote:5d957b3a87] Heb hier een digitale ontvanger (sat) door verbonden naar een TVkaart in mijn PC. Dit via svideo , ---composite gaf iets slechter beeld en moest daarbij steeds de kleuren bijstellen. Beeld kwaliteit is via svideo perfekt , nou ja digi is toch ietsje beter :)
Link naar reactie
Op de hauppauge nl site kun je gratis "videorecorder software" downloaden. Neemt op in mpeg1,mpeg2 of divx in kant en klaar vcd/Svcd of dvd formaat. ff zoeke... Gevonden: http://www.hauppauge.tv/software/SoftPVR/SoftPVR_Update_2.1.22160.exe Het heet een update maar is de volledige software. Absoluut noodzakelijk voor een stabiele werking: verse drivers voor alle apparaten in je pc+ DirectX+ de tv kaart natuurlijk. Drivers zijn er in een paar soorten afhankelijk van je kaartmodel. Waarschijnlijk heb je een BT8xx model/chip, je kunt het ook op de chip op de kaart zien. Drivers zijn er dan ook nog in 2 types: VFW en WDM Ik heb het nooit uitgeprobeert maar ik denk dat voor de softPVR je waarschijnlijk verlicht WDM drivers nodig hebt. Je leest er alles over op http://www.hauppauge.tv/
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...