Ga naar inhoud

Verkleinen van filmpje


anoniem

Aanbevolen berichten

Heb zojuist met caps een wel grappige crash (colin mcrae rally 2005) gecaptured, probleempje het ding is 118 mb groot ( :-? ) fraps stond op 25 fps en de grootte (50%) is 512 x 384. Wat is de beste codec om het filmpje te verkleinen naar een mb of 15 terwijl toch nog te zien blijft wat er gebeurd??? Aub meteen de virtualdub settings erbij zetten want bij bijvoorbeeld xvid kun je weer x aantal % kiezen of een VBR.
Link naar reactie
Als het filmpje dusdanig kort is en je evengoed er 10 a 15 MB voor wilt/kan uit trekken dan komt dvd kwaliteit mpeg2 om de hoek kijken.... Met TMPGenc en de dvd-pal-vbr-mpegaudio template kun jer zo iets heel fraais van maken. In het eennalaatste scherm stel je de bitrate in, 4500 voor de video en 384 voor de audio en je hebt niets meer te wensen..... Zou je toch met divx willen coderen dan zou divx 3.11/low motion je keuze zijn aangezien die codec je de bitrate geeft die je insteld. Met 4500 kbs heb je met divx 3.11 genoeg voor het coderen van HDTV dus die 512x384 van jou moet geen enkel probleem zijn. Audio maak je op 320 Kbs mp3 Overigens; als je het filmpje nog een x kan overdoen dan zou ik dat doen en dan op volle resolutie 1024x768. Als je de video dan codeert met divx5 op 4.5 mbs dan wordt het wel een fraai filmpje. Houd er wel rekening mee dat je de video dan niet meer kan afspelen op een pc onder de 2 Ghz.
Link naar reactie
Plak je "Jump" van Van Halen eronder? , doet het altijd wel goed bij autorally...... (wel een beetje stoffig maar ja, beter dan geen geluid) Virtualdub: Divx 3.11-low motion @ 3500Kbs-compression control@80%-keyframe every 8 seconds. Filters: resize @768x576 -filtermode=Lanczos3 je zou ook divx5 kunnen gebruiken maar als bitrate geen probleem is dan is divx5 eigenlijk overbodig beter. De audio kun je bijvoegen door onder audio/wav audio de bestandstypen op "alle" te zetten en vervolgens je mp3 naar keuze (wel CBR-mp3) te selecteren.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...