Ga naar inhoud

MODx-2.0.6-pl2.zip bestand gedownload. Hoe te verplaatsen?


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo Forumleden, Heb het MODx-2.0.6-pl2.zip bestand gedownload op mijn pc waar ik een internetverbinding op heb. Echter, gezien mijn newby zijn m.b.t. MODx wil ik eerst oefenen met MODx op een ander systeem waar ik geen internetaansluiting op heb. Beetje omslachtig misschien, maar omdat ik voorzichtig wil zijn met mijn systeem, wil ik niet het risico lopen stomme beginnersfouten te maken met MODx waardoor mijn systeem wellicht allerlei poorten opengooit en ik, (Lees mijn systeem). de pineut ben haha... :oops: Heb getracht het gedownloade MODx.zip bestand te verplaatsen naar de andere PC, maar dat wordt geweigerd! Krijg de melding: "Kan modx-2.0.6-pl2.zip niet copieren. Kan de map of het bestand niet maken." Ook als ik het bestand bijvoorbeeld op een stick wil zetten, krijg ik die melding. Is er niet toch een manier om dat bestand te verplaatsen? Is er iemand die mij verder kan helpen? Bij voorbaat dank.
Link naar reactie
je kan bij de eigenschappen van het zipbestand kijken of het niet op alleen lezen staat. dan wil kopiëren nog wel eens lastig zijn. kan je het wel openen? dat kan op zich geen kwaad, zolang je niet op exe-files drukt. en als het opent weet je zeker dat het bestand zelf niet corrupt is. opent het niet, dan eerst maar eens een nieuwe download doen.
Link naar reactie
Derk en Peter, allereerst zeer bedankt voor de reactie! Heb inderdaad geconstateerd dat het gedownloade zip-bestand op alleen lezen stond. Lastig eigenlijk. Waarom doen ze dat? In ieder geval bedankt voor de goede tip Derk. Had er ff zelf niet aan gedacht :oops: Hoe het ook zij, inmiddels heb ik ook de raad van Peter opgevolgd. Het bestand op stick gezet en zo overgeheveld naar mijn andere PC. (die geen internet aansluiting heeft). Daar de boel uitgepakt en in een map genaamd: learnmodx geplaatst. Maar... krijg nu MODx niet geinstalleerd. kan het 'install'-bestand niet vinden. Pfff... :? Ligt aan mij waarschijnlijk, maar zoek me de rambam en raak erg teleurgesteld omdat ik zo graag met MODx wil werken en het tot nu toe niet lukt. Ben al een week bezig... Beetje puberaal ja, maar dat kan eigenlijk niet whoeaaah. Ben 56. Beginnende tekenen van dementie? Haha... hoop het niet. O was ik maar 14 jaar en een 'Nerd'. :lol: Durf het bijna niet te vragen, maar willen jullie me nog eens uit de brand helpen? Heb xampp voor windows gebruikt om MySQL database PHP Perl met mod_perl Apache::ASP HTTPS (SSL) Common Gateway Interface (CGI) Server Side Includes (SSI) IPv4 te installeren en al het bovengenoemde is geactiveerd. (Groen in de status van xampp). xampp installeren was een fluitje van een cent en werkt goed. Nu MODx nog... Please HELP! Alvast weer bedankt.
Link naar reactie
Ow, excuses Derk. Ging er, (een beetje voorbarig), van uit, dat onderhand wel 'iedereen' op de hoogte is over wat MODx precies is. MODx is een opensource framework waarmee men webapplicaties kan bouwen. Het is tevens een CMS (Content Management Systeem). Te vergelijken met bijv. Joomla of Drupal etc... MODx is in mijn ogen een beter systeem, daar er meer vrijheid in is om de website zo te maken als je echt zelf wil. Joomla en Drupal, zijn nogal aan een stramien onderhevig. Daardoor zijn Templates nogal strak en rasterachtig. Websites lijken dan feitelijk allemaal een beetje op elkaar voor wat de structuur van het front-end betreft. Bij MODx is dat niet het geval. Hoe je ontwerp van een eigen Template er ook uit ziet, je bent altijd in staat met MODx een Template te maken zoals je dat zelf wilt. Dus je bent niet gebonden aan een stramien of raster-structuur. Zo kan je veel mooiere en uniekere websites maken dan met Joomla en Drupal etc. Vandaar dat ik er zo graag mee zou willen werken om een website te maken waarvan ik het grafische ontwerp reeds gereed heb. Tot zover in het kort even 'iets' over MODx. Beantwoordt dit een beetje de 'flauwe notie van wat modx beoogt....' Derk? Zoals ik eerder aangaf, zit ik met het probleem dat ik het 'Install' bestand van MODx niet kan vinden in de bestanden die ik uit het gedownloade zip-bestand heb ge-unzipt. Is er een specialist in de zaal... (eh het Computer Totaal Forum)??? Zou cool zijn als ik even op weg geholpen kan worden. Verder redt ik me dan denk ik wel. (Hoop ik whoeaaaah...) Doe ik iets niet goed? Wat dan? Please HELP...
Link naar reactie
het hoeft niet install te heten, kan ook zoiets zijn als setup... er zit ook geen instructiefile in als readme.txt, install.txt oid? weet je zeker alle bestanden ge-unzipped te hebben? ofwel: als je het originele bestand opent in zip (zonder te extracten dus) zie je dan wél iets van setup, install of een ander .exe bestand? zo neen: download dan het bestand eens opnieuw
Link naar reactie
Phoehey... Derk, je bent enorm bedankt...! Ik zal je zo vertellen waarom...: Heb tot nu uren lang gezocht naar een 'Install'-bestand in de ge-unzipte MODx bestanden. Heb overduidelijk last gehad van een soort tunnelvisie. :oops: Je hebt me de ogen geopend, door ook eens naar een bestand genaamd: "Setup" te kijken. (Wat kan een mens toch soms kortzichtig zijn he?) :evil: Wat er nu gebeurde is het volgende: Ik startte mijn browser (IE), en typte als adres in...: http://localhost/learningmodx/setup <---ZO SIMPEL WAS HET!!! En ja hoor... Het beeldscherm vulde zich met het Setup scherm van MODx Revolution version 2.0.6-pl2 Nu kan ik de taal van installatie kiezen: 'nl'. (Nederlands) Daarna klik ik op de button: 'select'. Nieuw scherm verschijnt: "Welkom in het MODx installatie programma. Dit programma begeleid je door de installatie van MODx. Klik op de knop 'volgende' om door te gaan:" Dat heb ik gedaan. Er verschijnt een nieuw scherm: "Installatie opties". (3 stuks). Ik kies de bovenste: "Nieuwe installatie" en klik dan op de button 'volgende'. Vanaf nu gaat alles goed. In ieder geval zeer bedankt Derk voor je moeite. Je hebt me toch best goed verder geholpen door me de ogen eens goed te openen en ook eens naar Setup te zoeken i.p.v. steeds alleen maar naar install. Soms is het allemaal zo simpel he? Maar als je het niet ziet... Dank je Derk en ook dank aan het: Computertotaal forum. Wat mij betreft, kan deze 'draad'... op slot. PROBLEMEN ZIJN OPGELOST!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...