Ga naar inhoud

Op afstand uitschakelen met linux


anoniem

Aanbevolen berichten

Heb vroeger weleens een remote shutdown syteem gevonden maar kan het via google niet terug vinden. Het was volgens mij gemaakt met php en kon op een linux server. Als ik zoek op google vind ik alleen powerswitches maar de bedoeling is dat 1 proces wordt herstart (afhankelijk van de user) en niet de hele server. Hoop dat iemand wel de naam weet... of beter de locatie van het script.
Link naar reactie
In PHP zou ik het niet weten. In perl kan het met het system commando. Een proces stoppen kan met kill : http://www.freeos.com/guides/lsst/ch02sec20.html [code:1:a7f1fda0ef] #!/usr/bin/perl system("killall httpd"); [/code:1:a7f1fda0ef] Niet uitvoeren op je webserver ;) Of bijvoorbeeld : [code:1:a7f1fda0ef] #!/usr/bin/perl system("httpd restart"); [/code:1:a7f1fda0ef]
Link naar reactie
Het gegeven voorbeeld (kill) is hoe je op de promt in linux een proces kan stoppen (zeg maar het taakbeer in windows) In perl kan je commando's uitvoeren als of je op de prompt aan het werk bent met system. In mijn 2 voorbeeldjes de 1e stopt alle processen van de http server (je website is niet meer bereikbaar Het 2e voorbeeld hetstart de service. Als je een specifiek proces wilt stoppen (ik weet niet welke je bedoelt) moet je weten hoe het programma heet. Als het een secifiek proces is voor een bepaalde user moet je ook weten wel ID het heeft (PID) In windows is het hele verhaal weer iets anders. Het perl programma kan je via de site starten. ( je moet er dan wel even print "Content-type: text/html\n\n"; inzetten) Het zou dan worden : #!/usr/bin/perl print "Content-type: text/html\n\n"; print "Bezig met opnieuw opstarten webservice..."; system("httpd restart"); print " Klaar !"; Als je dit scriptje opslaat als herstart.cgi en oplsaat in je cgi-bin map. Chmod 755 en surf naar je site: http://www.mijnwebsiteje.nl/cgi-bin/herstart.cgi En je webservice wordt herstart. Op dezelfde wijze kan je programma's stoppen etc. N.B. Als het niet je eigen server is wordt je hosting provider niet vrolijk van dit soort scriptjes. (Normaal zou je dit ook niet kunnen uitvoeren maar dat terzijde)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...